MBA Nemzetközi Logisztika és Kereskedelem

Általános információk

5 locations available

Program leírás

A nemzetközi logisztika és kereskedelem online MBA tanfolyamának részmunkaidős programja a Wismar Ipartudományi Egyetem: Technológia, Üzleti és Design (Németország).

A kereskedelem és a logisztika a világ egyik legnagyobb gazdasági ágazata és rendkívül összetett. Az üzleti modellek és az értékláncok jelenleg gyorsan változnak, és a digitalizálás új lehetőségeket teremt a mobilitás számára. A hálózatok egyre intenzívebbé válnak, miközben a piacok és a kereskedelem folyamatosan változnak. Ezenkívül a modern logisztikának meg kell birkóznia a globális világrend összeomlása miatt felmerülő új kihívásokkal. Az éghajlatváltozás jelentős nyomást gyakorol a logisztikai iparra az innováció terén. Bárki, aki itt akar menedzsmentet kezdeni, éves tapasztalattal és alapos szaktudással rendelkezik.

A részmunkaidős MBA Logisztika és Kereskedelem optimális módon felkészíti Önt a logisztikai ipar következő karrier lépéseire. Nemzetközileg igazodik, a kereskedelem és a logisztika határán ül, angolul és világszerte tanulmányozható. A myWINGS online campuson és a tanulmányi alkalmazáson keresztül először az európai, ázsiai, dél-afrikai és latin-amerikai szakemberek tanulhatnak együtt egy tanulmányi csoportban.

Nemzetközileg tapasztalt professzorok és oktatók Németországból, Ausztriából, Olaszországból és Indiából interaktív video előadásokkal és élő oktatóprogramokkal közvetítik a tanítási tartalmat. A részvételi szemináriumok lehetőséget kínálnak a készségek és a személyes hálózat bővítésére is. A bremenports gyakorlati jelentőséggel bír. A bremenports mint Bréma és Bremerhaven globális kikötőinek infrastruktúra-kezelője első kézből származó szakértelmét hozza az oktatásba.

„A WINGS-szel, a neves távoktatási szolgáltatóval együtt kidolgoztunk az első nemzetközileg orientált részidős kurzusokat a logisztikai ipar számára.”
Robert Howe - a bremenport ügyvezető igazgatója

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Az Ön előnyei egy pillanat alatt

 • Nemzetközi egyetemi diploma „Üzleti Adminisztráció (MBA)”
 • Részidős program szakemberek számára (főleg online)
 • Rugalmas és praktikus
 • Angolul és világszerte elérhető
 • Multimédia video előadások (igény szerint)
 • Tanulmányi alkalmazás, tanulási platform és élő útmutatók
 • Hozzáférés az online könyvtárakhoz
 • Személyes csere és hálózatépítés a berlini, koppenhágai és barcelonai szemináriumokon keresztül
 • Professzionális partner a Bremenports GmbH & Co. KG
 • Előadók nemzetközi csapata
 • Exkluzív tanulócsoportok és személyes támogatás

Rendszer akkreditáció

Mint minden távoktatási kurzusunk, az MBA Nemzetközi Logisztika és Kereskedelem integrálva van a Wismari Ipartudományi Egyetem oktatásának és tanulmányozásának belső minőségirányítási rendszerébe.

Shot with @expeditionxdrone

Karrierlehetőségek

Kereskedelem és logisztika, a jövő iparága: A magasan képzett szakemberek és vezetők munkalehetőségei jobb, mint valaha. Itt olyan személyiségeket keresnek, akik aktívan kísérik az iparágat formáló közelgő változásokat. Az MBA Nemzetközi Logisztikai és Kereskedelmi kapcsolatokkal megismerheti a jelenlegi globális trendek felismerésének képességét, ezeket sikeres vállalati stratégiákká alakítja és alakítja a változásokat. MBA programunk speciális ismereteket nyújt Önnek, hogy célzottan és sikeresen válaszolhasson a nemzetközi kereskedelem és logisztika jövőbeli kihívásaira.

Ha jelenleg a következőként dolgozik:

 • Üzletfejlesztési Menedzser
 • Supply Chain Manager
 • Key Account Manager logisztika és kereskedelem
 • Kategória menedzser
 • Szervezeti fejlesztési menedzser
 • Stratégiai és nemzetközi ügyek vezetője
 • Vezérlő
 • Projekt menedzser
 • Beszerzési és beszerzési menedzser

Ez az online MBA program nagyon érdekes és kihívást jelenthet az Ön számára, és további karrierje során a nemzetközi logisztika és kereskedelemmenedzsment területén.

Tudjon meg többet a globális kereskedelemről, a társadalomról és a környezetről, a nemzetközi általános és stratégiai menedzsmentről, a nemzetközi gazdaságtanról, a kereskedelemfinanszírozásról, a nemzetközi ellátási lánc menedzsmentről, az adatelemzésről és az információs rendszerek statisztikájáról, az üzleti folyamatokról és az új üzleti modellekről, az átmenet és a változáskezelésről.

