Read the Official Description

Az online kijelölt állatorvos oktatási programja laboratóriumi állat-létesítményekben

A Labvet Europe program célja, hogy a kijelölt laboratóriumi állatorvosokat a tudományos célokra felhasznált állatok védelméről szóló 2010-es uniós irányelv és az azt követő iránymutató dokumentum által előírt szintre minősítse. Ez a korábbi FELASA D-kategóriájú programok követése során szerzett kompetenciák folytatása, de kizárólag azoknak a több ezer állatorvosnak szentelt, akik világszerte a kijelölt laboratóriumi állatorvosok.

A program 100% -ban online, és az Európai Laboratóriumi Állat-tudományi Egyesületek Szövetsége (FELASA) akkreditálja. Felépítése olyan tudást és készségeket kínál, amelyeket a mindennapi munkában kijelölt állatorvosként használhat.

„Célunk, hogy magas színvonalú, magas színvonalú és könnyű hozzáférést biztosítson a kijelölt állatorvosoknak a világ minden tájáról”

A program igazgatója, Axel Kornerup

A program a tanítás és a források, a tanúsítás és a Labvet közösség köré épül. A programba beiratkozott hallgatók a befejezés után a FELASA-tól kapnak igazolást, és hozzáférnek az Európai LabVet közösséghez.

Tanítás és erőforrások

A Labvet Europes online programjának beiratkozásával hozzáférést kaphat a kijelölt állatorvosok számára szükséges forrásokhoz és tananyagokhoz. A program online tanuláson alapul, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hozzáférjen a tudásunkhoz és a tanításhoz, bárhol is tartózkodik a világon, és bármikor, amikor az Ön számára kényelmes.

Online platformunk és anyagunk hosszú tapasztalatokra épül az online tanulás fejlesztésében és a legújabb e-learning és interaktív technológiát alkalmazza. Egy modul alatt releváns szövegeket, videókat és hangfájlokat talál a LabVet Europe e-learning platformján. Ezenkívül felkérik Önt, hogy vegyen részt számos online tevékenységben, mint például a megbeszélések és az online önellenőrzés. A programot végleges írásbeli és szóbeli teszt zárja le.

Tanfolyamok

A Labvet Europe program 6 modulból áll, amelyek mindegyike egyedülálló perspektívát ad a laboratóriumi állat-tudománynak. Együtt képezték a résztvevőt, hogy képzett kijelölt állatorvos legyen. Az 5 modul:

 1. 1. modul - Jogszabályok és állat-egészségügyi kommunikáció
 2. 2. modul - Etika, állatjólét és a három R
 3. 3 A modul - Állatgondozás, -kezelés és állat-egészségügyi kommunikáció
 4. 3 B modul - Egészség
 5. 3. modul - Genetika és tenyésztés
 6. 4. modul - Érzéstelenítés, fájdalomcsillapítás, műtét
 7. 5. modul - A DV szerepe az emberi betegségek modellezésében az állatokban
 8. 6. modul - Bevezetés a helyi környezetbe

Tanúsítvány

Légy FELASA akkreditált kijelölt állatorvos a Labvet Europe-on keresztül

A LabVet Europe programot a FELASA tanúsítja a kijelölt állatorvosok képzésére (FELASA D kategória). A FELASA egy európai elismert nem kormányzati szervezet, amely számos különböző feladat közül igazolja az állatkísérleti személyzetet kiképző intézményeket. A FELASA akkreditációja minden EU-tagállamban és azon túl is elismert.

A nem európai laboratóriumban dolgozó laboratóriumi állatorvosok számára az európai szintű állattartó létesítmények tanúsítása jelentős részét fogja képezni az európai vállalatoknak az ilyen létesítményekkel és az európai folyóiratokkal kapcsolatos követelmények teljesítése során, amikor a létesítményekben végzett munkát közzéteszik.

