Read the Official Description

Ez az ingyenes online tanfolyam bemutatja a Föld megfigyelési (EO) műholdadatainak megfigyelését és használatát, típusait és kihívásait. Megmagyarázza az adatok megszerzésének és felhasználásának módját, a rendelkezésre álló adattípusok körét, valamint az érintett terminológiát és technikákat.

A kurzust Dr. Helen Czerski, a University of London egyetemista, távérzékelő szakember Dr. Hayley Evers-King, a Plymouth Tengerészeti Laboratórium és a vezető oktató Dr. Mark Higgins az EUMETSAT-tól mutatják be fizikus, oceanográfus és műsorszolgáltató.

A tanfolyamot az EUMETSAT irányítja a Copernicus program támogatására.

Fedezze fel az óceán nyomon követési EO adatait valós példák segítségével

A gyakorlati példákat az óceán nyomon követéséről szóló EO-adatok felhasználásával - a valódi esettanulmányokban, valamint a politika és a döntéshozatal számos területén - az új technológiák és trendek feltérképezésével fogják fel.

A kurzus bemutatja az EUMETSAT operatív tengeri adatfolyamát a "Copernicus" program keretében. Ki fogja emelni a Sentinel-3, a Sentinel-6 és a Jason-3 óceáni megfigyelő műholdak szerepét, valamint a tengeri adatokat a Copernicus számára - például a Metop és a Meteosat - számára. Ön is feltárja a Copernicus Marine Environment Service (CMEMS) szerepét, amelynek középpontjában az adatok felhasználóinak felhasználása és a társadalom számára nyújtott szélesebb körű előnyei állnak.

Vizsgálja meg az óceán ellenőrzésének különböző területeit hétről hétre

A tanfolyam öt tematikus hétből áll:

1. hét - Óceánok és éghajlat

Hogyan hatnak az óceánok kulcsszerepet a Föld éghajlati rendszerében? Hogyan befolyásolják az óceánok az éghajlatváltozás hatásait, és miért olyan értékes a műholdas adatok a tengeri környezet számos kihívásainak megoldására?

Hetek 2

Milyen szerepet játszanak az óceánjai az időjárás előrejelzésében? Hogyan játszik szerepet az óceánok űrből való megfigyelésében, és hogyan használják fel az időjárási modellekben a műholdas adatokat? Hogyan használhatjuk a műholdas adatokat, hogy megértsük az óceán veszélyeit?

4. hét - Élő óceánok

Hogyan segítik a műholdak az óceán biológiai sokféleségének megfigyelését, számszerűsítését és megőrzését?

5. hét - Óceánok és mi

Hogyan segít a Föld megfigyelése a nemzetközi politika meghatározásában, az óceáni erőforrások és a biológiai sokféleség kezelésében? Hogyan lehet az óceánokat felhasználni a megújuló energiaforrásokhoz? Hogyan vehet részt a nyilvánosság az óceáni tudományban?

Ismerje meg az EUMETSAT és a nagyobb kutatóközpontok óceánmonitoring szakértőit

A tanfolyam során az EUMETSAT szakértőivel - az egyik legfontosabb globális szervezet, amely részt vesz az óceánok megfigyelésében a műholdas adatok felhasználásával - és kutatópartnerei, köztük a Plymouth Marine Laboratory, a National Oceanography Center, a CLS, a Mercator Ocean és a NASA Jet Propulsion Laboratórium.

(Az ESA, a NASA és a CMEMS animációi, adatmegjelenítései és képi képei az ESA, a NASA és a CMEMS által biztosítottak.) Ezt a kurzust az EUMETSAT készítette az Imperative Space.

Milyen témákat fedezel fel?

 • Műholdas Föld-megfigyelési technológia, terminológia és az adattermékek fajtái az óceánok megfigyelésénél
 • A Copernicus programon és más óceáni műholdas kiküldetéseken szerzett adatok fő típusai
 • A műholdas adatok felhasználása az időjárás előrejelzésében és az óceán veszélyeinek megértésében
 • Hogyan segítik a műholdak az óceán biológiai sokféleségének megfigyelését, számszerűsítését és megőrzését?
 • Föld-megfigyelési adatok felhasználása a tudományos, politikai és döntéshozatali területeken, a modellekkel együtt
 • A Föld megfigyelési adataihoz és az óceánparaméterekhez való hozzáférés, feldolgozás és együttműködés

Mit fog elérni?

A tanfolyam végéig képes lesz ...

 • Fedezze fel, hogyan figyelhetjük meg és mérhetjük az óceánt műholdakkal
 • Ismerje meg a Copernicus tengeri adatfolyam működési és szolgáltatási elemeit, és hogyan segít az oceanográfiai modellek fejlesztésében
 • Megérteni a tengeri megfigyelések jelentőségét a tengeri környezeti megfigyelés és különösen a CMEMS esetében
 • Felismerik az adatok fontosságát a környezeti folyamatok óceánokban történő megfigyeléséhez
 • Vizsgálja meg, hogyan használják a műholdas adatokat a politika és a döntéshozatal során egy sor arénában, a modellekkel együtt

Ki a tanfolyam?

Ez a tanfolyam olyan emberek számára készült, akik szeretnének tanulni és felfedezni többet a Föld megfigyeléséről és az óceánok megfigyeléséről a térből. Ideális új potenciális EO-tengeri felhasználók számára, valamint az EO, az oceanográfia és a környezettudomány más területein dolgozó meglévő szakemberek számára.

Segítséget fog nyújtani továbbá a politikai döntéshozóknak, a döntéshozóknak, a kommunikátoroknak, a pedagógusoknak és a nagyközönségnek, hogy jobban betekintést nyerjenek a műholdas adatok felhasználásába a környezeti és az óceáni megfigyelés során.

Program taught in:
Angol
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

This course is On-line
Start Date
jan. 2020
Duration
Kérj Információt
Részidős oktatás
Price
Free
By locations
By date
Start Date
jan. 2020
Application deadline

jan. 2020