Online MA a komédiaírásban

Általános információk

Program leírás

Fejlesztse a vígjátékírás készségeit, és fejlesszen ki egy olyan munkamenetet, amely ötvözi a kreativitást, a kulturális relevanciát és az iparági tudatosságot. Szerezd meg a professzionális komédiaíró karrierjét.

Díj címe: MA Komédiaírás
Díjnyertes szerv: Falmouth Egyetem
Szint: 7
Tanulmányi mód: Online, részmunkaidőben
Időtartam: Két év

Mesterképzés összefoglalása

Húzza a komédiaírás határait a határok közé? Az a küldetés, hogy komédián keresztül kihallgass olyan nagyszerű ötleteket, mint a szex, a politika, a vallás és a család? Vagy csak szégyentelenen ostoba show-t akar írni? Függetlenül attól, hogy a komédia műfaja a sitcom, a komédia dráma vagy a vázlatos show-k, a világ jelenleg állapotban van, és mindannyiunknak szüksége van nevetésre. És döntő jelentőségű, hogy szükség van a világ egyedi és vidám értelmezésére.

Az előfizetésen alapuló videotartalom drámai növekedésével - gondoljuk az Amazon, a Netflix és az Apple - a podcastok jóvoltából az audiokomédia reneszánszával együtt a sugárzott komédia óriási igényt mutat. Jelenleg nagyon sok lehetőség van, és nagy szükség van új komédiaírókra.

A Falmouth Egyetemen új és megjelenő komédiaírókat szeretnénk felszerelni olyan készségekkel, eszközökkel és iparági szempontokkal, amelyek a projektjeiket a megrendelő szerkesztőinek tetejére helyezik, és a forgatókönyveiket zölden világítják. Ezt az online MA-t a díjnyertes vígjáték-producer és végrehajtó producer, Simon Nicholls fejlesztette ki. Simon 20 éves komédiaipari tapasztalattal rendelkezik, komédiákat fejlesztett és értékesített az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Ezen a MA, akkor tanulmányozza a munkáját híres írók és rendezők, gondolkodni fog a szakmai trendeket, és megtanulja, hogyan lehet ragadni a piaci lehetőségeket. Készít egy komédia forgatókönyvírási portfóliót, amely névjegykártyaként működik majd a komédiagyártókhoz, a komédiabiztosokhoz és az ügynökök képviseletéhez. Ki tudja, lehetett látni magad a módja annak, hogy a BAFTAs, Oscar vagy Golden Globe a következő Fleabag, VEEP, Modern Family, vagy Father Ted.

Fogsz:

 • Tanulja meg, hogyan kell vígjáték-vázlatokat, kompozíciós kommandókat, vígjáték-drámákat írni, és hogyan dolgozhat ki munkaalkotást több platformon, ideértve a; rádió, TV, film és online.
 • Készítsen egy vígjáték-írási portfóliót, amely szkriptekből, kezelésekből, összefoglalókból és a professzionális vígjátékokra adott válaszaiból áll, amelyeket hívókártyaként lehet felhasználni az ügynöki képviselet megszerzéséhez és bemutatáshoz a szerkesztők megrendelésére.
 • Szerkessze meg vígjáték-íróként a munka gyakorlatát, ábrázolja a napját, foglalkozzon az írók blokkjával, szigorú határidőn belül dolgozzon, miközben vicces marad.
 • Ismerje meg a biztos szerepét, azokat a kritériumokat, amelyek alapján értékelik az új írást, és hogy mit igényel a projekt zöld megvilágítása.

Kinek ez a mesterképzés?

Kellene lenned:

 • Szenvedélyesen játszik a vígjáték, a kreatív írás, a mesemondás, az stand-up, a komédia, a komédia drámák, vázlatok a TV-n, rádión és online platformon
 • Vicces, kreatív, nyitott az új ötletekre, kíváncsi, ironikus, nevetséges, csintalan, kulturálisan tudatos és vezérelt.

Te talán:

 • Végzős, aki speciális ismereteket szeretne fejleszteni a komédia írásában
 • Vígjáték-gyakorló, stand-up, színház, rádió, vázlatműsorok tapasztalatával, aki karriert kíván létrehozni a komédia írására
 • Olyan fiatal vagy feltörekvő író, aki meg akarja szerezni a meglévő mű képernyőn történő adaptálásának képességeit.

Tanfolyam tartalom

Be kell töltenie négy 30 kredit modulot és egy 60 kredit projektet (összesen 180 kredit). A kurzus minden modulja kötelezõ, és el kell telni annak érdekében, hogy teljesítse a díjat.

* Felhívjuk figyelmét: a modulok sorrendje eltérhet az alábbiaktól.

Alapmodulok Credits
Képregény történetmesélés a képernyő számára

60

felmérések

 • Írásbeli feladatok (vizsgák nélkül)
 • Vizuális, verbális és írásbeli munkák kombinációja, kifejezetten az egyes modulokhoz.

Belépési követelményekSzükséged lesz:

 • Kitüntetéssel vagy 6. szintű képesítéssel rendelkezik
 • Legfeljebb öt oldalnyi forgatókönyv benyújtása rádióhoz, TV-hez vagy filmhez. Ez az Ön választása, de egy komédia forgatókönyvnek kell lennie, és semmilyen más műfajnak nem kell a legjobban megmutatnia a komédiaírását. Kérjük, küldjön be egy 300 szóból álló darabot egy régi, már nem futó kompozícióról is. Az írásnak egyértelműen el kell mondania, hogy miért választotta ezt a műsort újjáhozás céljából. Kérjük, írja le, hogyan korszerűsíti és újra feltalálja a show-t, hogy releváns kötelező figyelő legyen a mai közönség számára. Fontolnia kell, hogy ki fog játszani ebben a produkcióban, és a látásod a show-ra vonatkozóan.
 • Angol nyelvtudás igazolása (az IELTS 6,5-ös minimális pontszáma legalább 6,0-ig az olvasás, írás, beszéd és hallgatás során, vagy a TOEFL IBT (Internet alapú teszt), összesen legalább 88, és mind a négy elem legalább 21-nél).

Szintén elfogadunk egyenértékű, elismert angol nyelvű képesítéseket. A diplomával vagy hivatalos képesítéssel nem rendelkező pályázókat továbbra is ösztönzik a jelentkezésre.

További költségekAnnak érdekében, hogy teljes mértékben részt vegyen a kurzuson, meg kell vásárolnia forgatókönyvíró szoftvert.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Kevesebb