Read the Official Description

Az űrkutatás soha nem marad ki a hírből, és az olcsóbb, megbízhatóbb és hatékonyabb űrhajók létrehozásának vágya soha nem volt nagyobb. A TU Delft éves fejlesztési és kutatási tapasztalatai az űrben, a mérnöki tevékenység lehetővé teszi számunkra, hogy felajánljuk ezt a tanfolyamot, amely az űrhajózási technológiákat vizsgálja a műholdak és a hordozóeszközök számára.

Ez a kurzus biztosítja a nélkülözhetetlen alapokat mindazoknak, akik érdeklődnek az űrhajó tervezésének és gyártásának egyre növekvő területére, és erős hangsúlyt fektetnek a fejlett elmélet gyakorlati alkalmazására.

Ez a tanfolyam rendelkezik:

 • a rakéták és a műholdas busz alrendszerek műszaki elveinek ismerete
 • a legkorszerűbb, rendelkezésre álló komponensek kiválasztására való képesség
 • az alrendszer elemeinek fizikai és technikai korlátainak elemzése
 • a különböző űrhajó alrendszerek kulcsfontosságú teljesítményparamétereinek azonosítása
 • az ideális elmélet és a valós élet során kapott értékek összehasonlítása
 • lehetőséget nyújt az űrhajó előzetes terveinek a legfontosabb követelményeire alapozva

Más űrhajó-típusok, pl. Interplanetáris roverek, nem tartoznak ezen a tanfolyamon. Az űrszondák műszerezése és egyéb hasznos terhek szintén nem vonatkoznak.


Részletek

A kurzus első 1,5 hetes célja a platform, az anyag és a többi online tanuló ismerete.

Az Űrhajózási technológiai tanfolyam három fő szegmensben található:

Műholdas buszplatform

A technológiát komponens szinten tárgyalják az általuk kifejtett működési elvekkel, valamint az alrendszer követelményeivel és korlátaival való kapcsolatukkal. A komponensek legfontosabb jellemzőire vonatkozó számítások a gyakorlati munka előtt azt mutatják ki, hogy a hallgatók inkább az általános / empirikus méretezési szabályok helyett inkább a fizikai kapcsolatokat használják. A három online modul kiegészül az interaktív Hangouts-munkamenetekkel.

 • Fedélzeti parancs és adatkezelés, beleértve a mikroprocesszorok specifikációit; általánosan használt adatinterfészek az űrhajókon; a sugárzásnak a feldolgozókra gyakorolt ​​hatása és a velük való foglalkozás módszere; működési ütemezés; hibakijelzés, elszigetelés és helyreállítás).
 • Villamosenergia-technológia, amely a fotovillamos cellák kiválasztását és megvalósítását foglalja magában; különböző típusú átalakítások és elosztási módszerek; akkumulátor technológia; gyakori meghibásodási módok és védelem.
 • Attitűd meghatározása és ellenőrzése. Az érzékelés és a működtetés általános elvei az űrben; az AOCS algoritmusok típusai és alapelvei; a napszenzorok, a magnetométerek, a csillagkövetők, a giroszkópok, a reakció kerekek, a magnetorok stb. működési elvei, kialakítása, típusai és jellemzői.
 • Struktúrák és alkalmazható kézművesek, amelyek strukturális koncepciókat vizsgálnak; szerkezeti anyagok; telepítési mechanizmusok stb.
 • Hőszabályozó - passzív és aktív hőszabályozó mechanizmusok és alkatrészek.
 • A távközlés alapjai és a rádiók főbb elemei.

Rakéta

A hangsúly inkább a technológiára, mintsem az elméletre vonatkozik, ahol a hardverek az előadások során lehetségesek. A folyékony propellens motorokra és a szilárd hajtómotorokra vonatkozó előadások olyan módon kerülnek kialakításra, hogy az Aerospace Engineering tananyagának korábbi BSc tanfolyamai bóknak tekinthetők, és nem átfedésükre. A három online modul kiegészül az interaktív Hangouts-munkamenetekkel.

 • Alkalmazott elmélet, amely lefedi a rakétatranzakció alapjait, a rakéták és a tolóerők fő teljesítményparamétereit, az ideális rakétaelmélet alapjait, valamint az egyenleteket és a propulziós típusokat, áttekinti és alkalmazza a valódi esetekre és a gyakorlati bemutatókra.
 • A folyékony hajtómotorok a motorok típusát, a hajtógáz típusát, az etetési rendszer komponenseit, a fúvókák tervezését, a minőségi tényezőket és a valós teljesítménybecslést vizsgálják.
 • A szilárd propellens motorok a szilárd propellensek típusát, a hajtógáz, a hibrid rakéták és a nyomás instabilitásait és a valós teljesítmény becslését jellemzik.
 • Az elektromos és a továbbfejlesztett hajtások áttekintik az elektromos meghajtáselmélet alapjait, az elektromos meghajtók típusát, az elektromos meghajtású alrendszer elemeit és jellemzőit, valamint a fejlett meghajtási koncepciókat
 • A mikro-meghajtás lefedi a rendelkezésre álló mikro-propulziós opciókat, a lecsökkent propulziós rendszerek kritériumait, a specifikus meghajtási követelményeket és a nanosatellites teljesítmény igényeit, a fúvókák, a fűtőberendezések és a táplálórendszer-alkatrészek mikromegmunkálását.

CubeSat Design Workshop

A diákok 5-7 tagból álló csoportokat alkotnak és CubeSat tervezési problémával foglalkoznak. Az általános küldetés leírásától és követelményektől kiindulva a csoport a teljes műholdas architektúrát a fázis előtti szakaszáig tervezi. Ahol lehetséges, kiválasztják a kereskedelemben kapható alrendszert és alkatrészeket. Szükség esetén új, még kifejlesztett technológiákat lehet mérlegelni és indokolni.

Hetente két óránként (osztályon vagy online) tartanak üléseket. A koncepcionális tanulmány elkészítése után a csapat rövid jelentést készít a kiválasztott technológiák, a költségvetések, az idővonal és a meghozott döntések magyarázatáról és igazolásáról. Ezt a jelentést az oktatók felülvizs gálják, ezáltal az első tervezési iterációt a csapat számára. A végső ülés során minden csapat bemutatja és megoldja a megoldásaikat a többiekkel. A megbeszélés eredményei alapján a csapatok további 1-2 oldalas kiegészítést írnak, amelyben kritikusan összehasonlítják saját terveiket a más csoportok által javasoltakkal.

Program taught in:
Angol

See 18 more programs offered by TU Delft Open & Online Education »

Last updated December 16, 2018
This course is On-line
Start Date
Duration
13 hetek
Részidős oktatás
Price
1,250 EUR
Deadline
By locations
By date