Élelmezéstudományi és emberi táplálkozási MSc
University of Illinois at Urbana-Champaign - College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences
Kulcs információ
Campus helye
Champaign, Amerikai Egyesült Államok
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Távoktatás
Időtartam
1 - 3 év
Pace
Teljes idő
Tandíjak
USD 712 / per credit *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
* Hitelóránként (a teljesítéshez 32 kreditóra szükséges). Teljes költség 22.784 USD
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Az Illinoisi Egyetem Élelmiszertudományi és Emberi Táplálkozási Tanszéke büszke arra, hogy online nem szakdolgozatként kínálja a Master of Science diplomát. A programban résztvevő hallgatók közül sokan dolgozó szakemberek. Az online kézbesítési lehetőség elérhetővé teszi a programot a különböző helyeken élő hallgatók számára, akik szintén egyensúlyba hozhatják a karrierjük utazási ütemtervét.
A campuson kívüli MS diplomát 1973-ban hozták létre, és több száz hallgató szerezte meg MS fokozatát a program révén. A 2010-ben elindított élő online kézbesítési rendszer fenntartja a magas színvonalú, nem szakdolgozatokkal ellátott MS programot, amelyről ez a tiszteletben tartott egyetem ismert.
Felvétel az Online Food Science MS Programba
Azoknak a hallgatóknak, akik érdeklődnek az élelmiszer-ipari MS online diploma iránt, be kell jelentkezniük az Illinois-i Egyetem Urbana-Champaign egyetemére. Lehetőség van egy adott online tanfolyam elvégzésére anélkül, hogy részt venne a szakban vagy haladna az MS fokozat felé.
COVID-19 ideiglenes változtatások a jelentkezési folyamathoz
A COVID-19 tesztközpontokra gyakorolt hatása miatt az FSHN átmenetileg lemond a részleg GRE követelményéről minden 2021 tavaszi / őszi jelentkező esetében.
Ezenkívül a Graduate College átmenetileg elfogadja a Duolingo angol teszt vizsgaeredményeit a 2021. február 1. és augusztus 1. között elvégzett teszteken. A Duolingo angol tesztet a TOEFL és az IELTS alternatívájaként fogadják el az angol nyelvtudás igazolására az érintett pályázók számára.
Felvételi a Graduate College-ba
Érettségi fokozat szükséges. Kívánatos, de nem kötelező, hogy ez a fokozat kapcsolódjon a fizikai, biológiai, mezőgazdasági vagy mérnöki tudományokhoz.
A szükséges háttértanfolyamok tartalmazzák az általános kémiát, a szerves kémiát, a mikrobiológiát, a fizikát és a számítást. Ha hiányos ezeken a tanulmányi területeken, felveheti levelező tanfolyamokat, egyéb távoktatási kurzusokat vagy hagyományos tantermi tanfolyamokat (közösségi főiskolán vagy négyéves intézményben) a szükséges előfeltételek teljesítése érdekében.
A TOEFL megköveteli mindazokat a hallgatókat, akik nem angol nyelvű intézményben tanultak, mielőtt az Illinois-i Egyetemre jártak volna, ÉS az elmúlt 5 évből 2-ben nem vettek részt nappali tagozaton egy angol nyelvű intézményben, vagy haladó szintű tanulmányokat kap diploma (MS egyenértékű vagy jobb) egy angol nyelvű intézményben.
Információ a jelentkezésről
Online jelentkezéskor válassza a 10KS0037MSU [Food Science and Human Nutrition (Online) -MS] lehetőséget.
Minden támogató anyagot (az összes részt vett egyetem átiratát, három referencia levelet és személyes nyilatkozatot) a kiküldött jelentkezés határidejéig meg kell kapni, hogy teljes mértékben figyelembe lehessen venni az adott időszakban történő elfogadást. A határidő lejárta után benyújtott támogató anyagok a pályázatot egy későbbi félévre csúszhatják.
Jelentkezési határidők: tavasz - október 1; Ősz - május 1
Online tanfolyam-ajánlatok
Az online tanfolyamokat a Tanítási és Tanulási Innovációs Központ (CITL) koordinálja. Kérjük, látogasson el a webhelyre, hogy többet tudjon meg az online tanfolyamokról, és regisztráljon a jelenlegi tanfolyamokra. A tanfolyamokra való felvétel előtt nem kell felvenni a Graduate College-ba; ahhoz azonban, hogy a tanfolyam kreditje beleszámítson az MS-be az élelmiszer-tudományos fokozatba, fel kell vennie a posztgraduális programba, vagy petíciót kell benyújtania a tanfolyam-kreditek átruházására a felvétel után.
Az online MS Food Science program félévenként egy-három tanfolyamot kínál, beleértve a nyári félévet is. Minden online tanfolyam ÉLŐ, és a hallgatónak rendelkezésre kell állnia a részvételre a felsorolt órák alatt.
A kurzusok teljes listája alább található. Minden online tanfolyam ÉLŐ.
