MA kreatív írásban

Általános információk

Program leírás

Használja ki a nyelv erejét, és fejlessze meg író jellegzetes hangját.

Tanfolyam részletei

 • A következő kezdő dátum: 2020. január 27.
 • A jelentkezés határideje: 2020. január 20
 • Időtartam: két év (részmunkaidőben)
 • Formátum: online, opcionális személyes eseményekkel
 • A kétéves tanfolyam teljes díja: 9 400 GBP

Belépési követelmények

 • Legalább 2,2 Bachelor kitüntetés vagy azzal egyenértékű nemzetközi diploma. Azokat a jelentkezőket, akik nem felelnek meg ennek a követelménynek, továbbra is fontolóra lehet venni, de jelentkezésük során példákat kell bemutatniuk a vonatkozó közzétett munkáról.
 • Kreatív írásminta (fikció vagy nem-fantasztikus), legfeljebb 3000 szóból.
 • IELTS 6.0 pontszám (mindegyik készségnél legalább 5,5), ha az első nyelv nem angol (vagy a Hull University által elfogadott egyéb angol nyelvtudási képesítés).
 • Két referencia, amelyek közül az egyiknek tudományos referenciának kell lennie, a másiknak pedig munka referenciának kell lennie.

Miért ez az MA?

Philip Larkin 30 évig élt és dolgozott az egyetem Brynmor Jones könyvtárában, és a legjobb munkáinak nagy részét írta. Egy tengerészeti város, amely kifelé csatlakozott, és az egzotikusok egy részét visszahozta Észak-Angliába.

A Hull globális kilátásait szem előtt tartva, a MA professzor és a kitűnő szerző, Martin Goodman az Egyetem MA Kreatív Írásának inspiráló és kollegiális környezetet ír le az online hallgatók számára, akik szeretnék megismerni sajátos hangjukat íróként.

A közzétett írók által közzétett tudósok tanítják, kibővítik az irodalomolvasást, navigálhatnak az irodalmi körökben, és kritikázzák társaik munkáját.

Lehetőség van személyes eseményeken való részvételre is, amikor nyilvánosság elismerésére törekszik, és az élénk nemzetközi író közösség értékes, aktív tagjává válik.

Mit tanulsz

Változtasd meg az olvasás iránti szenvedélyed a nyilvánosság elismerésére méltó próza előállításának képességében. Bármi is legyen a preferencium műfaja, legyen az irodalmi kitalálás, nem-fantasztikus képzelet, vagy a fantasy, rejtély vagy romantika kedvelője - lehetősége lesz arra, hogy fejlessze írási készségeit, és felfedezze azokat a technikákat, amelyeket a szerzők a szokásos jelentősen meghaladó gyakorlatokhoz használtak.

 • Nyomja meg a kreatív határokat, és alakot adjon egy erős és eredeti kreatív hangnak.
 • Bővítse ismereteit az irodalmi kánonról, és szerezze meg az olvasás művészetét irodalmi íróként.
 • Szerezzen alapos ismereteket a szerkezetről, amely elősegíti az írási folyamat mélyebb megértését.
 • Legyen ismeri a szöveges elemeket, mint például a párbeszéd, a nézőpont, a perspektíva és az érzékszervi részletek használata, és alkalmazza a megtanult technikákat a kívánt írási műfajban.
 • Helyezze el helyét a nemzetközi író közösségben. Bírálja mások munkáját, és vezesse fel a közzétett írók azon kollégáinak véleményét, akiket meg lehet tanulni.
 • Fejlessze ki írói gyakorlatát, értse meg a közzéteendő szabvány prózakészítéséhez szükséges szerkesztési és átfogalmazási folyamatot.

Tanfolyam modulok

Ez a mesterképzés lehetővé teszi, hogy fejlessze bizalmát és kézművességét íróként egy támogató, kreatív környezetben.

A következő kötelező modulokat tanulmányozza.

Az író kézműve (30 kredit)

Mivel az írás az olvasók szemében tűzbe kerül, ebben a modulban az irodalmi művek széles skáláját fogja megvizsgálni. Összpontosítás elsősorban a szöveges elemekre, beleértve; mondathossz és folyamat, perspektíva, feszült választások megértik majd, hogy az írók miként érik el hatásaikat. A példaértékű írás szakaszaival bemutatva elmozdulhat a saját zsigeri reakcióitól (pl. Izgalom, intrika, félelem) a nyomon követéshez, hogyan írja a kézműves elemeket a kívánt érzelmek és légkör kiváltására.

A rövid történet írása (30 kredit)

A novellák lehetővé teszik a feltörekvő írók számára, hogy elbeszélő íveket készítsenek, és közzétett művek révén jó hírnevet szerezzenek, mielőtt a regény hosszabb formájával foglalkoznának. Ebben a modulban nem csak a nemzetközi írók novelláinak felismerését fogja fejleszteni, hanem a novellák formáját is felhasználja és sajátvá teszi. Vegye figyelembe, hogy ez a modul az űrlapon belül két alfajt is lefed; mikro- és flash-kitalálás.

Írás az életből (30 kredit)

Ez a modul bemutatja neked a nem hivatalos próza széles skáláját, különös tekintettel az utazási írás, az esszé, a memoár, a természetírás és a valódi bűnözés témájára. Ön elkészíti a munka portfólióját, miközben számos narratív nemi formátumot gyakorol egy támogató, egymástól vezérelt környezetben.

A regény írása (30 kredit)

Mi a helyzet egy regény nyitó fejezetével, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi annak leterelését? A modul során javítani fogja az új írási készségét. A műhelyben írt kritikája elősegíti a narratívák és az elbeszélések tudatosabb tudatosságának kialakulását, valamint az archetípusok mély megértését, mint a történetmesélés alapvető részét. A terv és a struktúra kidolgozása során szerkesztési és újraszerkesztési technikákat fog alkalmazni olyan munkák előállításához, amelyeket büszkén publikálhat.

Az író portfóliója (60 kredit)

A kreatív írás egy haszonnal járó folyamat, amely óriási személyes fegyelem megköveteli. Ebben a modulban útmutatást kap az írási gyakorlat e tekintetben történő felépítéséhez. Prózai portfóliója (legfeljebb 16 000 szó) a MA Kreatív Írás program csúcspontját képviseli. Itt bemutathatja az ötletek eredetiségét, a technika és a kézműves megragadását, bemutatva egy egyedi és kivitelezett munkadarabot a kiadható vagy közzétehető szabványoknak megfelelően.

Hogyan értékeli

A tantárgy összes értékelése tanfolyamon alapul, és online benyújtásra kerül. A kurzuson teljesített teljesítményét többféle módszerrel fogják értékelni, ideértve:

 • Gyakorlati munka, ideértve csoportos projekteket és vitafórumokat;
 • Írásos munka, beleértve esettanulmányokat, jelentéseket és esszéket.

Emellett oktatói és szakértői visszajelzéseket kap a munkájának javítása érdekében.

Karrier kilátások

A tanfolyam tanulmányozásával értékes átadható készségeket szerezhet, amelyek igénybe vehetők a kreatív iparágakban és azon túl is.

A MA Kreatív Írás diplomások gyakran sikeres karriert folytatnak számos iparágban, például:

 • Szakmai írás / szerző
 • Marketing és PR
 • Örökség és turizmus
 • Újságírás és műsorszórás
 • Múzeum kurátor
 • Banki
 • Oktatás
Utoljára frissítve jan. 2020

Az iskoláról

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which w ... Tovább

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which we're renowned. Plus the flexibility of studying online. Kevesebb