MEd az oktatási vezetésben

Általános információk

Program leírás

Vezesse át a vezető szerepet a Concordia Egyetem oktatási vezetői képzésével

Folyamatosan olyan ötletekkel áll elő, amelyekkel javíthatja iskoláját. Többet akarsz tenni abban, hogy a tanulókat és a kollégákat arra ösztönözi, hogy az osztálytermen kívül is sikeresek legyenek. Készen állsz, hogy vezetővé válj. Mi a következő lépés? MEd keresése az oktatási vezetés területén a Concordia-tól. Vezető MEd-nél nincs semmi, amit nem tudsz csinálni. Ambiciózusod, elkötelezettséged és együttérzésed van - az egyetlen dolog, amire most szüksége van, a know-how a változások hatékony végrehajtásához. Az Oktatási Vezetés MEdjével megteheti ezt és még sok minden mást.

Mit tanulsz?

 • A támogató iskolai és közösségi kapcsolat előmozdításának alapelvei.
 • A jogi és etikai kérdések, amelyekkel az oktatók naponta szembesülnek.
 • Hatékony tantermi oktatás és hogyan javíthatja a hallgatók teljesítményét.
 • A szervezeti változás alapjai.

Kiemelt tanfolyamok

Iskolai és közösségi partnerségek

Ez a kurzus megvizsgálja az iskola és a környezet közötti kölcsönösen támogató kapcsolat kiépítésére irányuló program tervezésének és adminisztrációjának alapelveit. Fókuszban a készségek és stratégiák fejlesztése áll, amelyek az iskolát összekapcsolják a közösség olyan alkotóival, mint a szülők, az állampolgárok és a különleges érdekcsoportok.

Esettanulmányok a jogban és az etikában

Ez a kurzus a jogi és etikai kérdések tanulmányozása a gyakorlati kérdésekben, amelyekkel az oktatók szembesülnek a napi gyakorlatban. Az esettanulmányok, amelyek közvetlenül beszélnek a tanárokkal és az oktatás napi etikai dilemmáira összpontosítanak, képezik ennek a kurzusnak az alapját. Különösen fontos ebben a kurzusban az etika dimenziójának hangsúlyozása, mivel ez vonatkozik a tanításra és a vezetésre.

Stratégiák a hallgatói eredmények javításához

Ez a tanfolyam áttekintést nyújt arról, hogy mi a hatékony tantermi oktatás. A tanfolyam mélyrehatóan megvizsgálja azokat a stratégiák kategóriáit is, amelyekről a kutatások azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel javulnak az eredmények minden hallgató számára az összes tantárgy területén, minden évfolyamon. Megvizsgálják a kutatást és az elméletet, valamint a stratégiák gyakorlati alkalmazását.

Szervezeti változás

A szervezeti változás bevezető áttekintést nyújt a szervezeti változás elméleti és szociológiai alapjairól. Ezenkívül a tanfolyam feltárja az oktatás változásának forrásait, folyamatait és eredményeit, valamint az ebből fakadó következményeket a tanárok és az adminisztrátorok számára. A témák és tevékenységek célja az érdeklődésre számot tartó kérdések áttekintése azok számára, akik fontolóra veszik az oktatási adminisztráció karrierjét vagy vezető tanárként és a változás ügynökeként betöltött szerepet.

Miért Concordia

A tanulás területén újítóként a Concordia Egyetem - Portland Oktatási Főiskola több mint egy évszázadon keresztül felhatalmazza a tanárokat, és továbbra is befolyásolja az oktatást a prenatális és a doktori szint között. Valójában Oktatási Főiskola a 3toPhD® néven ismert új oktatási modellünk zászlóshajója. Ugyanaz a merész gondolkodásmód ezen innovatív prototípus mögött is, akik a folyamatban lévő oktatási kutatásainkat, valamint az egyetemi és posztgraduális programokat alakítják. Növekszik a professzionális oktatók közössége, hogy minden szakaszban elősegítse a tanulást - csatlakozzon hozzánk.

Ösztöndíj elérhetősége

Legfeljebb 3000 dollár ösztöndíjat kínálunk, és most már ingyenes tankönyvekre jogosult lehet.

Felvételi követelmények

 • Befejezett alkalmazás.
 • A pályázóknak egy regionálisan akkreditált intézménytől szereztek legalább alapképzettséget.
 • A regionálisan akkreditált főiskola / egyetem hivatalos átiratai, kiküldött alap- vagy mesterfokozattal. Az ön kényelme érdekében kérjük, írja alá az átirat kiadási űrlapját, ha azt szeretné, hogy a Concordia University-Portland hivatalos átiratot kérjen az Ön nevében.
 • Munkatörténeti űrlap vagy az önéletrajz bemutatása
 • A pályázóknak legalább 2,8 vagy annál magasabb kumulatív egyetemi hallgatóval kell rendelkezniük.
 • Szándéknyilatkozat, 475–600 szó hosszú. Az írás tartalmát és egyértelműségét a felvételi eljárás során értékelik. Kérjük, külön válaszoljon a következő kérésekre, és számozza az egyes válaszokat:
  • Röviden ismertesse magát a Graduate Admissions Office és az Oktatási Főiskola csapataival, megbeszélve szakmai hátterét és érdeklődését a kívánt tanulmányi program folytatása mellett a Concordial (kb. 75-100 szó).
  • Mutassa be szakmai céljait, azok összehangolását a választott programmal és a Concordia általános küldetésével. Mutassa be, hogy az erősségei és tapasztalatai miként készítették meg a program sikerére (kb. 200–250 szó).
  • Beszéljen meg azon azonnali, valós kihívásokról a szakterületen, amelyhez a diplomája igazodik (pl. PreK-12 oktatás, felsőoktatás, vállalati képzés). Adjon példát. Milyen lépéseket kell tenni az oktatóknak vagy a szakembereknek ennek a kihívásnak a kezelésére? (kb. 200–250 szó)
  • Azoknak a jelölteknek, akik 2,80 GPA alatt kerestek, magyarázza el, mi vezetett az alacsony GPA-hoz, és hogyan fog sikerülni egy ma akadémiai szempontból kihívást jelentő posztgraduális programban.
Utoljára frissítve dec. 2019

Az iskoláról

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We o ... Tovább

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We offer education degree programs at every level – many of which can be earned online – from a Bachelor in Education to master and doctorate degree programs. Kevesebb