Read the Official Description

Fáradt törések keletkezhetnek a ciklikus rakodási struktúrák következtében. Különösen a fáradtság és a kár tűrés tanúsításával összefüggésben a mérnököknek meg kell ismerniük és készségüket biztosítaniuk a fáradtság és a fáradtság teljesítményének elemzésére és értékelésére. Ez magában foglalja a fáradtság elleni tervezési képességet és validált fáradtság-erősségre vonatkozó igazolások validálását. A fáradt törések és az ezekhez kapcsolódó szerkezeti meghibásodások számos tényező, például az alkalmazott anyagok minősége, a gyártási technológia, a szerkezeti kialakítás, a nem megfelelő megbízhatósági számítások, a terhelési spektrumok alulbecslése és a szerkezetek helytelen felhasználása okozhatják. Annyi lehetséges tényezővel rendelkezik, amely integrált és szigorú mérnöki megközelítést igényel.

Ez a kurzus biztosítja Önt a tudás és a készségek azonosítása potenciális kritikus helyek és források a gyenge fáradtság teljesítményét; stratégiákat dolgoz ki a fáradt törések elkerülése és a szerkezetek kifáradási teljesítményének javítása érdekében.

A tanfolyam elsősorban repülőgép-mérnököknek felel meg, akiknek a feladata a repülőgép-szerkezetek. Azonban a gépészmérnökök, a szerkezeti mérnökök , valamint a feldolgozóiparban dolgozó mérnökök egyaránt hasznosak lennének a fáradtság mérésének és a kár növekedésének magas szintű felülvizsgálatában.

Mindenki számára, aki a mérnöki struktúrák fejlesztésén, tervezésén vagy erőmegigazításán dolgozik, ez a kurzus felbecsülhetetlen lesz. Nem csak a módszerek és a bevált gyakorlatok megtanulását, hanem alaposan megmagyarázza azokat az alapokat, amelyek lehetővé teszik a jelenlegi gyakorlatok határainak felmérését és az ilyen korlátozások leküzdésének módjait. Röviden, akkor fáradtság és kár tolerancia szakértő lesz!


A kurzus végéig Ön képes lesz arra, hogy:

  • Meg kell értelmezni és megbeszélni a fáradt törés tulajdonságait a fáradtság minden fázisának jellemzői tekintetében.
  • Határozza meg és határozza meg a stressz-koncentrációs tényezőket a fogazott szerkezetekhez, maradék feszültségekkel vagy anélkül.
  • Magyarázza el és tárgyalja meg az SN görbéket az átlagos stressz, az anyag felülethatásai és a szóródás tekintetében, és végezzen fáradási életelemzéseket, figyelembe véve az átlagos stresszt és a gyökér gyökérképességét.
  • Mérje fel a feszültség és a nyírási ízületek kifáradási élettartamát, és magyarázza meg a hasonlóság elveinek korlátozását.
  • Mutassa be a lineáris elasztikus törésmechanika fogalmát a károsodás növekedésére, és végezze el a repedés növekedési elemzését ezekkel a fogalmakkal.
  • Magyarázza el a változó és állandó amplitúdó terhelés következményeit a fáradtság élettartamára és a károsodás növekedésére, és végezze el a fáradékonysági életelemzést tetszőleges terhelési spektrumokra.
  • Ismertesse a környezet hatását a kimerültség és a fáradtság jelenségeire.
  • Végezze el a maradék szilárdság elemzését.
Program taught in:
Angol

See 18 more programs offered by TU Delft Open & Online Education »

Last updated December 16, 2018
This course is On-line
Start Date
szept. 2, 2019
Duration
7 hetek
Részidős oktatás
Price
750 EUR
Deadline
aug. 26, 2019
By locations
By date
Start Date
szept. 2, 2019
End Date
nov. 30, 2019
Application deadline
aug. 26, 2019

szept. 2, 2019

Location
Application deadline
aug. 26, 2019
End Date
nov. 30, 2019