Online MA az újságírásban

Általános információk

Program leírás

127538_forLP196.jpg

A gyorsan fejlődő digitális korban az újságírás gyártásának és terjesztésének modelljei folyamatosan változnak. A mai újságíróknak radikálisan gondolkodniuk kell, meg kell tanulniuk a média új formáinak adaptálását és kiaknázását, és folyékonyan kell tudniuk alkalmazni azokat a kulcsfontosságú kreatív eszközöket, amelyekkel különböző formátumú vonzó hírtartalom készül - szöveges, video, fotó ÉLŐ hírek.

A mesterképzés során kritikusan kapcsolatba lép a média „zavaróival”, fejleszti az újságíró és a közönség változó kapcsolatának megértését, és betekintést nyer a mesterséges intelligencia, a nagy adat és a „újságírás” jelentette kihívásokba. Kipróbálnia kell magát, és fel kell kérnie magát a magas cél elérésére, amikor felkészültek arra, hogy a világ bármely pontjáról függetlenül dolgozzon.

Díj címe: MA újságírás
Díjnyertes szerv: Falmouth Egyetem
Szint: 7
Tanulmányi mód: online, részidős
Időtartam: Két év

Mesterképzés összefoglalása

Olyan vezető újságírók tanítják, akik tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi környezetben való munka előnyeinek és kihívásainak kezelésében, ez a kurzus lehetőséget ad egy innovatív és vállalkozói szemlélet ápolására. Mivel az adatközlési újságírásra, a közösségi médiára és a hatásos történetmesélésre összpontosít, a program célja, hogy megkönnyítse az innovátorokat, akik a legjobb újságírási szabványokon alapulnak.

Fogsz:

 • Fejleszd készségeidet kreatív és technikailag agilis non-fikciós mesemondóként, hogy újságíróként önállóan dolgozzon
 • Tanulja meg, miként hozhat létre vonzó híreket terjesztésre több tartalmi platformon keresztül, a globális közönség szem előtt tartásával
 • Fedezze fel, hogyan lehet fejlődni és innoválni a nemzetközi digitális hír- és kommunikációs iparban
 • Használja ki a közösségi médiát és az adatújságírási eszközöket, fejlesztve annak kritikus megértését a változó politikai, társadalmi és ipari környezetről, amelyben az újságíróknak világszerte működniük kell.

Ki ez a tanfolyam?

Te leszel:

 • Hírek, aktuális események, politika, írás, kreatív tartalom, riportok, szerkesztés, tartalom készítés, médiaplatformok, kommunikáció
 • Vezető, zavaró, globális gondolkodó, kutató, innovatív, műszaki, együttműködési, elemző, kritikus gondolkodó, kíváncsi, etikus, mesemondó.

Lehet, hogy Ön:

 • Meg akarják érteni a hírújságírás piacát, hogy hatékony önálló vállalkozóként működhessenek
 • Tartalommarketingben, tartalomgyártásban vagy közép-karrier újságíróként dolgozik a sajtóközleményekben, és új magasságokba kívánja vinni karrierjét
 • Új ötleteket akar kipróbálni, kihívást jelent az újságírás tradicionális módjaira és kritikusan felbecsüli a jelenlegi médiazavarok hatékonyságát
 • A bizalom és a készség fejlesztése a valós, határokon átnyúló hírprojektekben való munkához
 • Érdekli a kommunikáció és a PR, és meg akarja érteni a hírújságírás folyamatát
 • Egy másik szakon szerezte be a főiskolai diplomát, és újságírásba szeretne szakítani
 • Annak érdekében, hogy megszilárdítsa meglévő képességeit, megértse a jelenlegi gyakorlatát, és fejlessze a kutatási, mesemondó és üzleti készségeket, hogy kreatív és reflektív gyakorlóvá váljon.

Tanfolyam tartalom

Be kell töltenie négy 30 kredit modulot és egy 60 kredit projektet (összesen 180 kredit). A kurzus minden modulja kötelezõ, és el kell telni annak érdekében, hogy teljesítse a díjat.

Alapmodulok
Kreatív szakmai gyakorlat 30
A mobil újságíró 30
Újságírás innováció és vállalkozás 30
Audiovizuális mesemondás 30
Nagyprojekt 60

felmérések

Minden értékelést online vesznek fel és nyújtanak be.

Az MA újságírás értékelési módszerei tipikusan tartalmazhatják:

 • Írásbeli feladatok (nincs vizsga)
 • A szerkesztői munkák, előadások, projektek, reflektáló folyóiratok, kritikus esszék, jelentések és egy végleges projekt portfóliói.

Belépési követelmények

 • Kitüntetéssel vagy 6. szintű képesítéssel rendelkezik
 • Angol nyelvtudás igazolása (az IELTS 6,5-ös minimális pontszáma legalább 6,0-ig az olvasás, írás, beszéd és hallgatás során, vagy a TOEFL IBT (Internet alapú teszt), összesen legalább 88, és mind a négy elem legalább 21-nél).

Szintén elfogadunk egyenértékű, elismert angol nyelvű képesítéseket. A diplomával vagy hivatalos képesítéssel nem rendelkező pályázókat továbbra is ösztönzik a jelentkezésre.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Kevesebb