Read the Official Description

Ismerje meg az anaerob szennyvízkezelés alapelveit, folyamattervezését és hibaelhárítási technikáit, és kapja meg az anaerob nagysebességű reaktorának teljes potenciálját.


Az előnyök maximalizálása

Az anaerob szennyvízkezelés a leginkább energiatakarékos technológia a szennyvíz kezelésére. A minimális energiaszükséglet és a szerves szennyező anyagok energia-gazdag biogázzal történő átalakítása esetén kétszeres energiamegtakarítás érhető el! Ez a kurzus foglalkozik az alapelvekkel, a mikrobiális és a fizikai-kémiai szempontokkal, a reaktortechnológiával és a jelenlegi és jövőbeli alkalmazásokkal.

A tanfolyam bemutatja a csúcstechnológiát, amely az iszapágy reaktorrendszerekre összpontosít. Bevezet a diagnosztikai eszközöket is, amelyek meghatározzák az esetleges al-optimális teljesítmény okát. Néha az anaerob reaktorok hirtelen kudarcot szenvednek. Ebben a kurzusban megtudhatja, hogyan végezhet diagnózist az anaerob reaktoron, és értékelje, miért tapasztaltak meghibásodásokat, és eldöntsék, milyen javító intézkedésekre van szükség az anaerob rendszer teljes potenciális előnyeinek helyreállításához.

Az anaerob szennyvízkezelés az ökológiai szempontból szennyezett szennyvizek széles körére vonatkozik. Jelenleg több mint 5000 reaktort telepítenek világszerte.


Ez a tanfolyam az Ön számára?

Ez a kurzus elmélyíti az anaerob szennyvízkezelés ismeretét, és értékes háttérinformációt biztosít az érdeklődőknek. A diákok, az ágazat új szakemberei, oktatók, tanácsadók, különböző iparágak végfelhasználói részesülnek a kurzus előnyeiből. Nem csak a rendszer potenciáljáról tud megtudni, hanem azt is, hogy hogyan lehet a diagnózist felvenni, ha a kezelés hatékonysága a vártnál alacsonyabb.

A tanfolyam elvégzése után képes lesz saját anaerob reaktor méretezésére és működtetésére, és egy szennyvíztisztító telepet egy valódi energiagyárba.


A tanfolyam megszerzése után Ön képes lesz arra, hogy:

  • Számítsd ki a nagy aktivitású anaerob kezelés alkalmazásának energia előnyeit a hagyományos, aktivált iszaprendszerekkel szemben
  • Méret anaerob reaktorok (UASB / EGSB) az ipari szennyvízkezelésre és megítélni az új rendszerek megalapozottságát
  • Induló UASB reaktorok alacsony minőségű maganyaggal
  • Diagnosztikai elemzést kell végezni az anaerob működtetők hibás működéséről
  • Ellenőrizze és felügyelje az anaerob reaktorokat a COD tömegmérleg felhasználásával

A tanfolyam során lehetőséged lesz interakcióra a különböző országokban és a területen működő intézmények társaival. Visszajelzést kap az előadótól, és lehetősége van arra, hogy más tanfolyam tagokkal együtt dolgozzon egy olyan esettanulmányon, amelyen Prof. Dr. Jules van Lier tovább dolgozik. Az iparági partnerekkel való kapcsolat megkapja az esélyt arra, hogy megismerje a világ legjobb anaerob technológia szállítóit, és beszélje meg nézeteit más szakértőkkel.

Ez az online tanfolyam magában foglalja:

  • Virtuális kirándulás egy anaerob szennyvíztisztító telepre
  • Virtuális laboratóriumi túra: az SMA és BMP tesztek magyarázata a laborban
  • Webszemináriumok


Legkorszerűbb megoldások

Ezt a kurzust a TU Delft nemzetközi anaerob szennyvízkezelő szakemberei tervezték, és több mint 30 éves kutatási és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

"Hihetetlen, hogy számos iparág még mindig energiafogyasztó, aktív szerves szennyvízkezelő rendszereket alkalmaz az ökológiai szempontból szennyezett szennyvizek kezelésére, miközben könnyen kezelhetők modern anaerob nagysebességű rendszerek használatával, mindazon előnyöket, azt is látjuk, hogy az anaerob reaktorrendszerek nem felelnek meg a várakozásnak, vagy hiányoznak a korai felismerés hiányában a korrekciós intézkedések meghozatalához. Pontosan ez a tanfolyam: a szükséges tudás átadása az anaerob magas szintű kezelés potenciáljának felbecslése érdekében és az anaerob reaktorok diagnosztikáját és hibaelhárítását végezzük, a legkorszerűbb kutatásaink alapján. " - Prof. Jules van Lier

Program taught in:
Angol

See 18 more programs offered by TU Delft Open & Online Education »

Last updated December 16, 2018
This course is On-line
Start Date
Május 15, 2019
Duration
6 hetek
Részidős oktatás
Price
795 EUR
Deadline
Május 8, 2019
By locations
By date
Start Date
Május 15, 2019
End Date
Június 29, 2019
Application deadline
Május 8, 2019

Május 15, 2019

Location
Application deadline
Május 8, 2019
End Date
Június 29, 2019