Online Tanfolyam: Nagysebességű Anaerob Szennyvízkezelés

TU Delft Open & Online Education

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Online Tanfolyam: Nagysebességű Anaerob Szennyvízkezelés

TU Delft Open & Online Education

ÁTTEKINTÉS

Ismerje meg az anaerob szennyvízkezelés alapelveit, folyamattervezését és hibaelhárítási technikáit, és kapja meg az anaerob nagysebességű reaktorának teljes potenciálját.

Az előnyök maximalizálása

Az anaerob szennyvízkezelés a leginkább energiatakarékos technológia a szennyvíz kezelésére. A minimális energiaszükséglet és a szerves szennyező anyagok energia-gazdag biogázzal történő átalakítása esetén kétszeres energiamegtakarítás érhető el! Ez a kurzus foglalkozik az alapelvekkel, a mikrobiális és a fizikai-kémiai szempontokkal, a reaktortechnológiával és a jelenlegi és jövőbeli alkalmazásokkal.

A tanfolyam bemutatja a csúcstechnológiát, amely az iszapágy reaktorrendszerekre összpontosít. Bevezet a diagnosztikai eszközöket is, amelyek meghatározzák az esetleges al-optimális teljesítmény okát. Néha az anaerob reaktorok hirtelen kudarcot szenvednek. Ebben a kurzusban megtudhatja, hogyan végezhet diagnózist az anaerob reaktoron, és értékelje, miért tapasztaltak meghibásodásokat, és eldöntsék, milyen javító intézkedésekre van szükség az anaerob rendszer teljes potenciális előnyeinek helyreállításához.

Az anaerob szennyvízkezelés az ökológiai szempontból szennyezett szennyvizek széles körére vonatkozik. Jelenleg több mint 5000 reaktort telepítenek világszerte.

Ez a tanfolyam az Ön számára?

Ez a kurzus elmélyíti az anaerob szennyvízkezelés ismeretét, és értékes háttérinformációt biztosít az érdeklődőknek. A diákok, az ágazat új szakemberei, oktatók, tanácsadók, különböző iparágak végfelhasználói részesülnek a kurzus előnyeiből. Nem csak a rendszer potenciáljáról tud megtudni, hanem azt is, hogy hogyan lehet a diagnózist felvenni, ha a kezelés hatékonysága a vártnál alacsonyabb.

A tanfolyam elvégzése után képes lesz saját anaerob reaktor méretezésére és működtetésére, és egy szennyvíztisztító telepet egy valódi energiagyárba.

A tanfolyam megszerzése után Ön képes lesz arra, hogy:

 • Számítsd ki a nagy aktivitású anaerob kezelés alkalmazásának energia előnyeit a hagyományos, aktivált iszaprendszerekkel szemben
 • Méret anaerob reaktorok (UASB / EGSB) az ipari szennyvízkezelésre és megítélni az új rendszerek megalapozottságát
 • Induló UASB reaktorok alacsony minőségű maganyaggal
 • Diagnosztikai elemzést kell végezni az anaerob működtetők hibás működéséről
 • Ellenőrizze és felügyelje az anaerob reaktorokat a COD tömegmérleg felhasználásával

A tanfolyam során lehetőséged lesz interakcióra a különböző országokban és a területen működő intézmények társaival. Visszajelzést kap az előadótól, és lehetősége van arra, hogy más tanfolyam tagokkal együtt dolgozzon egy olyan esettanulmányon, amelyen Prof. Dr. Jules van Lier tovább dolgozik. Az iparági partnerekkel való kapcsolat megkapja az esélyt arra, hogy megismerje a világ legjobb anaerob technológia szállítóit, és beszélje meg nézeteit más szakértőkkel.

Ez az online tanfolyam magában foglalja:

 • Virtuális kirándulás egy anaerob szennyvíztisztító telepre
 • Virtuális laboratóriumi túra: az SMA és BMP tesztek magyarázata a laborban
 • Webszemináriumok

Legkorszerűbb megoldások

Ezt a kurzust a TU Delft nemzetközi anaerob szennyvízkezelő szakemberei tervezték, és több mint 30 éves kutatási és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

"Hihetetlen, hogy számos iparág még mindig energiafogyasztó, aktív szerves szennyvízkezelő rendszereket alkalmaz az ökológiai szempontból szennyezett szennyvizek kezelésére, miközben könnyen kezelhetők modern anaerob nagysebességű rendszerek használatával, mindazon előnyöket, azt is látjuk, hogy az anaerob reaktorrendszerek nem felelnek meg a várakozásnak, vagy hiányoznak a korai felismerés hiányában a korrekciós intézkedések meghozatalához. Pontosan ez a tanfolyam: a szükséges tudás átadása az anaerob magas szintű kezelés potenciáljának felbecslése érdekében és az anaerob reaktorok diagnosztikáját és hibaelhárítását végezzük, a legkorszerűbb kutatásaink alapján. " - Prof. Jules van Lier

RÉSZLETEK

Az anaerob emésztés egy természetes mineralizációs folyamat, amelyben a mikroorganizmusok oxigénhiány nélkül stabilizálják a szerves anyagot. A mineralizációs folyamat végtermékét biogáznak nevezik, és a legszegényebb szén (CH4) és a leginkább oxidált szén (CO2) formát tartalmazza. Az eljárás alkalmazható mérnöki alkalmazásokban. Például használható szerves szennyezett ipari szennyvíz és szerves szilárd hulladékok kezelésére.

