Felelős felsőoktatási kurzus az adatvédelemről

Általános információk

Program leírás

Bemutatás és célok

 • Cím: Adatbiztonsági vezetőképzés
 • Saját Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset : Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset
 • A program iránya: Álvaro Écija és Ricardo Llorente
 • Tudományos koordinátor: Pedro Marcos García
 • Modalitás: online.
 • Ár: 2 000 €
 • Ülőhelyek száma: 35
 • A szállítás dátuma: A hívás lezárva
 • Időtartam: 180 óra. Az adatvédelmi küldöttség kiváló tanfolyamának időtartama három hónap. A program körülbelül heti 15 órás tanítási terhelésnek felel meg (ideértve az anyagok olvasásának idejét, a videók megtekintését, a tevékenységek végrehajtását stb.).

Az Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset e szakasza az AEPD adatvédelmi megbízottai tanúsítási rendszerének megfelelően az ADOK CERTIFICACION által kiadott ideiglenes szakmai bizonyítvánnyal rendelkezik. Ez az ideiglenes elismerés 2018. június 19-től érvényes.

Célközönség

Az adatvédelemben részt vevő küldöttek felsőfokú kurzusa azoknak az embereknek szól, akik a teljes képzést kívánják, vagy meg kell szerezniük ahhoz, hogy hozzáférjenek az adatvédelemben részt vevő delegált személyhez.

A profilok között megtalálja:

 • Biztonsági szakemberek
 • Minőségi szakemberek
 • Rendszer szakemberek
 • Jogi szakemberek
 • Tanácsadók és tanácsadók, akik szeretnének szakosodni a témában

Összefoglalva, azok az emberek, akik munkájukat a személyes vagy érzékeny adatok felhasználásával kapcsolatban fejlesztik.

Távolsági képzés

A távoktatás olyan tanulási rendszer, amely integrálja az új információs technológiákat és más pedagógiai elemeket. Ez a rendszer sok előnnyel jár, különösen a felnőttek képzésében, de olyan hátrányokkal is, amelyeket az ilyen típusú programok közeledtével meg kell fontolni.

A távoktatás előnyei:

 • Az idő rugalmassága és autonómiája: a tanítási tevékenység a menetrend rugalmasságával és a résztvevők rendelkezésre állásának és tanulmányi arányának megfelelően követhető.
 • A téridők korlátainak megszüntetése, és ennélfogva a földrajzilag elterjedt emberek összefogásának lehetősége.
 • Tartalom folyamatos frissítése.
 • A költségek csökkentése

Virtuális Campus

A Virtuális Campus egy online tanítási és interaktív platform, amelyet az IUIOG kínál a tanári személyzetnek és a képzés résztvevői számára. Ez a támogatás elősegíti a tanárok és a hallgatók közötti közeledést, és lehetővé teszi a tudományos tartalmakhoz való hozzáférést. Szükséges oktatási támogatást nyújt a szemtől szembeni megbeszélésekhez és a virtuális szekciók fejlesztésének alapvető eszköze.

A diákoknak hozzáférést kell biztosítani a Virtuális Campushoz a FOM Virtuális Közösség www.comunidadfom.com oldalán keresztül az Ortega-Marañón Alapítvány szociális hálózata számára, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartsanak a karokkal és a tanfolyam jövőbeli kiadásaival. A program akadémiai koordinációja biztosítja számukra felhasználónevét és jelszavát, hogy hozzáférhessenek. Ahhoz, hogy megismerkedhess a platform működésével, alapvető használati utasításokat fogsz kapni.

Osztályanyag elkészítése

Az osztály anyaga elérhető lesz a virtuális osztályteremben. Tartalmaz egy kötelező tanulmányi anyagot, magyarázó videókat és kiegészítő anyagokat, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára a szükséges ismeretek megszerzését.

Minden hét elején az új anyagok aktiválódnak (a már vizsgált anyagok mindenképpen elérhetőek lesznek a tanfolyam hátralévő részében), valamint a tantárgy alapvető elemeinek elmélyítésével és a tudás megszerzésével kapcsolatos tevékenységek szükséges a kurzus továbbadásához.

Alapvetõ fontosságú, hogy a kurzus résztvevõi elkészítik a didaktikai anyagokat, készítsenek egyedi jegyzeteket a tartalmukra vonatkozó értékelõkkel, és aktívan részt vegyenek a vitákban, amelyeket minden héten az adott virtuális fórumon támogatnak.

