Az irodalom és a mentális egészség: Olvasás a jólétért

FutureLearn

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Az irodalom és a mentális egészség: Olvasás a jólétért

FutureLearn

A nagyszerű 18. századi író, Dr. Samuel Johnson, aki súlyos depressziós csapásokban szenvedett, azt mondta, hogy "az írás egyetlen eredménye, hogy az olvasó jobban élvezhesse az életet, vagy jobban viselje azt".

Figyelembe véve a Johnson kifejezését kiindulópontként, ez a kurzus megvizsgálja, hogy a versek, a színdarabok és a regények segítenek-e megérteni és megbirkózni a mély érzelmi törődéssel.

Útközben olyan orvosok fognak hallani, akik orvosi szempontból kínálnak, és azoktól az emberektől, akik krízishelyzetben fordultak az irodalomhoz, köztük olyan jól ismert alakokat, mint Melvyn Bragg, Mark Haddon, Sir Ian McKellen és Stephen Fry.

Milyen témákat fedezel fel?

Együtt vizsgáljuk meg a hat témát:

  1. Stressz: A költészetben a "stressz" kifejezés bizonyos szótagok hangsúlyozására utal egy vers mérőben. Hogyan lehet a költészet metrikus "stresszje" segíteni abban, hogy megbirkózzunk a modern élet mentális és érzelmi stresszével?
  2. Heartbreak: Szívbetegség orvosi állapot? Mit tud Sidney szonettjeiről és Austen érzékenységéről és érzékenységéről a szenvedésről és a megtört szívből való visszanyerésről?
  3. Gyász: Elisabeth Kübler-Ross pszichológus híresen azt javasolta, hogy a bánat öt szakasza létezik. Hogyan lehet Shakespeare Hamletje és Wordsworth és Hardy versei segíteni nekünk abban, hogy másképp gondolkodjunk a gyász miatt?
  4. Trauma: A PTSD vagy a "shellshock" már régóta kapcsolódik a katonák traumás tapasztalataihoz az 1. világháborúban. Hogyan alakul a korszak háborús költészetében feltüntetett állapot? Lehet-e a versek és a színdarabok betekintést nyújtani más traumatikus forrásokba, beleértve a vetélést és a támadást?
  5. A depresszió és a bipoláris: Rachel Kelly író felirata a fekete szivárvány emlékirata "hogyan gyógyított meg a szavak - az én depressziós út". Milyen szövegekben fordulnak az emberek a depresszió idején, és miért? Mit tanulhatunk az irodalomból a bipoláris zavar és a kreativitás közötti kapcsolatokról?
  6. Öregedés és demencia: Az angol nyelvű irodalomban az öregedés egyik legnagyobb tanulmánya Shakespeare King Lear. Hasznos ez a játék a dementia összefüggésében gondolkodni? Miért gyakran emlékeztetnek a korral összefüggő memóriavesztés szenvedőkre a "szívükből" megtanult versek?

Mit fog elérni?

A tanfolyam végéig képes lesz ...

  • Fedezze fel, hogy a versek, a színdarabok és a regények segítsenek megérteni és megbirkózni a mély érzelmi törések időivel.
  • Vegyen részt a mentális egészség és jólét kutatásában.
  • Fejlessze bizalmát az irodalom különböző formái és hatása a jólétre.

Ki a tanfolyam?

Ez a kurzus nyitva áll bárkinek, aki az irodalomban vagy a mentális egészségben érdekelt. Nincsenek korábbi tapasztalatok vagy képesítések. Az olvasási terhelés rugalmas lesz, és lehetősége nyílik arra, hogy más tanulókkal folytatott online megbeszéléseken keresztül ötleteket és érzéseket cseréljen.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
FutureLearn

Utoljára frissítve January 16, 2018
Időtartam és Ár
This course is On-line
Start Date
Kezdet
jan. 2019
Duration
Időtartam
6 hetek
Részidős
Price
ár
Ingyenes
Locations
Egyesült Királyság - UK Online
Kezdet : jan. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
jan. 2019
Egyesült Királyság - UK Online
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt