Online tanfolyam: A struktúrák és az anyagok fáradása

TU Delft Open & Online Education

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Online tanfolyam: A struktúrák és az anyagok fáradása

TU Delft Open & Online Education

Fáradt törések keletkezhetnek a ciklikus rakodási struktúrák következtében. Különösen a fáradtság és a kár tűrés tanúsításával összefüggésben a mérnököknek meg kell ismerniük és készségüket biztosítaniuk a fáradtság és a fáradtság teljesítményének elemzésére és értékelésére. Ez magában foglalja a fáradtság elleni tervezési képességet és validált fáradtság-erősségre vonatkozó igazolások validálását. A fáradt törések és az ezekhez kapcsolódó szerkezeti meghibásodások számos tényező, például az alkalmazott anyagok minősége, a gyártási technológia, a szerkezeti kialakítás, a nem megfelelő megbízhatósági számítások, a terhelési spektrumok alulbecslése és a szerkezetek helytelen felhasználása okozhatják. Annyi lehetséges tényezővel rendelkezik, amely integrált és szigorú mérnöki megközelítést igényel.

Ez a kurzus biztosítja Önt a tudás és a készségek azonosítása potenciális kritikus helyek és források a gyenge fáradtság teljesítményét; stratégiákat dolgoz ki a fáradt törések elkerülése és a szerkezetek kifáradási teljesítményének javítása érdekében.

A tanfolyam elsősorban repülőgép-mérnököknek felel meg, akiknek a feladata a repülőgép-szerkezetek. Azonban a gépészmérnökök, a szerkezeti mérnökök , valamint a feldolgozóiparban dolgozó mérnökök egyaránt hasznosak lennének a fáradtság mérésének és a kár növekedésének magas szintű felülvizsgálatában.

Mindenki számára, aki a mérnöki struktúrák fejlesztésén, tervezésén vagy erőmegigazításán dolgozik, ez a kurzus felbecsülhetetlen lesz. Nem csak a módszerek és a bevált gyakorlatok megtanulását, hanem alaposan megmagyarázza azokat az alapokat, amelyek lehetővé teszik a jelenlegi gyakorlatok határainak felmérését és az ilyen korlátozások leküzdésének módjait. Röviden, akkor fáradtság és kár tolerancia szakértő lesz!

A kurzus végéig Ön képes lesz arra, hogy:

 • Meg kell értelmezni és megbeszélni a fáradt törés tulajdonságait a fáradtság minden fázisának jellemzői tekintetében.
 • Határozza meg és határozza meg a stressz-koncentrációs tényezőket a fogazott szerkezetekhez, maradék feszültségekkel vagy anélkül.
 • Magyarázza el és tárgyalja meg az SN görbéket az átlagos stressz, az anyag felülethatásai és a szóródás tekintetében, és végezzen fáradási életelemzéseket, figyelembe véve az átlagos stresszt és a gyökér gyökérképességét.
 • Mérje fel a feszültség és a nyírási ízületek kifáradási élettartamát, és magyarázza meg a hasonlóság elveinek korlátozását.
 • Mutassa be a lineáris elasztikus törésmechanika fogalmát a károsodás növekedésére, és végezze el a repedés növekedési elemzését ezekkel a fogalmakkal.
 • Magyarázza el a változó és állandó amplitúdó terhelés következményeit a fáradtság élettartamára és a károsodás növekedésére, és végezze el a fáradékonysági életelemzést tetszőleges terhelési spektrumokra.
 • Ismertesse a környezet hatását a kimerültség és a fáradtság jelenségeire.
 • Végezze el a maradék szilárdság elemzését.


Részletek

Tantárgyi tanfolyam

 • 1. hét: fáradtság jelenségek és társadalmi következmények. A különböző fáradtságtörés jelenségeinek megértése a mérnöki fémes és összetett szerkezetekben. Fáradtság meghatározása és a fáradtság felmérésének története. A fáradtság kialakításának alapelvei. Fáradtság károsodás megindítása és növekedési mechanizmusok.
 • 2. hét: bevezetés a stressz-koncentrációs tényezőkre (SCF), alapelvek az SCF-ek kezelésére és kiszámítására, valamint a stressz-koncentrációk kialakítása. A maradék feszültségek hatása.
 • 3. hét: A kimerültség élettartama, a meghatározások és a legjobb gyakorlatok értékelése, a szóródás megvitatása. A fáradtsághoz való csatlakozás megvitatása, olyan szempontok, mint a kopáskorrózió és az előfeszítés.
 • 4. hét: Bevezetés a stresszintenzitási tényezőkbe (SIFs) és a kár növekedési előrejelzéseihez. A jelenségek fizikája és a stresszel kapcsolatos módszerek közötti kapcsolat. Crack növekedési előrejelzések.
 • 5. hét: A változó amplitúdó terhelés hatása a fáradtság élettartamára és a kár növekedési előrejelzésére. Terhelési spektrumok mérése és használati monitoring.
 • 6. hét: Fáradtság a kompozitokban; tipikus fáradási mechanizmusok és jelenségek leírása az értékelési gyakorlatokkal kapcsolatban. A környezet hatása.
 • 7. hét: A maradék szilárdság elemzés és tesztelés az űrkutatással szembeni károsodást okozó tervezési tanúsítással kapcsolatban.


Feladat (ok) és értékelés

A kurzus célja, hogy a tudást online előadásokon keresztül továbbítsa, míg a vetélkedők és feladatok célja a kapcsolódó készségek gyakorlása. Az online diákokkal folytatott együttműködést és beszélgetést erősen javasoljuk a tanulási élmény javítása érdekében: a legjobban megtanulod, ha másokkal elmagyarázod.

A hallgató / szakemberek az írásbeli vizsga előtt a következő feladatokat várják el:

 • 1. feladat: Stressz koncentráció tényezők
 • 2. feladat: Fáradási tulajdonságok és SN görbék
 • 3. feladat: Előfeszítés és fáradtság
 • 4. feladat: Stressz-intenzitási tényezők
 • 5. feladat: A kimerültség élettartama változó amplitúdó terhelés alatt
 • 6. feladat: A repedés növekedése változó amplitúdó terhelés alatt
 • 7. feladat: A maradék szilárdság

Megbízott vizsga dátuma: 2018. október 29.

Visszavétel dátuma: 2019. január 21.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve August 30, 2018
Időtartam és Ár
This course is On-line
Start Date
Kezdet
szept. 2, 2019
Duration
Időtartam
7 hetek
Részidős
Price
ár
750 EUR
Information
Deadline
aug. 26, 2019
Locations
Hollandia - Netherlands Online
Kezdet : szept. 2, 2019
Jelentkezési határidő aug. 26, 2019
A befejezés dátuma nov. 30, 2019
Dates
szept. 2, 2019
Hollandia - Netherlands Online
Jelentkezési határidő aug. 26, 2019
A befejezés dátuma nov. 30, 2019