A LabVet Europe programból származó tanúsítvánnyal rendelkezik hivatalos dokumentációval a kompetenciáiról, és megfelel az Európai Unió által a 2010/63 / EU sz. 25:

„A tagállamok gondoskodnak arról, hogy minden tenyésztő, beszállító és felhasználó rendelkezzen a laboratóriumi állatgyógyászatban szaktudással rendelkező kijelölt állatorvossal, vagy adott esetben megfelelő képesítéssel rendelkező szakértővel, aki az állatok jólétével és kezelésével kapcsolatos tanácsadói feladatokat lát el”.

A LabVet Europe tanulási eredményei

kompetenciák

A program befejezése után a gyakornok be van kapcsolva

 • A kijelölt állatorvos (DV) belépési szintje a 2010/63 / EU irányelvben és a közös oktatási és képzési keretrendszer kidolgozásáról szóló munkadokumentumban, amely megfelel az irányelv követelményeinek a 2014. február 19-én.

A feltételezett tudás

A programba való felvételkor feltételezhető, hogy a hallgató rendelkezik a régi FELASA C kategóriájú képesítéssel vagy az EU új A / B / D funkciójával.

Tudás

A program befejezése után a gyakornok tudja:

 • Különböző etikai nézetek az állatkísérletekről, beleértve a három R elveket, valamint a jó állatjóllét és a tudomány elveit
 • A laboratóriumi állattenyésztés elvei, beleértve a ketrecbe helyezési rendszereket, a környezeti feltételeket, a gazdagodást, a higiéniát és a munkahelyi egészséget és biztonságot
 • Az érintett fajok alapvető biológiai jellemzői és azok fontossága az ellátás és a használat szempontjából
 • Az állatokban az emberi betegségek modellezésére vonatkozó elvek, beleértve az eljárások és projektek kialakításának módszereit, a genetikailag módosított állatok létrehozását és használatát, valamint a kísérleti műtétet.

szakértelem

A program befejezése után a gyakornok képes:

 • Keresse meg a szükséges információforrásokat a DV feladatainak végrehajtásához
 • Öld meg az érintett állatokat a tudományos eredmények és az állatjólét legmagasabb tiszteletben tartásával
 • Rendszeres állatkísérleteket, kár-haszon elemzést, egészségügyi felügyeletet, a biológiai biztonságra és a betegség kitörésére vonatkozó stratégiákat, az érzéstelenítést és a fájdalomcsillapítást, valamint az állatkísérletek tudományos eredményéhez és jólétéhez kapcsolódóan
 • Alkalmazza a laboratóriumi állatok genetikai variánsainak nomenklatúrájára vonatkozó nemzetközi iránymutatásokat
 • Összefoglalja a DV törvényes kötelezettségeit és szakmai követelményeit a személyzet kölcsönhatásaival, az állatjóléti szervvel, a gyógyszerhasználattal, a behozatalsal és a laboratóriumi állatok szállításával, a géntechnológiával módosított állatok használatával, valamint a három R végrehajtásával.
 • Ismertesse a jó állat-egészségügyi és jólét fontosságát, valamint az ellátás és a jó tudomány kultúrájának szükségességét

Belépés

A LabVet Europe-hoz vagy a LabVet Europe-hoz hozzáférést kérhet, beleértve az ABD kurzust.

Pályázati folyamat

Töltse ki a jelentkezési lapot a szükséges dokumentációval.

A kérelmet feldolgozzuk, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljesíti a felvételi feltételeket.

Ha eleget tesz a pályázati feltételeknek, akkor beérkező levelet és számlát kap.

Amikor megkaptuk a fizetést, hozzáférhet a tanulási platformhoz.

Jelentkezzen be, hogy részt vegyen a LabVet Europe-ban 3500 euróért.

Jelentkezzen be a Labvet Europe-ra, beleértve a Function ABD minősítést 5000 euróért.

Program taught in:
Angol
Last updated February 12, 2019
This course is On-line
Start Date
Open Enrollment
Duration
Price
3,500 EUR
Jelentkezzen be, hogy részt vegyen a LabVet Europe-ban 3500 euróért. Jelentkezzen be a teljes tanfolyamra. Jelentkezzen be a Labvet Europe-ra, beleértve a Funkció ABD minősítést 5000 euróért.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date