Ezenkívül a kurzus során számos élő videokonferenciát terveznek, különösen a nagyobb összetettségű tartalmakkal kapcsolatban. Ezekben a folyamatosan futó munkamenetekben a tanár interakcióba lép és élőben reagál a tanfolyam résztvevői által tervezett kérdésekre. Azok számára, akik nem tudnak élőben kapcsolódni (a részvétel NEM kötelező), ezeket a foglalkozásokat fel kell jegyezni, majd fel kell tüntetni a Campuson, annak érdekében, hogy a hallgatóknak mindig annyi alkalommal kell átdolgozniuk.

Értékelési rendszer

Fontos rámutatni arra, hogy az értékelési rendszer hármas célkitűzéssel rendelkezik: 1) segíti a tananyag megértését és asszimilálását; 2) A tudás megszerzésének szintjének mérése; és 3) annak érdekében, hogy a hallgató képes legyen átadni az adatvédelmi küldöttnek akkreditált minősítő vizsgát.

Minden hét elején tájékoztatják a kurzus résztvevőit a tanár által meghatározott tevékenységekről és határidőkről, valamint az értékelési kritériumokról. A program átadásához elengedhetetlen, hogy minden olyan értékelendő tevékenységet elvégezzen, amely szerepel az akadémiai naptárban.

A záró hetet azoknak a résztvevőknek tekintik, akik indokolt okok miatt elhalasztották egy tevékenység fejlődését. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a csoportos tevékenységek nem térnek vissza.

Az értékelés kulcsfontosságú szempontja a diákok aktív részvétele a virtuális fórumok megbeszélésein. Ebben az értelemben célszerű, hogy rendszeresen hozzáférjenek a virtuális osztályhoz, és osszák meg nézeteiket a többi résztvevővel és tanárral. A program és az oktató koordinációja időben tájékoztatja a program minden egyes szakaszáról a hirdetőtábla heti kommunikációját.

Bevezető modul

A program megtervezése egy heti, a hétéves diákok megismerésének időszakát tartalmazza, amelyben egy bevezető modul kerül kifejlesztésre, amelyben az értékelési rendszerre és az eszközök használatára vonatkozó információk rendelkezésre állnak. a virtuális campus.

A résztvevők személyes nyomon követése

A kurzus irányítása és koordinációja figyeli a résztvevők teljesítményét, ellenőrzi a képzési tevékenységekben való részvételük mértékét és az egymást követő értékelések eredményeit. A virtuális egyetem rendszeres frissítését rendszeresen frissíti a diákok érdeklődésével, és emlékeztetőket küld az elvégzett feladatoknak, az akadémiai naptár szerint. Ez a nyomon követés kulcsfontosságú ahhoz, hogy az időgazdálkodásban résztvevőket irányítsák és motiválják őket a program fejlesztése során.

A monitoring az egyes hallgatók profiljának és igényeinek figyelembevételével történik. A virtuális egyetem eszközei arra szolgálnak, hogy információt szerezzenek a résztvevőknek a program tartalmára vonatkozó hozzáféréseiről, illetve a vita- vagy vitákban való részvételükről.

Konzultációk és útmutatók

A hallgatók rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kérdéseket tegyenek a modulok tartalmáról, és továbbítsák a programért felelős személyeknek a fejlesztésük során felmerülő eseményeket.

Az oktatóprogramok virtuális fórumok aktiválásával készülnek. A professzoroknak szóló konzultációkat a virtuális campuson keresztül kell elvégezni, elkerülve az elektronikus levelek használatát. A lekérdezéseket fórumokon vagy közvetlen üzeneteken keresztül lehet kezelni.

Utoljára frissítve márc. 2019

Az iskoláról

Fundado en 1986, el Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) es un centro de posgrado e investigación equivalente, en esencia, a las graduate schools de las universidades norte ... Tovább

Fundado en 1986, el Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) es un centro de posgrado e investigación equivalente, en esencia, a las graduate schools de las universidades norteamericanas. Fue el primer instituto universitario promovido y gestionado en España por una entidad privada, la Fundación José Ortega y Gasset, y adscrito a una universidad pública, la Universidad Complutense de Madrid. Kevesebb