Mester Digitális Bölcsészettudomány

Általános információk

15 locations available

Program leírás

Általános cél

Olyan szakemberek képzése, amelyek képesek a technológia és a humán tudományok közötti kapcsolatok kiépítésére kritikai szempontból és emberi értelemben; interdiszciplináris, felelősségteljes és etikai párbeszédek létrehozása a társadalom és a digitális világ között; kulturális örökséggel kapcsolatos projektek létrehozása, trend-elemzés a közösségi hálózatokban és kreatív vállalkozói projektek.

Szükség, vágy vagy probléma, amely kielégíti vagy megoldja ezt a programot

Kritikus és módszertani szigorú megoldásokat hoz létre a kulturális és kreatív iparágak problémáinak megoldására az emberi kultúra digitális ábrázolásának kidolgozása, értelmezése és elemzése révén.

előnyök

 • A kulturális és kreatív iparágakhoz kapcsolódó digitális projekt létrehozása.
 • Tanulási tapasztalat A Tec21 modell posztgraduális képzése 100% -ban online módban
 • Hozzáférés a nemzetközi bibliográfiai gyűjteményekhez: A Tecnológico de Monterrey és mások speciális gyűjteményei.
 • A Nemzeti Kutatórendszer (SNI) tagjaiból álló kar munkatársai
 • Összeköttetés az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Hollandia, Írország és Kolumbia digitális humán tudományának vezető egyetemeivel és hálózataival.

igazoló

A Tecnológico de Monterrey húsz éves tapasztalattal rendelkezik a humán tudományok posztgraduális oktatásában online módban.

A Master of Digital Humanities az első online diplomamunka a Digital Humanities Latin-Amerikában.

Az MHD megtervezéséhez kvalitatív vizsgálatot folytattak mély interjúkkal a rangos intézmények, köztük az Amszterdami Egyetem, a Standford, az angliai King's College és az UNAM a Digital Humanities tudományos vezetõivel.

Az MHD tanárai a Digitális Bölcsészettudományi Szeminárium részét képezik, amelyet a Tecnológico de Monterrey Adattudományi Laboratóriuma szervezett, ahol a következő kutatási irányok érhetők el: 1) természetes nyelvfeldolgozás, 2) kulturális örökség, 3) Közvetítés és digitális alkotás és 4) Filozófia és digitális társadalom.

Mexikó a 3. kulturális hatalom a világon; Ez a világ 10. számú országa a turisztikai célpontok között, és Amerikában a legfontosabb kulturális infrastruktúrával rendelkezik. A digitális humán tudományok potenciális piaca a kulturális és kreatív iparban való beillesztésekor exponenciális.

A szövetségi kormány és az UNESCO adatai szerint: Mexikónak 10 világörökségi városa van, amely országként a harmadik helyre helyezi a világot, Olaszország és Spanyolország után.

39 városnak tekinthető Amerika örökségének, amely a kontinentális állomány 25% -át képviseli, és ez vezet vezető országnak.

Ötéves diploma megszerzése után az EXATEC 42% -a vállalkozás partnere vagy tulajdonosa vagy volt.

Az EXATEC 18% -a rendelkezik legalább egy nemzetközi tapasztalattal öt évvel a diploma megszerzése után.

Öt évvel a tanulmányaik befejezése után az EXATEC 28% -a vezetői pozíciót tölt be.

Belépési profil

A programba jelentkezőnek:

 • Van egy szakmai fokozat.
 • Kaptak 80/100 vagy átlag feletti, vagy azzal egyenértékű szakmai tanulmányokat.
 • Jelen Felvételi Test Graduate Studies (PEAP) ITESM és kap egy pontszámot kevesebb, mint 500 pont.
 • Kérelmet nyújt be felvételi kíséri az összes szükséges dokumentumot.
 • Interjú tartson a program felvételi bizottságával.
 • Minimális pontszám 520 az intézményes TOEFL-ben vagy azzal egyenértékű az IBT-ben.
 • Szándéknyilatkozat
 • Önéletrajz

A diplomás személy profilja

 • Integrálja a humanista hagyományt digitális módszerekkel és eszközökkel, hogy új megközelítéseket és ismereteket generáljon a humán tudományok területén.
 • Projektek készítése a digitális platformokon a kulturális örökség terjesztése érdekében.
 • Elemezze a digitális közegen végrehajtott kulturális gyakorlatokat.
 • Mester megjelenítési és adatbányászati eszközök a humanista ismeretek generálásához és terjesztéséhez.
 • Az akadémiai digitális kiadást a tudás átadásának eszközeként használja a könyvtár, levéltár és múzeumgyűjtemény terjesztési projektjeinek keretében.
 • Mester digitális narratívákat és az írás jelenségét irodalmi dimenziójában és kulturális gyakorlatában egyaránt.
 • Vállalkozói projekteket fejleszt a kulturális és kreatív iparágak területén.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario ... Tovább

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario mexicano Eugenio Garza Sada. Cuenta con 31 campus y 21 sedes y oficinas de enlace internacional. Su objetivo es formar líderes con espíritu emprendedor, sentido humano y un alto nivel de competitividad. Kevesebb
Monterrey , Buenavista , Mexikó város , Zapopan , Morelia , Puebla város , Mexikó város , Santiago de Querétaro , Toluca , Argentína Online , Bolívia Online , Chile Online , Kolumbia Online , Costa Rica Online , Ecuador Online , El Salvador Online , Guatemala Online , Honduras Online , Nicaragua Online , Panama Online , Paraguay Online , Peru Online , Dominikai Köztársaság Online , Uruguay Online , Venezuela Online , Puerto Rico (USA) Online , Buenos Aires , La Paz , Santiago , Cali , Cartagena , San Jose , Guayaquil , Quito , San Salvador , Antigua Guatemala , Tegucigalpa , Houston , Managua , Panama város , Asuncion , Lima , Narancsvidék , Santo Domingo , Montevideo , Caracas , Irapuato , Leon , San Luis Potosi , csivava , Ciudad Juarez , Coahuila , Saltillo , Tampico , Aguascalientes , Ciudad Obregón , Culiacán , Hermosillo , Zacatecas , Tuxtla Gutiérrez , Cuernavaca , Pachuca , Córdoba , Bogotá , Medellín , Bucaramanga + 65 Több Kevesebb