BA (Hons) a kreatív írásban

Általános információk

Program leírás

összefoglalás

A program lehetővé teszi számodra, hogy többféle irodalmi formában, például az életírásban, a költészetben, a szkriptírásban, a kisjátékfilmekben és a gyermekek írásában szerzett tapasztalatokat szerezzen, valamint fejlessze kritikus értelmezését az elméleti és fogalmi kérdésekről, amelyek központi szerepet játszanak a írás.

A fokozat áttekintése

Az OCA BA (Hons) Kreatív író szak program érzékeny arra a tényre, hogy a hallgatók beiratkoznak a különböző szintű írás szakértelemre. Néhányan újoncok lesznek, akiknek ez az első komoly forgatókönyv a kreatív írásokhoz, és a publikált művek írójává akar válni; mások mögött már szerepelnek a közzétett munkacsoportok. Bármi is van velük a saját diplomájukhoz, az OCA-n való tanulás strukturált és támogató kontextust biztosít majd, amelyen belül megalapozhatják íróképzésüket, és munkájukhoz oktatási érvényesítést szerezhetnek. A 6. szint egységet arra tervezték, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy egy nagyszabású kreatív projektre összpontosítson. A termelés felé való fejlődését a tutor-hallgatói kapcsolat mentori modellje segíti elő; a diákok választhatják az oktatójukat ezen a szinten, kiválasztva azt a konkrét személyt, akinek a szaktudása a legjobban illeszkedik a tervezett munka jellegéhez.

Ismerkedjen meg a tutorokkal: Joanna Ezekiel a Vimeo Művészeti Főiskolán.

A diploma célja

  • Gondoskodjon arról, hogy a diákok tapasztalatokat szerezzenek a különböző irodalmi formákban és műfajokban való írásban, mint kézművesnek és környezetünk és tapasztalatunk felfedezésének eszközeként.
  • Jó minőségű tanulmányi anyagokon alapuló, intellektuálisan ösztönző programot biztosítsunk, és támogatjuk az oktatókkal folytatott együttműködést - mindannyian, csakúgy, mint tapasztalt és jól képzett tanárok, maguk is aktívan részt vesznek az írásban.
  • Fejlessze a diákok kreatív képességeit és értelmezési és alkalmazási képességét.
  • Fejlessze a diákok megértését számos kulcsfontosságú kérdés a kreatív írás és elősegítik betekintést a módját, ahogy a társadalmi, történelmi és kulturális tényezők hatással írók és írás. Ösztönözni kell a tanulókat, hogy értékeljék az olvasás és írás közti bensőséges kapcsolatot, és olvassanak széles körben és mélyen - különösen azokban a műfajokban, amelyekben írnak.
  • Olyan környezetet biztosítson, amely kihívja a tanulókat, hogy gondolkodjanak saját és mások írásaiban, és ezáltal megnyitja a kreatív gyakorlat megváltoztatásának lehetőségét.
  • Olyan hatékony írói gyakorlatokat kell kifejleszteni, akik saját tudatosságot, analitikus és kommunikációs készségeket mutatnak, és nagyfokú gondolkodást mutatnak.
  • Olyan önálló tanulók kifejlesztése, akik szellemi és gyakorlati készségeket tudnak alkalmazni a foglalkoztatáshoz szükséges írásos kommunikáció egy kiválasztott területén, hogy megjelentetett művet, továbbtanulmányt vagy egész életen át tartó tanulást írjanak.

A kreatív szektor 1,9 millió embert foglalkoztat egyedül az Egyesült Királyságban.

Az OCA BA (Hons) kreatív írásmód tanulmányozásával kezdődhet a karriered kreatív iparágakban részmunkaidős vagy gyakornoki képzéssel, miközben egyszerre szerez egyetemi végzettségét. A kreatív írásmérés tanulmányozását általában azzal a céllal végzik, hogy a közzétett munka írójává váljon. Az ilyen kötelezettségvállalás hosszú folyamat lehet, és ezért általában már alkalmazott. A kreatív írói diplomák készítésének végcélja, valamint a szerkesztés, a műszaki írás és a kiadói szektorban történő foglalkoztatásra való felkészülés is előkészíti Önt.

Utoljára frissítve okt. 2018

Az iskoláról

The Open College of the Arts was founded in 1987 by Michael Young, Lord Young of Dartington, the driving force behind numerous citizen-centred and educational initiatives such as the Consumers Associa ... Tovább

The Open College of the Arts was founded in 1987 by Michael Young, Lord Young of Dartington, the driving force behind numerous citizen-centred and educational initiatives such as the Consumers Association, the National Extension College and the Open University. Kevesebb