Az anaerob emésztés energiahatékony és költséghatékony, mivel megújuló energiát termel biogáz formájában, és nem fogyaszt fosszilis üzemanyagokat.

Magas reaktorok

A modern nagysebességű reaktorok nagyon kompakt méretűek és lehetővé teszik a térfogatterhelés 30-40 kg COD / m3 napi elérését. Az energiatermelés napi 400 MJ / m3 reaktort tartalmaz. Az ilyen reaktorokból származó túlzott iszapgyártás alacsony és nagyon jó minőségű. Még piaci értéke is van!

Tanmenet:

1. hét: Az anaerob nagysebességű technológia elvei a COD tömegmérleg segítségével a biogáz / energiatermelés kiszámításához egy adott szennyvízből. Anaerob mikrobiológiai elvek.

2. hét: Az anaerob kezelést befolyásoló környezeti tényezők: szuszpendált szilárd anyagok, pH, hőmérséklet, tápanyag hozzáférhetőség, toxicitás, oxigénezett anionok (például szulfát) jelenléte stb.

3. hét: A nagysebességű reaktor technológia alapjai: hogyan lehet megszakítani a hidraulikus retenciós időt a szilárd anyag retenciós idejétől. Az UASB reaktorok alaptervezete, és az indítóreaktorok.

4. hét: A teljes körű reaktor rendszerek esettanulmányai: a Paques BV és a Biothane-Veolia. Példák a közös anaerob nagysebességű reaktor alkalmazásokra. A nagy sebességű anaerob reaktorrendszerek áttekintése a laboratóriumi és a teljes léptékű.

5. hét: A szennyvíz és a metanogén iszap jellemzése. Laborvizsgálatok felállítása a diagnosztikai kutatásokhoz.

6. hét: Esettanulmányok: teljes körű hagyományos iszapágy rendszerek és új rendszerek, mint például az AFR, az ICX, a Memthane anaerob MBR. Vendégfogadások, amelyek mind a Paques BV-t, mind a Biothane-Veolia-t érintik.

Értékelés

A résztvevők várhatóan teljesítik a következő feladatokat:

 • 1. feladat: egy COD mérleg létrehozása egy reaktorrendszeren és energia számítások elvégzése
 • 2. feladat: egy közös UASB reaktorrendszer alaptervének elkészítése számítási táblázat segítségével
 • 3. feladat: megoldás a folyamatprobléma esettanulmányozásához
 • 4. feladat: diagnózis elvégzése a szennyvíz toxicitásának meghatározása céljából

Ajánlott irodalom:

 • Van Lier, JB, N. Mahmoud és G. Zeeman (2008). Anaerob szennyvízkezelés. In: M. Henze, MCM van Loosdrecht, GA Ekama, D. Brdjanovic (szerk.), Biológiai Szennyvíztisztítás, Alapelvek, Modellezés és Design, 16. fejezet, ISBN: 9781843391883, IWA Publishing, London, UK, p. 415-456.
 • Van Lier, JB, FP van der Zee, CTMJ Frijters és ME Ersahin (2015). A 40 éves Anaerob iszap ágyreaktorok ünneplése ipari szennyvízkezelésre. Vélemények a Környezetvédelmi Tudományban és a Bio / technológiában, 14 (4), 681-702. DOI 10.1007 / s11157-015-9375-5

VÉGZETTSÉGEK

tanúsítványok

Ha sikeresen befejezi ezt a tanfolyamot, akkor szakmai képesítési bizonyítványt fog szerezni, és Ön jogosult a 3.0 folyamatos továbbképzési egység (CEU) megszerzésére.

BELÉPÉS

Ez a kurzus elsősorban a dolgozó szakemberek felé irányul.

Várható előzetes ismeretek

 • a biokémiai alapismeretek, a kémiai átalakítások, a redox reakciók, a csapadék képződése
 • általában a szennyvízkezelés ismerete
 • a folyamattervezés és a reaktortechnológia alapismerete

Felvételi folyamat

A beiratkozási folyamat befejezéséhez felkérést kap a következő dokumentum feltöltésére:

 • útlevél vagy személyi igazolvány másolata (nincs vezetői engedély)

LEGFONTOSABB TÉNYEKET

 • Kezdés dátuma: 2018. november 07
 • Felvételi határidő: 2018. október 31
 • Költség: 795 €
 • A tanfolyam hossza: 6 hét
 • Becsült erőfeszítés: heti 4-5 óra
 • Tanfolyam kód: HRAWT
Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve June 20, 2018
Időtartam és Ár
This course is On-line
Start Date
Kezdet
nov. 7, 2018
Duration
Időtartam
6 hetek
Nappali
Price
ár
795 EUR
Information
Deadline
okt. 31, 2018
Locations
Hollandia - Netherlands Online
Kezdet : nov. 7, 2018
Jelentkezési határidő okt. 31, 2018
A befejezés dátuma dec. 18, 2018
Dates
nov. 7, 2018
Hollandia - Netherlands Online
Jelentkezési határidő okt. 31, 2018
A befejezés dátuma dec. 18, 2018