Közgazdaságtan vezetők számára

Harvard Business School

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Közgazdaságtan vezetők számára

Harvard Business School

Tekintse meg a világot a közgazdaságtan szemszögéből és szerezzen tudást és készségeket a sikeres üzleti stratégia kidolgozásában

A közgazdaságtan fogalmának megértése - hajlandó fizetni minden árat, a rögzített és a változó költségeket, a méretgazdaságosságot - kritikus az üzleti siker szempontjából. Ez a kurzus a kínálat és a kereslet alapjaival kezdődik, honnan származnak és miért központi szerepet töltenek be az üzlet megértésében. Meg fogod tanulni, hogyan gondolkodnak a vállalkozások az árazásról és a termelésről, valamint az olyan erőteljes ötletekről, mint a kiegészítők és a hálózati hatások, amelyekre a vállalatok támaszkodnak a kereslet generálására. Ez a kurzus merül be a piacok működésében, a verseny erejében és a differenciálódási stratégiákban.

Az ötletek feltérképezésének folyamán megtanulhatja, hogyan fejlessze ki a versenystratégia kezdetét, amely az idő múlásával virágzó vállalkozáshoz vezet.

A közgazdászoknak a vezetőkhöz való részvétele lehetővé teszi, hogy:

 • Elemezze a piaci változások hatását a kínálati és keresleti görbék megalkotásával
 • Határozza meg a jövedelemcsökkentő árképzési stratégiát a rugalmasság fogalmával
 • Értékelje a technikákat, hogy megismerje vagy növelje a keresletet
 • Végezze el a relatív költségelemzést
 • Vizsgálja meg a versenyképességet és a piac eredményeit és erőit
 • Értékelje a monopóliumokat, az árkülönbözetet és a differenciálódást

Programszerkezet

A menedzserek közgazdaságtana mintegy 60 órányi anyagot tartalmaz egy nyolchetes időszak alatt, rugalmas programszerkezettel. Nincs idő megadva a bejelentkezéshez. A tanfolyamot a saját idejében töltheti le, a rendszeres határidők betartása mellett. Minden tananyagot az innovatív HBX online platformon keresztül szállítanak.

A HBX Tanulási Modell a Harvard Business School esettanulmánya köré szerveződik, amelyben interjúkat készít az üzleti vezetőkről és a világ minden tájáról érkező vállalatok vezetőiről, akik nyíltan megvitassák a kihívásokat, vagy azokkal az akadályokkal, amelyeket legyőztek. Arra kérjük, lépjen be a cipőjébe, és vegyen részt a társaival, hogy végigmenjenek ezeken a valós üzleti forgatókönyveken.

A témák a következők:

 • Igény
 • Szolgáltatók
 • piacok
 • Verseny

A Közgazdaságtudományi Menedzserek résztvevői jogosultak a HBX és a Harvard Business School befejezéséről szóló tanúsítványra. A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen teljesítenie kell az összes tanfolyamot a megadott határidőkön belül, beleértve a kvízekre vonatkozó kielégítő teljesítményt, és aktívan hozzá kell járulnia a dinamikus HBX tanulási közösséghez.

Azok számára, akik érdeklődnek a vállalkozások üzleti alapjainak szélesebb körű megismeréséért, a 3 tanfolyami HBX CORe program - Üzleti elemzés, Közgazdaságtan menedzserek és Pénzügyi számvitel - tandem-ben érhető el. További információ a különböző Pathways a CORe hitelesítő adatok megszerzéséhez.

Kohorszpontok

2019. január

 • Hossza: 8 hét
 • Program időpontja: 9/19 - 3/6/19
 • Költség: 1500 dollár
 • Jelentkezési határidő: december 31

2019. május

 • Hossza: 8 hét
 • A program időpontjai: 19/05/29 - 19/07/19
 • Költség: 1500 dollár
 • Jelentkezési határidő: május 20

Ki részesülne

Ez a kurzus azoknak szól, akik bizalmat akarnak szerezni a közgazdaságtan megértésében, hogy hozzájáruljanak az üzleti megbeszélésekhez és a döntéshozatalhoz. Nincsenek előfeltételek a program számára. A menedzserek közgazdasági célja a karrierjük minden szakaszában - főiskolai hallgatók és frissen végzettek, azok, akik MBA-t vagy más posztgraduális programokat vesznek igénybe, akik szeretnének felkészülni az osztályteremre, vagy olyan szakemberek, akik jobban hozzájárulnak az üzleti megbeszélésekhez és a döntéshozatalhoz .

Felvételi

Szabadon jelentkezhet, és a pályázatok áttekintése és elfogadása gördülékeny, ezért a korai alkalmazást ösztönözni kell. A sikeres pályázók bizonyítani fogják a vágyat, hogy hozzájáruljanak a dinamikus HBX tanulási közösséghez. Az alkalmazás, amely november 1-jén lesz elérhető, ingyenes és kb. 10 percet vesz igénybe. Minden pályázónak 18 évesnek kell lennie, és angol nyelvtudással kell rendelkeznie.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol
Harvard Business School

Utoljára frissítve October 15, 2018
Időtartam és Ár
This course is On-line
Start Date
Kezdet
jan. 10, 2019
Duration
Időtartam
8 hetek
Részidős
Price
ár
1,500 USD
Information
Deadline
jan. 1, 2019
for January start
Locations
Amerikai Egyesült Államok - Cambridge, Massachusetts
Kezdet : jan. 10, 2019
Jelentkezési határidő jan. 1, 2019
for January start
A befejezés dátuma márc. 7, 2019
Dates
jan. 10, 2019
Amerikai Egyesült Államok - Cambridge, Massachusetts
Jelentkezési határidő jan. 1, 2019
for January start
A befejezés dátuma márc. 7, 2019