Program leírása

A természetvédelem területén a genetikai adatok értékének egyre növekvő elismerése az igazgatási döntések támogatása, azonban a populációs genetikai elméletnek a természetvédelmi gyakorlatra való alkalmazására vonatkozó készségekkel és ismeretekkel rendelkező tudósok és vezetők hiányoznak. Ezen az arénán belül a vadon élő állatokkal foglalkozó kriminalisztika izgalmas új terület, amely növekvő globális figyelmet vonz az illegális vadkereskedelem elleni küzdelemben.

A PPD / CERT / MSc az Applied Conservation Genetics a Wildlife Forensics célja, hogy egy keverék elméleti és gyakorlati oktatás a genetikai adatok alkalmazása a vadon élő állatok kezelését és a természetvédelmi törvények végrehajtását. A program kiterjed minden lényeges szempontra, a populáció genetikai elméletéről, az adatok elemzésén keresztül, a tudományos eredmények értelmezésére és átadására vonatkozó megfontolásokra a vezetés, a politika és a bűnügyi nyomozás tekintetében.

A diákok választhatják, hogy specializálódtak az alkalmazott természetvédelmi genetikában vagy a vadon élő állatokkal foglalkozó kriminalistákban, mindkét lehetőséget a tudás megszerzésével és alkalmazásával, a problémamegoldással, a tudományos kommunikációval és a döntéshozatalsal kapcsolatos átruházható tudományos ismeretekkel. A program általános célja, hogy a jelenlegi és a jövőbeni vadon élő állatokkal foglalkozó szakembereket a tudás, a készségek és a globális hálózatok felkészítésével oldja meg a védelmi menedzsment és a bűnüldözés modern kihívásaival szemben.

A programot az Edinburgh-i Egyetem és a SASA (Skót Mezőgazdaság) Tudomány és Tanácsadás intézményi együttmûködésére tervezték, amely az Egyesült Királyság vadon élõ DNS-bûnözõ laboratóriumának otthont adó kormányzati intézmény. A diákok egyedülálló lehetőséget fognak tanulni a nemzetközileg elismert szakemberektől a genetikai elemzés alkalmazása során a természetvédelemmel és a vadon élő állatokkal foglalkozó kriminalitással szemben.

Ezenkívül az egyes kurzusok számos külsõ oktatót fognak magukba foglalni a helyi és nemzetközi szervezetektõl, amelyek a témában különleges szakértelemmel rendelkeznek. A tananyagok alapját a vadon élő állatok gazdálkodási projektjei és a törvényszéki ügyek tényleges példái képezik.

Megfelelő résztvevők közé tartoznak a vadon élő állatok szakemberei, akik érdeklődnek a DNS-elemzés alkalmazhatóságától a természetvédelemig, a fogvatartott tenyésztési programoktól a visszaállításig és a természetes populációkezelésig.

A program megfelelő lesz azok számára is, akik a vadon élő állatok bűnüldözői vagy a vadon élő állatok szektorában dolgoznak, akik szeretnék megérteni, hogy a genetikai adatokra jelenleg támaszkodnak a természetvédelmi döntéshozatal, a kereskedelem szabályozása és a bűnügyi nyomozások.

A természetvédő genetika és a vadon élő állatokkal foglalkozó törvényszéki területek átfogó bemutatásaként a program értékes lépcsőfokot jelent azoknak a hallgatóknak, akik e területeken haladó tudományos pályát kívánnak folytatni.

Online tanulás

Az online tanulás technológiája teljesen interaktív, díjnyertes és lehetővé teszi Önt, hogy kommunikáljon magasan képzett oktatóinkkal a saját otthona vagy a munkahely kényelméről.

Online diákjaink nem csak Edinburgh kiváló forrásaihoz férnek hozzá, hanem egy támogató online közösség részévé válnak, amely a világ minden tájáról érkező diákokat és oktatókat foglalja magában.

A programot úgy tervezték, hogy egy sor értékelési eszközt használjon, mind formatív, mind összegző, és több visszacsatolási lehetőséget kínáljon a programban.

Összehasonlító értékelés és visszacsatolás célja, hogy segítse a hallgatókat a tanulási eredményekhez kapcsolódó kulcsfontosságú készségek fejlesztésében, és olyan gyakorlati alkalmazásokhoz kötődjön, mint például a jelentések és a támogatási írás.

A képzési értékelés (pl. MCQ-k és vitacsoportok) minden egyes tanfolyamba bekerülnek, így lehetőség nyílik visszajelzésre az értékelési határidők előtt.

Lehetőségeket biztosítanak az értékelő tervek formatív visszacsatolására.

Programszerkezet

A program 180 kreditből áll, nyolc tanított tanfolyamon (6 fő és 2 választható 4 választott), valamint egy mesterképzéssel.

Úgy tervezték, hogy három évig (heti 20 óra) részmunkaidőben vegyenek részt, lehetőség szerint hatéves időtartamra, ha szükséges.

A hallgatók elhagyhatják a programot a 60 kredit (bizonyítvány) befejezése után, vagy 120 kredit után (Diploma), és a kurzusokat önálló, posztgraduális szakmai továbbképzési (PPD) opcióként is felajánlhatják.

A program munkatársai aktív szerepet töltenek be az alkalmazott természetvédelmi tudományokban tudományos munkájuk mellett, és magukban foglalják az IUCN SSC Conservation Genetics Specialist Group tagjait, a Wildlife Forensic Science Egyesületet és az ENSZ, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vadvédelmi kriminalisztikai tanácsadó csoportjait.

