Bachelor ingatlankezelés

Általános információk

Program leírás

Körülbelül 4 millió alkalmazottal az ingatlanipar Németország egyik legnagyobb gazdasági ágazata. Nem csak épületek bérbeadásáról és eladásáról szól. Feladatai közé tartozik a házak kezelése és fejlesztése, az ingatlan marketing és a szerződéskezelés. Ehhez jól meg kell ismernie az ingatlanpiacot, és meg kell hoznia a társadalmi készségeket.

Erre széles körű piaci ismeretekkel, az építési technológia alapjaival és az ingatlanjoggal, valamint az üzleti ismeretekkel készülünk fel.

tanulmányi időszakot

  • Általános tanulmányi idő: 36 hónap
  • Különböző időbeli modellek lehetséges
  • A tanulmány elindítása bármikor lehetséges
belépés
(Műszaki) Abitur vagy tantárgyhoz kapcsolódó egyetemi felvételi képesítés
Abitur nélkül:
  • Mester bizonyítvány vagy továbbképzés
  • Legalább kétéves szakképzés, amelyet legalább 3 éves szakmai tapasztalat követ (teljes munkaidőben)
akkreditáció
FIBAA, ZFU (jóváhagyási szám 170017)

tanfolyam áttekintés

Az ingatlankezelés alapképzésében megvitatja az ipar jelenlegi kihívásait és trendeit, és foglalkozik az építési módszerek és a szerkezeti szabványok műszaki alapjaival. Ezen felül fontos ismereteket szerez az üzleti adminisztrációban, például a statisztika, a projektmenedzsment és a vállalatirányítás területén.

Alapképző programunk moduláris, ami azt jelenti, hogy az úgynevezett "modulokra" felosztott tantárgyak felhasználásával tanul. Ezen modulokon belül van egy bevezető tanfolyam és egy mélyreható kurzus, amelyek szisztematikusan felkészítik a modul elvégzésére. A modulokon belül minden sikeres befejezés után ECTS-pontokat (Európai Kreditátviteli Rendszert) kapnak, amelyek dokumentálják az Ön teljesítményét. Ezek az ECTS pontok nemzetközileg összehasonlíthatók és természetesen elismertek.

szakosodás

Az ötödik és a hatodik félévben a három szakterületet választja ki, 30 ECTS összegben. Ehhez legalább egy szakirányú specializációra ("kötelező specializáció") az ingatlankezelési területről és legfeljebb két funkcionális és ipari szakirányra ("választható specializáció") kell választania.
Néhány példaértékű specializáció:

  • Fejlett vezetés
  • E-Commerce
  • Ellátási lánc menedzsment
  • Online és szociális média marketing
  • piaci pszichológia

Akkreditált fokozat

Az IUBH összes jelenlegi tanfolyamát a FIBAA (Nemzetközi Üzleti Adminisztrációs Akkreditáció Alapítvány) akkreditálta.
Az akkreditáció csak akkor adható meg, ha a tanulmányi program tartalma és felépítése megfelel minden minőségi követelménynek.

A FIBAA egyfajta TÜV az akadémiai oktatáshoz, amely az akkreditációs tanács megbízásából ellenőrzi a Bachelor és a Master kurzusok minőségét. Az akkreditációt ötévente (első akkreditáció) vagy hétévente (újbóli akkreditáció) megújítják - ez garantálja az oktatás minőségét.
A FIBAA kitüntetett minőségi tanfolyamokkal jár el. Az IUBH öt tanfolyamán már megkapták ezt a különleges pecsétet. Az IUBH Németország egyik vezető egyeteme, öt vagy több prémium pecséttel.

Szakmai jövője az üzleti életben

Az ingatlankezelő feladatai változatosak. Készítsen elemzéseket a jelenlegi piaci helyzetről, értékelje az ingatlanügyeket és tervezzen finanszírozási modelleket a bankokkal, de ügyeljen az ingatlanokra is, és tanácsot adjon az ügyfeleknek. A speciális iparági ismeretek mellett megbízható üzleti ismeretekre, valamint irányítási és marketing ismeretekre is szükség van.

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Kevesebb