Haladó konfliktus-átalakítás

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

Ez a kurzus interperszonális konfliktusokkal, okokkal, megküzdési stratégiákkal és konfliktusmegoldással foglalkozik szociálpszichológiai szempontból.

célok

A kurzus célja:

1. Bepillantás az interperszonális konfliktusok lehetséges okaiba.

2. Betekintés a szervezeti konfliktusokba és a járulékos tényezők értékelése.

3. A konfliktusok elemzése és a lehetséges megoldások bemutatása.

Tartalmi első rész

A tanfolyam első része az interperszonális konfliktusok, vonzódás és kapcsolatok lehetséges okaival, a társadalmi kötődések kialakításával foglalkozik. A szemléletformálást és a magatartást tanulmányozzuk annak érdekében, hogy jobban megértsük a csoporttagság hatását, valamint a társadalmi befolyásolási folyamatokat: a konformitás, a megfelelés és az engedelmesség. Ezenkívül a csoportok közötti ellenséges magatartásról, például az előítéletről, a sztereotípiákról, a diszkriminációról és az agresszióról lesz szó az emberiség közös szálaként, mint az altruizmus és a proszociális viselkedés egyéb formái. Kidolgozzák az erkölcs és a verseny, az igazságosság és az együttműködés fogalmát is.

Tartalmi második rész

A tanfolyam második része közvetlenül az interperszonális konfliktusokra fog figyelni, megvizsgálva a lehetséges okokat, a megküzdési stratégiákat és a szervezetek konfliktusmegoldásának perspektíváit. A munkahelyi viszonyokat és konfliktusokat, valamint a szervezeti hatalmat a politika és a nemi tényezők figyelembevételével vitatják meg. A kultúrák közötti konfliktusok a kultúrák közötti perspektívában szintén megvitatásra kerülnek a méltányosság és a megbékélés koncepciói mellett.

Utoljára frissítve jan. 2021

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Transcend Peace University, TPU is an all-online university, currently headed by Prof. Dr. Johan Galtung, widely recognized as the core founding-figure of the academic discipline of peace studies. ... Tovább

The Transcend Peace University, TPU is an all-online university, currently headed by Prof. Dr. Johan Galtung, widely recognized as the core founding-figure of the academic discipline of peace studies. Our inter-disciplinary courses are designed to cover issues pertaining to peace and development studies. Kevesebb