Programvezető: Dr. Rob Ogden (Edinburghi Egyetem) és helyettes programigazgató: Dr. Lucy Webster (SASA).

Posztgraduális szakmai fejlődés

A Posztgraduális Szakmai Fejlesztés (PPD) olyan szakemberek számára készült, akik tudásukat a posztgraduális szintű tanfolyamokon keresztül kívánják előmozdítani, teljes időtartamú vagy pénzügyi elkötelezettség nélkül teljes Mester, Posztgraduális Diploma vagy Posztgraduális Bizonyítvány.

A PPD-rendszeren keresztül legfeljebb 50 kredit értékű képzést vehet igénybe két éven keresztül. Ezek a University of Edinburgh posztgraduális díjat nyertek az egyetemi hitelhez. Alternatív megoldásként egy év tanfolyamok után választhat, hogy átutalja kreditjeit, és folytatja tanulmányait egy magasabb, mesterképzésre, posztgraduális diploma vagy posztgraduális bizonyítványra.

Bár a PPD tanfolyamoknak különböző kezdési időpontjai vannak egy év alatt, csak szeptemberben lehet mester, posztgraduális vagy posztgraduális bizonyítványt indítani. A PPD tanulmányozásának időtartama le fog vonulni attól az időtartamtól, ameddig elhagyja a Masters, Postgraduate Diploma vagy a Postgraduate Certificate programot.

Tanulási eredmények

Az azonnali tárgyak tényleges ismeretének megszerzése mellett a program részvételének célja kulcsfontosságú tanulási eredmények elérése:

- Tudás és megértés

A hallgató képes lesz demonstrálni a természetvédelmi és a vadon élő állatokkal foglalkozó kriminalisztika alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati és etikai kérdések kritikus megértését.

- Gyakorlat: alkalmazott tudás, készségek és megértés

A hallgató képes lesz bemutatni, hogyan tervezheti, alkalmazhatja és értelmezheti a megfelelő kutatási és igazságügyi technikák eredményeit.

- Általános kognitív képességek

A hallgató képes lesz összetett kérdések elemzésére és a megoldások azonosítására, még teljes vagy konzisztens információ hiányában is.

- Kommunikáció, IKT, numerikus készségek

A hallgató képes lesz arra, hogy megfelelő módszerek segítségével közölje a releváns tudományos fogalmakat és eredményeket a különböző tudással és szakértelemmel rendelkező közönségkategóriákkal.

- Autonómia, elszámoltathatóság és másokkal való együttműködés

A hallgató képes lesz komplex vadon élő állatok megőrzésére és bűnüldözési kérdéseinek kezelésére, illetve olyan megalapozott ítéletek készítésére vagy hozzájárulására, amelyek a jelenlegi kihívásokkal foglalkoznak ezeken a területeken.

Karrierlehetőségek

Ez az alkalmazott program fel kell szerelnie a diákokat olyan ismeretekkel, készségekkel és globális hálózatokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a DNS-elemzést a vadon élő állatok védelmének eszközeként használják. A posztgraduális diploma a világ egyik vezető egyetemét tekintve értékes, szorgalmas képzettségként ismerik el, amely mind a tudományos akusztikát, mind pedig a kutatási módszert a konzerválási irányítási gyakorlatra utalja.

Belépési követelmények

Az Egyesült Királyság 2: 1-es kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű, biológiai, biokémiai, törvényszéki vagy állatorvosi tudományokban vagy ezzel kapcsolatos tudományágban.

Megfontolhatjuk az Ön kérelmét is, ha legalább 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik egy kapcsolódó tudományos területen, például a molekuláris biológiai kutatásban / a kriminalisztikai laboratóriumi munkában. Előfordulhat, hogy első fokon csak a tanúsítvány szintjére vehet részt. Kérjük, lépjen kapcsolatba a programcsapattal, hogy ellenőrizze, mielőtt jelentkezne.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

  • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
  • IELTS Academic: összesen 6,5 (minden egyes modulban legalább 6,0)
  • TOEFL-iBT: összesen 92 (minden egyes modulban legalább 20)
  • PTE (A): összesen 61 (mindegyik "kommunikációs készség" szakaszban legalább 56, az "Engedélyező készségek" szakaszok nincsenek figyelembe véve)
  • CAE és CPE: összesen 176 (minden egyes modulban legalább 169)
  • Trinity ISE: ISE II mind a négy komponensben

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Egyesült Királyság állampolgárai, az állandó lakóhellyel rendelkezők és egyes, az Egyesült Királyságban lakóhellyel nem rendelkező uniós állampolgárok jogosultak a posztgraduális kölcsönökre - és bizonyos esetekben a megélhetési költségekre - is.

Program oktatási nyelve:
Angol
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

13 további kurzus The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Utoljára frissítve October 23, 2018
Ez a kurzus On-line
Start Date
szept. 9, 2019
Duration
1 - 6 Év
Részidős oktatás
Price
15,500 GBP
(MSC). 10,335 GBP (PgDip). 5 170 GBP (PgCert).
Deadline
aug. 30, 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 9, 2019
Jelentkezési határidő
aug. 30, 2019

szept. 9, 2019

Location
Jelentkezési határidő
aug. 30, 2019
End Date