MS a molekuláris biológiában

Általános információk

Program leírás

Ennek a programnak a célja a hallgatók számára, hogy fejlesszenek fejlett és naprakész ismereteket a sejt- és molekuláris biológiáról és a biokémiáról. Az alaptanterv az előadás formátumára és a vita-alapú kurzusokra épül, amelyek a sejtbiológiára, a molekuláris genetikára és a biokémiára összpontosítanak. A haladó szintű választott kurzusok olyan témákra terjednek ki, mint például az emberi betegség celluláris alapjai, immunológia, fejlődési biológia, szignál-transzdukció és idegtudomány.

A molekuláris biológia mesterfokozatát online lehet kitölteni; néhány távoktatási tanfolyamhoz azonban valódi részvételre van szükség az osztálytermi LIVE (CL) platformon keresztül. A hallgatóknak bizonyítaniuk kell a sejt / molekuláris biológia műszaki szakértelmét akár kurzus befejezése, akár szakmai tapasztalat alapján. A programmal kapcsolatos további részletek megtalálhatók a Távoktatási Hivatal honlapján.

A molekuláris biológia 30 kredit mesterfokozatú programja fokozottan összpontosított, kutatás-orientált online program, amelyet kifejezetten a biotechnológiai ipar iránt érdeklődő részidős hallgatók számára fejlesztettek ki. Ez az online képzési program ideális azok számára, akik orvosbiológiai kutatói pályafutást keresnek az egyetemek, az ipar és a kormányzat területén.

Undergrad tanfolyam követelményei

 • 2 félév: Általános kémia
 • 2 félév: Szerves kémia
 • 2 félév: Fizika
 • 1 félév: Bevezetés a genetikába
 • 1 félév: Bevezetés a sejt- és molekuláris biológiába
 • 2 félév: Matematikai kurzusok

Felhívjuk figyelmét: A felvett hallgatóknak 9 egymást követő kreditórát kell teljesíteniük 300 vagy annál magasabb szintű tanfolyamon, anélkül, hogy B-szintű lenne, hogy tovább folytassák a kurzusokat.

A tanszék végzős bizottságának és a Lehigh University Nyilvántartó jóváhagyásával legfeljebb hat kredit molekuláris biológiával kapcsolatos tanfolyamokat lehet átvinni a mesterképzés befejezése felé. A kreditátvitelhez B vagy annál jobb tanfolyam szükséges.

Tanterv

A hallgató egyetemi végzettségétől függően először a sejt- és molekuláris biológia alaptanfolyamokra kerül sor, amelyeket továbbfejlesztett szemináriumi stílusú tanfolyamok követnek, ideértve az osztályok kutatását, valamint az olvasott és megvitatott folyóiratcikkeket.

Törzsanyag

Szükséges kurzusok
BIOS 345 molekuláris genetika (3) BIOS 411 Advanced Cell Biology (3)
A BIOS 371 biokémia elemei I. (3) BIOS 421 molekuláris sejtbiológia I ** (3)
BIOS 372 Biokémia elemei II (3) BIOS 422 Molecular Cell Biology II ** (3)
BIOS 407 Research (6 kredit szükséges) BIOS 427 technikák a sejt- és molekuláris biológiában * (3)

* Ezt a kurzust Lehigh-ban vagy a távoli helyszínen történő egyeztetés útján lehet elvégezni, a személyzet kutatási tanácsadójával és a Lehigh-karral konzultálva. Előfordulhat, hogy erre a kurzusra nincs szükség (és helyette újabb is helyettesíthető), ha a hallgató bizonyította a molekuláris biológia és a biokémiai technikák jártasságát. Ebben az esetben össze kell foglalni a területen végzett kutatási vagy műszaki tapasztalatok leírását, és azokat be kell nyújtani a hallgatói felvételi jelentkezéshez.

** Ezekre a kurzusokra élő részvétel szükséges az Classroom LIVE platformon keresztül.

Nem doktori értekezésben részesülő kutatási lehetőség áll rendelkezésre a hallgatói osztálybizottság jóváhagyásával.

választani

A hallgatói program keretében kínált választható kurzusok különféle specializációs kurzusokat tartalmaznak, például:

választani
BIOS 327 fejlesztés és betegség (3) BIOS 464 az eukarióta szervezetek molekuláris biológiája (3)
BIOS 328 Immunológia (3) BIOS 466 az RNS-ek és a ribonukleoprotein komplexek felépítése és működése (3)
BIOS 376 Fejlesztési Biológia (3) BIOS 471 eukarióta jelátvitel (3)
A BIOS 442 humán betegség celluláris alapjai (3)

Ez a választható lista előzetes és csak tájékoztató jellegű. Nincs kapcsolat azzal a sorrenddel, amelyben megjelennek és mikor kerülnek ütemezésre. Egyéb választható biológiai tudományok tanfolyamok állhatnak rendelkezésre néhány félévben.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más osztályokon tevékenykedő kurzusok megfelelőek lehetnek az MS diplomához, de ehhez jóvá kell hagyni a molekuláris biológiai programot.

Felvételi követelmények

 • Ezt a programot a távoktatás útján kínálják.
 • Felvételi nyitva: Nyár / Ősz / Tavasz
 • A jelentkezési felülvizsgálat őszi határideje: július 1
 • A jelentkezés tavaszi határideje: november 1
 • A jelentkezés nyári határideje: április 15

Elérhetőség

Erin Curtolo, akadémiai koordinátor

E-mail: erc419@lehigh.edu

Telefonszám: 610-758-3681

Felvételi követelmények

2 Ajánlási levél szükséges

Bachelor diploma egy jóváhagyott intézményből, amelynek teljes átlagos pontszáma legalább 3,0. A 3.0 szint alatti alapképzésben részt vevő pályázók azon tanszék jóváhagyásával vehetők fel, amelyben kurzusokat kívánnak venni.

Utoljára frissítve jún. 2020

Az iskoláról

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Tovább

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Kevesebb