Read the Official Description

Ismerje ismeretek és eszközök elemzéséhez szükséges „mély” a bizonytalanság, a változások előrejelzése és a design adaptáció Pathways nagyszabású és hosszú távú beavatkozások infrastruktúra és vízgazdálkodási rendszerek.


A legfrissebb események azt mutatják, hogy az infrastruktúra sebezhetősége váratlan vagy nehezen megjósolható eseményekre mutat. Az árvízi biztonságot gyakran fenyegeti, és az infrastrukturális beruházások megtérülése veszélyeztetheti az éghajlatváltozás, a pénzügyi válságok, a romboló innovációk vagy a trendtörések eltolódását.


Rendszeralapú megközelítés

A hosszútávú tervezés új és szisztematikus megközelítésének támogatására a TU Delft és a hollandiai Deltares Intézet kutatói olyan eszközöket fejlesztettek ki, amelyekkel:

  • jobban azonosítani és megbirkózni a "mély bizonytalanságokkal"
  • tervezési "alkalmazkodási Pathways " a változások előrejelzéséhez
  • figyelemmel kíséri az ilyen Pathways végrehajtását.

Ebben a kurzusban megtudhatja, hogyan használhatja ezeket az új eszközöket és hogyan különböznek a hagyományos tervezési módszerektől. A tanfolyam példákat használ a hollandiai és az egyesült királyságbeli víz és Delta menedzsment példáiról, ahol az "adaptációs Pathways " már használják az árvízkockázat kezelésére és az édesvíz elérhetőségének javítására.


Súlyos játék a döntéshozatal javítása érdekében

Ebben a kurzusban meg fog tanulni. Az elektronikus súlyos játék használata - amelyet kifejezetten ehhez a kurzushoz igazítottak - bizonytalanságban szerezhet tapasztalatokat a döntéshozatalban. Ebben a játékban meg fogja tapasztalni, milyen következményekkel jár a tengerparti város hosszú távú tervezésével kapcsolatos megközelítése, az érintettekkel és a bizonytalan határidős ügyekkel foglalkozva. Az első játék után megtanulja a lépésenkénti megközelítést az alkalmazkodási Pathways tervezéséhez. Ezt követően a tanfolyam utolsó heteiben tesztelheti és értékelheti a kikötő városának alkalmazkodási Pathway sikerét, miközben ugyanazt a játékot játssza. A játékot önmagaddal játsza le, de a társaival folytatott beszélgetések lehetővé teszik a játék eredményeinek javítását és összehasonlítását.


Ez a tanfolyam az Ön számára?

Ha hosszú távú tervezésben vesz részt, sok lehetőséget talál arra, hogy ezeket a módszereket professzionális környezetben alkalmazza. Ezek a leghasznosabbak olyan mérnökök vagy szakemberek számára, akik komplex problémák megoldására rendszer-gondolkodási megközelítést fejlesztettek ki. Ezt a tanfolyamot olyan szakembereknek ajánljuk, akik hosszú távú tervezéssel vagy politikai döntéshozással rendelkeznek az infrastruktúra fejlesztése és az életciklus menedzsment területén. Ez a kurzus elvárja a koncepcionális gondolkodás jó képességszintjét, de nem igényel számítástechnikai készségeket.


A tanfolyam megszerzése után Ön képes lesz arra, hogy:

  • artikulálni és megvédeni döntéseit a hosszú távú tervezésben vagy döntéshozatalban bizonytalanságban
  • használjon strukturált módszert a valószínű, de bizonytalan határidős forgatókönyvek kidolgozására
  • azonosítása és kommunikálása az érdekeltek perspektíváiról az alkalmazkodási Pathway
  • tervezzen adaptációs Pathway és értékelje teljesítményét egy komoly játékban
  • ajánlásokat, hogyan kell kezelni az erősségek és gyengeségek az alkalmazkodási Pathways azok megvalósítása során
Program taught in:
Angol

See 18 more programs offered by TU Delft Open & Online Education »

Last updated August 30, 2018
This course is On-line
Start Date
okt. 2019
Duration
6 hetek
Részidős oktatás
Price
395 EUR
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline

okt. 2019

Location
Application deadline
End Date