FSHN 414 Élelmiszerkémia
Megvizsgálja a fő élelmiszer-összetevők kémiai vonatkozásait: víz, szénhidrátok, fehérjék és lipidek; a pigmentek, sók és élelmiszer-diszperziók tulajdonságai. Feltétel: Szerves kémia. 3 óra.
Az FSHN 440 alkalmazott statisztikai módszerek
A populációk és a minták közötti kapcsolatokat magában foglaló statisztikai módszerek; adatok gyűjtése, szervezése és elemzése; és a hipotézisek tesztelésének technikái a regresszió, a korreláció és a varianciaanalízis bevezetésével, amelyek a teljesen randomizált és a randomizált teljes blokk-konstrukcióra korlátozódnak. Feltétel: Algebra. 4 óra.
FSHN 460 Élelmiszer-feldolgozó technika
Megvizsgálja a folyamatmérnöki elvek alkalmazását a mezőgazdasági nyersanyagok kész élelmiszerekké történő átalakításakor. A témák tartalmazzák az egységeket és méreteket, az anyagmérlegeket, az energiamérlegeket, a termodinamikát, a hőátadást, a pszichrometriát, a hűtést és a mechanikai elválasztásokat. Feltételek: Fizika és számítás. 3 óra.
FSHN 461 Élelmiszer-feldolgozás I
Az élelmiszerek tartósításának és feldolgozásának elvei, egységi műveletei és alkalmazása magas hőmérsékletű, hűtési és fagyasztási eljárásokkal; tartalmazza a hőátadást, a kinetikát, a kémiai és mikrobiális változásokat az élelmiszerekben a feldolgozás eredményeként; előadás. Feltétel: Élelmiszerkémia, mikrobiológia és élelmiszeripar. 4 óra.
FSHN 464 Ital-tudomány és technológia
Feltárja a biztonságos, jó minőségű italok előállításának kutatását, tudományát és technológiáját az élelmiszer-kémia, az élelmiszer-mikrobiológia és az élelmiszer-feldolgozás alapelveinek alkalmazásával. 2 óra.
FSHN 469 Csomagtechnika
A globális csomagolóiparban használt anyagok, gépek, kutatások, tervezés, technikák, környezeti szempontok, etika és közgazdaságtan interdiszciplináris vizsgálata, különös tekintettel az élelmiszer-csomagolás egyedi problémáinak továbbfejlesztett technológiáinak megvalósítására. A tanfolyam során a csomagolás széleskörű, rendszeralapú jellegére helyezzük a hangsúlyt. Feltétel: kémia, fizika, számítás. 3 óra.
FSHN 471 Élelmiszer- és ipari mikrobiológia
A mikroorganizmusok kapcsolata az élelmiszerek előállításához és tartósításához, az ipari fermentációhoz és feldolgozáshoz, valamint a higiénés körülményekhez. Feltétel: Szerves kémia és kísérleti mikrobiológia. 3 óra.
FSHN 517 erjesztett és desztillált italok
Fermentált és desztillált italok gyártási technológiája, mikrobiológiája és kémia (ideértve az összetételkémiát, az ízkémiát és az öregedés kémiáját). Feltétel: Végzős hallgatói státusz, vagy élelmiszer-mikrobiológiai tanfolyam, valamint élelmiszer-kémiai vagy biokémiai tanfolyam. 2 óra.
FSHN 518 Lipidek kémia az élelmiszerekben
Az élelmiszerekben található lipidek kémiai és fizikai tulajdonságainak részletes vizsgálata. Feltétel: élelmiszer-kémia. 3 óra.
FSHN 519 ízkémia és -elemzés
Biztosítja a végzős hallgatók számára az összetett ételízes rendszerek tanulmányozásához szükséges eszközöket és megértést. A hallgatók megtanulják: 1) az élelmiszer-aromák kémiai értékelésében használt modern elemzési technikákat, 2) az ételízek szenzoros értékelésének elfogadható technikáit, 3) az ételíz kombinált szenzoros-analitikai értékelésének megközelítéseit és 4) az ételíz kémia, különös hangsúlyt fektetve néhány jól ismert ízrendszerre. 4 óra.
FSHN 595 Élelmiszertudomány haladó témák
Részletes előadások és / vagy laboratóriumi tanulmányok az élelmiszer-tudomány kiválasztott témáiról. A tanulmány a következő területek bármelyikének speciális témája lehet: (A) Élelmiszerkémia; (B) Élelmiszer mikrobiológia; (C) táplálkozás; (D) Élelmiszer-feldolgozás / Mérnöki munka. 1 - 4 óra. A felajánlandó témák a következők (de nem kizárólag:
Haladó témák a szenzoros tudományban
Ez a kurzus az érzékszervi tudomány mélyebb és aktuális témáival foglalkozik, amelyek meghaladják az egyetemi hallgató bevezető szenzoros tanfolyamának kereteit. A fő tárgyalt témák az érzékszervi értékelés fiziológiai és pszichológiai alapjai, Thurston-i modellezés a különbségtesztekben, többváltozós statisztikai módszerek az érzékszervi vizsgálatokhoz. A hallgatók megvitatják és bírálják az érzékszervi tudomány jelenlegi kutatásait, és javaslatot dolgoznak ki az érzékszervi értékelés kutatására. 3 óra.