A megalapozott gazdasági ismeretek megfelelnek a gyakorlatban kipróbált és kipróbált szakértelemnek: Az MBA kiemelt figyelmet fordít az iparág legfontosabb trendjeire. Az olyan kifejezéseket, mint a dematerializáció, a digitalizálás és a politikai töredezettségmentesítés, valamint a fenntarthatóság, a vállalati-gazdasági összefüggésekbe helyezzük. Tudjon meg többet a komplex összefüggésekről, és bővítse módszertani és vezetői képességeit. A gazdasági gondolkodás, az ellenőrzés, a projekt- és folyamatmenedzsment mellett a mai átalakítási folyamatok kreativitást, innovációt és agilitást igényelnek.

Sikeres befejezés után megkapja a „Master of Business Administration (MBA)” nemzetközi egyetemi diplomát a Hochschule Wismar-tól, az Alkalmazott Tudományok, Technológia, Üzleti és Tervezési Egyetemen. Ez felkészíti Önt a nemzetközi piacra, és felkészíti Önt egy igényes vezetői szerep betöltésére. Bárki számára, aki ma nemzetközileg tanul, a legjobb kilátások vannak arra, hogy karriert készítsenek a világ egyik legnagyobb iparágában.

Szállítási útvonalak

 • Kereskedelem - globális értékláncok
 • Intermodális teherfuvarozás
 • Légi
 • Szállítás

ágazatok

 • Kereskedelmi
 • Szállítmányozás
 • Szállítási vonalak
 • Terminálüzemeltetők
 • Logisztikai társaságok
 • Szállítmányozás
 • Kikötők és repülőterek

logistics, truck, frachtschiff

Tanterv

A tanulmányi modulokat és a dolgokat a nemzetközi szabványoknak megfelelően értékelik. Összesen 90 kredit (ECTS) adható. A tanulmányi program 15 modulból áll, 4 szemeszter alatt. Minden félév egy projekt-workshoptal zárul, amelynek célja a megtanult tartalom összegzése és alkalmazása. Azoknak a hallgatóknak, akiknek 120 kreditre van szükségük, választható félévet kínálunk további 30 kreditvel.

A program angol nyelvű. A program során a professzionális környezet forgatókönyveit mutatják be, azonosítják a működési környezetből származó problémákat, és tudományosan megalapozott megoldásokat dolgoznak ki. A modulok tartalmáról vagy a képesítési célokról további információt a következő fejezetben talál.

Szabályos

1. szemeszter Kredit (ECTS) 20 2. félév Kredit (ECTS) 20

Nemzetközi általános és stratégiai menedzsment

4

Adatelemzés és statisztika az információs rendszerekben

4

Nemzetközi gazdaságtan

4

Nemzetközi szerződési és kereskedelmi jog

4

Kereskedelmi finanszírozás

4

Átmeneti és változáskezelő

4

Nemzetközi ellátási lánc menedzsment

4

Kikötő szervezése és irányítása

4

Globális kereskedelem, a társadalom és a környezet

4

Digitalizáció, üzleti folyamatok és új üzleti modellek

4

3. szemeszter Kredit (ECTS) 20 4. szemeszter Kredit (ECTS) 30

Tudományos kutatás és írás

4

Szakdolgozat

30
Nemzetközi adó - és vámstratégia 4
Közönségkapcsolat és az érdekelt felek irányítása

4

Zöld szállítás és fenntartható logisztika

4

Vezetés és innováció

4

   

Kredit (ECTS) összesen: 90

Választható

További modulok Kredit (ECTS) 30
Interkulturális tanulmányok 6
Üzleti kommunikáció 6
Üzleti szimuláció 4
Transfer projekt 10
Kirándulás 4

A 180 kredit alapképzettséggel rendelkező diplomásoknak lehetősége van további 30 kredit megszerzésére annak érdekében, hogy további félévben felvételt nyerjenek.

Kredit (ECTS) összesen >> normál + választható: 120

További információkért forduljon a kurzus koordinátorához

Tanulmányi koncepció

A rugalmas logisztika és kereskedelem rugalmas részmunkaidős MBA programjával kiváló minőségű tudományos képzést kínálunk Önnek, a legkorszerűbb multimédiás kommunikációs és e-tanulási eszközök segítségével.

A Wismari Egyetemen tanáraink és az üzleti világ oktatói oktatói vezetik az Ön tanfolyamát, és ezzel garantálják a legmagasabb tudományos minőséget.

Vizsga online modulokban

Félévenként több vizsganap közül választhat. A vizsganapokra kizárólag hétvégén kerül sor. A vizsgákat az online modulokban rugalmasan elvégezheti a 16 vizsgahelyünk egyikében, vagy világszerte a Goethe Intézetekben, a partner egyetemekben, a nagykövetségekben vagy az állami intézményekben. Szükség esetén más helyeken is elvégezheti a vizsgákat.

