Online kurzus: lineáris modellezés

TU Delft Open & Online Education

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Online kurzus: lineáris modellezés

TU Delft Open & Online Education

Ez a kurzus biztosítja a lineáris vagy strukturális modellezéshez szükséges készségeket, amelyek szükségesek a strukturális problémák megoldásához, amelyekből végeselemes (FE) modellek kifejleszthetők a gyakorlati alkalmazásokhoz. Azt is megtanulja, hogyan lehet helyesen értelmezni az eredményeket. A kurzus egy nyílt forráskódú FE csomagot használ egy heti gyakorlati foglalkozások sorozata során, ahol mintaproblémákra épülnek modellek, és az eredmények az egyszerűsített analitikai modellek vagy a nyílt szakirodalom ellenében érvényesülnek.

A legtöbb gépészmérnöki szakemberek többsége előnyös lesz a FEM hozzáadásával a készségek tömbjéhez. A nem kritikus környezetben a felügyelet alatt álló modellezési készségek fejlesztésének képessége azt jelenti, hogy a készségek és technikák logikusan, progresszíven szerezhetők.


A kurzus fő témái:

 • végeselem módszer
 • lineáris statikus elemzés
 • véges elemtípusú formuláció
 • végeselem modellbeállítás kereskedelmi szoftverek használatával
 • sík stressz / törzs


Ebben a kurzusban:

 • A FEM erőteljes elméleti megértése
 • A FEM alkalmazása gyakorlati mérnöki problémákra
 • Hatékony modellezési technikák
 • Az ellenőrzés és érvényesítés fontosságának megértése

A gyakorlatokat és a megbízásokat Abaqus vagy Patran / Nastran segítségével végezzük (az Ön preferenciáján alapulva). Miután befejezte ezt a tanfolyamot, vagy ha elegendő tapasztalattal rendelkezik a stressz / szerkezeti elemzéssel kapcsolatban, akkor választhat a második nem lineáris modellezés elvégzésére.


Részletek

A szerkezeti elemzésben alkalmazott számítási módszerek az iparágban kiemelt fontosságúak az űrhajózási, mechanikai, polgári és biomedikai mérnöki struktúrák hatékonyságának és teljesítményének felmérésére. Az elméleti és gyakorlati tudás kombinációja a végeselemes (FE) elemzésben olyan értékes készségek, amelyek az iparban ilyen problémák megoldásához szükségesek. A végeselem-elemzés és a jövőbeli magatartás előrejelzése érdekében egy valós mérnöki probléma hatékony modellezésére a mérnöknek rendelkeznie kell a végeselemes módszer (FEM) erős elméleti megértésével, valamint az ilyen számítási modellek hitelességének és validálásának fontosságával .


Tantárgyi tanfolyam

 • 1. hét: Információ a tanfolyamról; A végeselem módszer bevezetése; A végtagelemek a súrlódeszkát használják a közvetlen merevséggel.
  Gyakorlati: Az első nézet a használt szoftverről; Az osztálytermi előadásokkal foglalkozó példa a szoftverben ellenőrzött; A bejövő fájlokba bepillantás; Extra: egy pillantást a szkriptekre.
 • 2. hét: A merevség mátrixkészítmény vizsgálata; A végeselem-összetételre alkalmazott teljes potenciális energiaméret minimális; Súlyozott maradék megközelítés és annak alkalmazása finomelemes egyensúlyi egyenlet kialakítására; Alak funkciók.
  Gyakorlati: határok, terhelési típusok és egyéb korlátok; Együttműködjenek speciális szimmetriai körülmények között; A modell méretének csökkentése.
 • 3. hét: Truss elem egy 2D síkban; Transzformációk a koordináta rendszerek között.
  Gyakorlati: Diszkréció vagy szitálás; Különböző típusú elemek.
 • 4. hét: Euler-Bernoulli sugárelmélet; Tiszta sugár hajlítóelem-összetétel; Keretelem-összetétel; Módosított transzformációs mátrix.
  Gyakorlati: Post-feldolgozási eredmények és hibák; Konvergenciavizsgálatok és hibák; Példa a konvergenciaellenőrzésre.
 • 5. hét: magasabb rendű közelítő funkciók; Lagrange polinomok; Természetes Koordináta rendszerek; Isoparametrikus elem meghatározása.
  Gyakorlati: Recaps az anyag tulajdonságait és definícióját; Héjak és gerendák eltolódása; Sík-stressz és sík törzsállapot; Példa mindkét esetben.
 • 6. hét: 2D háromszög alakú elemek sík terhelések és hajlítási terhelések alatt; az alapelmélet a lemezhajlítás mögött; Alakfüggvények, merevség mátrix, transzformációs mátrix és membránelemek erővektorja; a lemez hajlítóelemének polinom funkciója.
  Gyakorlati: Megfelelő és nem egyező hálószemek több részből álló modellekben; Hogyan lehet legyőzni a nem illő hálót? Speciális korlátok és módszerek alkalmazása; Egy több részből álló gyakorlat egy modellben.
 • 7. hét: 2D téglalap alakú elemek sík terhelés alatt; Forma-függvények standard és természetes koordinátákban; Izoparametrikus elemek merevség mátrixkészítménye; A négyszög elemeinek legfontosabb jellemzői; Extra: gauss kvadratúra (videó).
  Gyakorlati: A gyakorlati tér nyitva marad a vitához.


Feladatok

Több feladatot is biztosítanak, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A feladatok megváltoztathatók bizonyos igények kielégítésére a keresett kompetenciák fejlesztése érdekében.


Értékelés

Házi feladat és gyakorlati beadványok.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve August 30, 2018
Időtartam és Ár
This course is On-line
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
8 hetek
Részidős
Price
ár
750 EUR
Locations
Hollandia - Netherlands Online
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Hollandia - Netherlands Online
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt