Read the Official Description

Míg a fiatalok 60% -a szeretné megkezdeni saját vállalkozását, az induló vállalkozások 90% -a az első öt évben működik.

Szeretné tudni, miért fontos a vállalkozói gondolkodásmód?

A vállalkozói koncepcióra és a vállalkozó személyre vonatkozó számos meghatározás létezik. A meghatározások többsége problémás, mivel a vállalkozó szerepére összpontosítanak a gazdasági növekedés lehetőségeinek megteremtésében, és a vállalkozót szűken gazdasági és üzleti környezetbe helyezve. Például az üzleti iskolákban a vállalkozói nevelés még mindig az új vállalkozói menedzsment és az ezzel járó üzleti tervezési folyamat.

Ez az erős üzleti álláspont figyelmen kívül hagyja a vállalkozói magatartás törekvését szélesebb személyes és társadalmi környezetben. A vállalkozói viselkedésnek a foglalkoztathatósághoz való viszonyával és a "vállalkozói gondolkodás" kialakulásának a lakosság egészében kifejtett jelenlegi, szinte univerzális, nemzetközi politikai hangsúlyozásával is kevésbé illik. Az Európai Unió ezt "mindenki számára kulcskompetenciaként írja le, segítve a fiatalokat abban, hogy kreatívak és magabiztosak legyenek abban, amit vállalnak" (EU 2006).

A vállalkozói gondolkodás központi szerepet játszik a szélesebb körű végzettség általánosságban, valamint a személyes és szervezeti kontextusok széles skáláján. Ez azt követeli meg, hogy a koncepció, miközben még mindig az új üzleti vállalkozások létrehozását foglalja magában, felöleli a vállalkozói gondolkodás lehetőségét, a lehetőségek megszerzését, a lehetőségek megszerzését, a vállalkozói gondolkodás követését bármely kontextusban.

Az IfDE oktatási kontextusában a hangsúly tehát a vállalkozói egyénhez gyakran kapcsolódó viselkedési és attitűdjellemzőkkel rendelkező "vállalkozói személlyel / vállalkozói gondolkodással" foglalkozik, sokféle kontextusban, akár egy üzleti, társadalmi vagy személyes környezetben .

A Design Led Entrepreneuership program résztvevői egy olyan kísérleti stúdió alapú oktatáson vesznek részt, amely az elméleti szigorúságot és a gyakorlati alkalmazhatóságot ötvözi.

Különféle pedagógiai útmutatókat alkalmaztak a maximális hatás megteremtésére. Mindegyik útmutató a "tanulási tevékenység" oktatási hagyományát fogja képezni a tanulók vállalkozói gondolkodásának fejlesztése érdekében. Mindegyik útmutató célja a vállalkozói attitűdök és magatartások fejlesztésének támogatása, valamint a vállalkozói képességek, készségek és tudás építése.

Pályaépítés

képességek

A hallgatók számára biztosított képességek a tanulási eredmények keretén alapulnak és a következőkre terjednek ki:

 • Vállalkozói viselkedések, készségek és attribútumok, beleértve az érzelmi intelligenciát
 • Felkészülés a vállalkozó "életmódjára"
 • Vállalkozói értékek és módszerek a dolgok végzésére, a dolgok megérzésére, a dolgok szervezésére, a dolgok közlésére és a tapasztalatok megtapasztalására
 • Vállalkozói viselkedés és menedzsment a különböző kontextusokban - nem csak üzleti
 • Ötletek a betakarítás, a megragadás és a lehetőség megvalósítása
 • Vállalkozói, holisztikus és stratégiai irányítás (know how)
 • A kapcsolatok kezelése és tanítása (tudni, ki)

A program végére a hallgatók képesek lesznek:

 1. Pozitív módon és hatékonyan reagáljon a problémákra ismeretlen ismeretekben
 2. Alkalmazzon új ötleteket, módszereket és gondolkodási módokat
 3. Foglalkozzon számos érdekelt féllel, hogy kreatív és fenntartható megoldásokat tudjon nyújtani bizonyos problémákra
 4. Hatékonyan kommunikál mind szóban, mind írásban
 5. Hatékonyan dolgozhat a különböző készségekkel és tapasztalatokkal rendelkező munkatársakkal, és képes legyen kritikusan átgondolni a saját gyakorlatot
 6. Figyelembe kell venni az etikai és környezetvédelmi kérdéseket és felelősségeket a döntéshozatal során
Program taught in:
Angol

See 1 more programs offered by Institute for Design Led Entrepreneurship (IFDE) »

This course is On-line
Start Date
aug. 2019
Duration
2 Év
Nappali
By locations
By date
Start Date
aug. 2019
Application deadline

aug. 2019

Location
Application deadline
End Date