Műhelyek (helyszíni)

A műhelyeket félévente egy hétvégén tartják.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Felvételi követelmények

Szeretettel várjuk minden nemzetiségű hallgató jelentkezését. A program sajátos jellegére tekintettel a nemzetközi gazdaság és a logisztika alkalmazottainak és érdekelt feleinek szól.

A Nemzetközi Logisztika és Kereskedelem részidős MBA programba való felvételhez a következő követelményeknek kell teljesülniük:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

A megfelelő angol nyelvtudás igazolása

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek anyanyelve nem angol, megfelelő szakvizsgával kell igazolniuk, hogy angol nyelven tudják elvégezni tanulmányaikat, pl. g. TOEFL teszt legalább C1 szintű képesítéssel.

Örömmel ellenőriznénk az egyéni felvételi követelményeket a személyes helyzetük alapján.

Minden dokumentumot angol vagy német nyelven kell írni.

Díjak és finanszírozás

A szemeszterenkénti 2700 EUR tandíj (rendes ár 2 950 EUR) magában foglalja az összes részidős MBA Nemzetközi Logisztika és Kereskedelem kurzushoz kapcsolódó szolgáltatást:

 • Átfogó tanulmányi anyag (forgatókönyvek, szakirodalom)
 • E-tanulási platform myWINGS és tanulmányi alkalmazás
 • Műhelyek Berlinben, Koppenhágában és Barcelonában (beleértve a vendéglátást)
 • Vizsga az online modulokban
 • Hozzáférés az online könyvtárakhoz
 • Személyes tanulmányi támogatás

Kérésre részletekben fizethetünk Önnek.

* Bevezető ajánlat a 2020/21 téli szemeszterre

A „Nemzetközi logisztika és kereskedelem” új online MBA tanfolyam kezdete a 2020/21 téli félévben félévenként 250 EUR exkluzív kedvezményt kínál Önnek. A rendes félév díja 2950 EUR. Ha a 2020/21-es téli félévben kezdi meg tanulmányait, akkor félévenként csak 2 700 EUR-t fizet, és összesen 1000 EUR-t takarít meg.

Magánfinanszírozás

A távoktatási tanfolyamunkat úgy terveztük, hogy megfeleljen a szakemberek igényeinek. Így befejezheti a távoktatási tanfolyamot a munkája mellett, és megőrizheti pénzügyi lehetőségeit. Az állam egyéni adókedvezmények révén támogatja továbbképzését. Személyes jövedelmétől és szakmai helyzetétől függően előfordulhat, hogy a távoktatás költségeit levonhatja adóból levonható jövedelemhez kapcsolódó kiadások vagy különleges költségek formájában, és így részben megtérítheti őket. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az adószakértőjével vagy az illetékes adóhivatallal, hogy megfelelő tanácsot kapjon.

Kedvezmény az öregdiákok számára

A WINGS diplomások 10% -kal csökkennek a szemeszter vagy a tanfolyam díjaiból az összes online és távoktatási kurzus és továbbképzés után.

Német ösztöndíj távoktatási hallgatók számára

A német ösztöndíjat a jövedelemtől függetlenül kapják, pl. A BAföG támogatása mellett. Az egyetem, amelyben a hallgató tanul, dönt a díjról, amely nemcsak a jó osztályzatot veszi figyelembe, hanem a társadalmi elkötelezettséget, a különleges személyes eredményeket, valamint a társadalmi és családi helyzetet is. WINGS távoktatási hallgatóként jelentkezhet a Wismar University of Applied Sciences német ösztöndíjára. További információt az oldalon találhat a német ösztöndíjról.

A munkáltató általi finanszírozás

Sok vállalat támogatja alkalmazottainak továbbképzését azzal, hogy távolléti szabadságot vagy pénzügyi támogatást nyújt nekik. Az egyéni megállapodások keretein belül lehetősége van arra, hogy képesítési célját integrálják a személyzet fejlesztésének koncepciójába. Ezenkívül a Bundeswehr tagjai számára a BFD is finanszírozhat.

További finanszírozási és finanszírozási lehetőségek

Tudjon meg többet erről a távoktatás finanszírozási útmutatójában, amely a következő tartalmakat tartalmazza:

 • Takarítson meg adót a távoktatás révén (speciális költségek, hirdetési költségek)
 • Határokon átnyúló támogatások (BAföG, oktatási támogatás, oktatási kölcsön, ösztöndíjak)
 • Országspecifikus támogatások (oktatási ellenőrzés, képesítés-ellenőrzés, továbbképzési ellenőrzés)
 • Az ideiglenes katonák támogatása
 • Személyes tanulmányi tanácsadás
Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Tovább

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Kevesebb
Wismar , Bangkok , Berlin , Koppenhága , Barcelona + 4 Több Kevesebb