Élelmiszer-enzimológia
Az enzimatikus reakciók alapelvei, az enzimaktivitást befolyásoló tényezők, valamint az enzimek felhasználása analitikai és élelmiszer-feldolgozási alkalmazásokban. Megvitatja a paraméterek, például a szubsztrát és az enzim koncentrációja, a pH, a hőmérséklet és az inhibitorok hatását az enzimatikus aktivitásra. Biztosítja az enzimek specifitását és hatásmechanizmusát az élelmiszerekben betöltött szerepük összefüggésében, figyelembe véve az élelmiszer-tudomány szempontjából fontos enzimek közül kiválasztott példákat. előadások és gyakorlatok bevonása az élelmiszer-enzimológia alap- és alkalmazott kutatásaiban. Rendszeres megbeszélések a közelmúltban szakértők által áttekintett cikkekről, amelyek az enzimek főbb osztályaival foglalkoznak. Előfeltétel biokémia. 3 óra.
Élelmiszerbiztonság a globális élelmezésbiztonságért
Hogyan mozdíthatja elő az élelmiszerbiztonság a kulturális szempontból megfelelő ételek elérhetőségét és hozzáférését minden ember számára? A hallgatók megvizsgálják ezt a kérdést az élelmiszer által terjedő betegségek terheiről szóló szakirodalommal, a kockázatértékelési és -kezelési technológiákkal, valamint az árucikkre jellemző élelmiszer-biztonsági kockázatokkal.
Táplálkozás az egészséghez és fitneszhez
A hallgatók megvizsgálják a makro- és mikroelemek szükségleteit, az energiarendszereket, a táplálkozást és a sportkiegészítőket, a testsúly-szabályozást, az egészségfejlesztést és a betegségek megelőzését. A tanfolyam hangsúlyozza a rendelkezésre álló vagy fejlesztés alatt álló tápanyagokat és élelmiszer-összetevőket, amelyek célja az egészség és a sport teljesítményének javítása, különös tekintettel arra, hogy ezeket az információkat hogyan lehet integrálni az élelmiszer-ipari iparágakba. Termelési és zöldségtechnika. A hallgatók megvizsgálják a gyümölcs- és zöldségalapanyagok biztonságosságát és felhasználását az aratástól a végső fogyasztási cikkbe történő beépítésig.
Vízkapcsolatok az élelmiszerekben
Haladó tanulmány a víz és a szilárd anyagok viselkedéséről az összetevőkben és a valós élelmiszer-rendszerekben, különös tekintettel az élelmiszer-biztonságra és a stabilitásra. A főbb témák a következők: a víz tulajdonságai, a vízi aktivitás, a vízi mobilitás és a szilárd anyagok mobilitása (például az üvegesedés). Ezeknek a paramétereknek a mérésére szolgáló gyakorlati technikákat, beleértve a szorpciós izotermákat, a magmágneses rezonancia spektroszkópiát és a képalkotást, valamint a differenciális pásztázó kalorimetriát, részletesen tárgyaljuk. 4 óra.
FSHN 598 Haladó speciális problémák
Az élelmiszer-tudomány speciális problémáinak felügyelt kutatása. A projektet a témavezetőnek a félév kezdete előtt jóvá kell hagynia.
A program követelményei
Az online nem szakdolgozatként szerzett MS fokozat megszerzéséhez a hallgatóknak 32 órányi tanfolyamot kell teljesíteniük és sikeresen át kell adniuk a szóbeli vizsgát. Azok a hallgatók, akik legfeljebb 12 órás diplomát szereztek, miközben beiratkoztak az Illinois-i Egyetem Urbana-Champaign egyetemi hallgatójává, kérvényezhetik ezeket az órákat, és legfeljebb 12 órányi diplomahitelt vehetnek fel egy másik intézményben. Minden hallgatónak B vagy annál magasabb fokozatot kell megszereznie ahhoz, hogy bármelyik kurzust felsőfokú végzettségre helyezze át.
Átlagosan a hallgatók félévenként egy tanfolyamot végeznek, ami körülbelül 11 félév tanfolyamot jelent. A szóbeli vizsgát azután végezzük, hogy a hallgató elvégezte a tanfolyam mind a 32 óráját, és nagyon ajánlott, hogy a hallgató körülbelül 2-3 hónapig készüljön a szóbeli vizsga előtt.
Így azoknak a hallgatóknak, akik egyszerre egy-egy tanfolyamot folytatnak, a végzettség körülbelül négy évig tart. A hallgatók félévenként egynél több osztályba jelentkezhetnek; a tanszék ajánlása azonban az, hogy egy hallgató egy szemeszterben ne vegyen részt több mint két órán.
Belépők
Képtár
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Master of Science az élelmiszerbiztonsági rendeletben
- Online USA
Filozófiai doktor (Ph.D) az élelmiszertudományban
- London, Egyesült Királyság
- Bologna, Olaszország
A filozófia doktora (PhD) az Élelmiszertudományi Kutatási Intézetből
- Online