Marketing alapképzés

Általános információk

Program leírás

Egyesek számára a marketing a reklámozást jelenti, másoknak a termék- és márkafejlesztést jelenti. A marketing valójában számos különféle területet lefed, kezdve az ügyfél-támogatástól és a piaci megfigyeléstől az árazásig és az elosztásig. Mint marketingszakértő, meg kell értenie a piacot és fel kell ismernie az ügyfelek igényeit. A digitalizálás egyre izgalmasabb feladatokat eredményez. Mindenekelőtt olyan szakértőkre van szükség, akik a dobozon kívül gondolkodnak és áttörik a kereskedelmi gondolati mintákat.

A marketing távoktatási program lefedi az összes releváns üzleti témát. Megtanulja, hogy intenzíven foglalkozzon a marketing keverék operatív kérdéseivel. A digitalizálás központi szerepet játszik, különösen az online és a közösségi média marketingje vagy a CRM területén.

Frissített tartalom Annak érdekében, hogy mindig rendelkezésre állhassunk a legfrissebb ismeretekkel és a legjobb tanulási tartalommal, rendszeresen ellenőrizzük diplomaterveink összes moduljának aktualitását és relevanciáját a gyakorlatban. Tudjon meg többet, és kattintson az új tantervre most!

tanulmányi időszakot

  • Általános tanulmányi idő: 36 hónap
  • Különböző időbeli modellek lehetséges
  • A tanulmány elindítása bármikor lehetséges
belépés
(Műszaki) Abitur vagy tantárgyhoz kapcsolódó egyetemi felvételi képesítés
Abitur nélkül:
  • Mester bizonyítvány vagy továbbképzés
  • Legalább kétéves szakképzés, amelyet legalább 3 éves szakmai tapasztalat követ (teljes munkaidőben)
akkreditáció
AR tömítés, ZFU (jóváhagyási szám 158414)

tanfolyam áttekintés

A marketing alapképzésen a marketing célkitűzéseivel és a megfelelő stratégiákkal kapcsolatos kérdésekre szenteli magát. Azt is megtanulja, hogy az intézkedéseit a célcsoport igényeihez igazítsa, és foglalkozzon a különféle kommunikációs és értékesítési csatornákkal. A fejlődő digitalizációnak köszönhetően egyre izgalmasabb területek vannak a marketingben. A választott fókusztól függően megismerheti az e-kereskedelem jövőbeli üzleti tevékenységét, belemerül az alkalmazott tartalommarketingbe a mesemondás kreatív témájában, és foglalkozik a keresőmotor-optimalizálás fontos területével.

Alapképző programunk moduláris, ami azt jelenti, hogy az úgynevezett "modulokra" felosztott tantárgyak felhasználásával tanul. Ezen modulokon belül néha bevezető és mélyreható kurzusok vannak, amelyek szisztematikusan felkészítik Önt a modul befejezésére. A modulokon belül minden sikeres befejezés után ECTS-pontokat (Európai Kreditátviteli Rendszert) kapnak, amelyek dokumentálják az Ön teljesítményét. Ezek az ECTS pontok nemzetközileg összehasonlíthatók és természetesen elismertek.

szakterületek

Az ötödik és a hatodik félévben a három szakterületet választja ki, 30 ECTS összegben. Ehhez úgy dönt, hogy különféle területeken specializálódik. Néhány példaértékű specializáció:

  • Alkalmazott értékesítés
  • Marketing kampányok
  • Nyomtatási média és gyártás
  • Nagy adat és webes elemzés
  • Digitális sportmarketing és PR

Akkreditált fokozat

Az IUBH összes jelenlegi tanfolyamát a FIBAA (Nemzetközi Üzleti Adminisztrációs Akkreditáció Alapítvány) akkreditálta.
Az akkreditáció csak akkor adható meg, ha a tanulmányi program tartalma és felépítése megfelel minden minőségi követelménynek.

A FIBAA egyfajta TÜV az akadémiai oktatáshoz, amely az akkreditációs tanács megbízásából ellenőrzi a Bachelor és a Master kurzusok minőségét. Az akkreditációt ötévente (első akkreditáció) vagy hétévente (újbóli akkreditáció) megújítják - ez garantálja az oktatás minőségét.
A FIBAA kitüntetett minőségi tanfolyamokkal jár el. Az IUBH öt tanfolyamán már megkapták ezt a különleges pecsétet. Az IUBH Németország egyik vezető egyeteme, öt vagy több prémium pecséttel.

Szakmai jövője a marketing területén

Marketingmenedzserként minden lehetséges iparágban dolgozhat, mivel a gépgyártó cégnek marketing szakemberekre, valamint fogyasztási cikkek gyártójára, szállodaláncra vagy reklámügynökségre van szüksége. A távoktatási marketingjével optimálisan felkészülhet a jövőre.

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Kevesebb