Online tanfolyam: klasszikus módszerek az adatok elemzésében

Általános információk

Program leírás

UUlogos

Klasszikus módszerek az adatok elemzésében

Az UMC Utrecht és az Utrecht Egyetem MSc Epidemiológiai programja által kínált online orvosi kurzus az orvostudományi kutatások elemzésében megismerteti a biostatisztika alapvető alkalmazását.

A témák az adat típusok, helymeghatározási és változékonysági intézkedések, minták és populációk, eloszlások, konfidencia intervallumok, hipotézisvizsgálat, két vagy több eszköz vagy arány összehasonlítása (paraméteres és nem parametrikus módszerek), valamint két változó közötti kapcsolat (korreláció, egyszerű lineáris regresszió ). A tanfolyam kiterjedt vitát is tartalmaz a többszörös lineáris regressziós modellekről. Ez ideális kurzus mindazoknak, akik az adatelemzés jobb megértése érdekében szeretnék továbbfejleszteni orvosi képzéseit.

Tanulási célok

√ betekintést nyer a törvénybe és annak következményeire a minta méretéhez képest
√ betekintést nyerhet a döntéshozatali eljárások általános elveire ("tesztelés") és képes alkalmazni ezeket az eljárásokat a gyakorlatban a közös statisztikai csomagok (SPSS, R)
√ megérteni a következő statisztikai elemzési technikák elveit: Student T-tesztek (1 minta, 2 minta és páros), Variancia analízis (1-utas és 2-utas ANOVA), Egyszerű és többszörös lineáris regressziós analízis, 1- minta, 2 minta és páros arányos tesztek (x 2 teszt jóság-of-fit, Pearson x 2 teszt és McNemar x 2 teszt)
√ tudják, milyen helyzetekben alkalmazhatók ezek a technikák, és azokat a feltételeket, amelyeknek meg kell felelniük ahhoz, hogy megbízható eredményeket érjenek el ezekkel a technikákkal
√ képes alkalmazni ezeket a technikákat közös statisztikai csomagok (SPSS, R)
√ betekintést nyerhet a Kolmogorov Smirnov tesztbe (normál eloszlás) és a Fisher-tesztbe az eltérések egyenlősége érdekében, és képes alkalmazni ezeket a teszteket a gyakorlatban a közös statisztikai csomagok (SPSS, R)
√ megértsük az ezekkel a technikákkal kapott eredményeket, és alkalmazhatjuk ezeket az eredményeket a gyakorlatban (pl
√ ismeri a "magyarázott variancia" és a több-kollinearitás fogalmát
√ megérteni a modellcsökkentés elveit a regressziós elemzésben
√ megérteni a logisztikus regressziós elemzés technikájának alapelveit
√ képes választani a nem rendszertelenül elosztott adatok esetén alkalmazandó nem paraméteres technikát, és megérteni ezen módszerek elveit.

Tanulási módszerek


√ Weblectures/>

Értékelés


√ Az értékelés része lesz ennek a kurzusnak/>

A tanfolyam határideje

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kurzus egyes tanulóegységei során feladatokat kell megadnia:

0. hét
Vasárnap a kezdő dátum előtt - mutasd be magad

1. hét
Vasárnap - teljes tanulási egység 1

2. hét
Vasárnap - teljes tanulási egység 2

3. hét
Vasárnap - teljes tanulóegység 3

4. hét
Vasárnap - teljes tanulási egység 4

5. hét
Vasárnap - teljes oktatási egység 5

6. hét
Vasárnap - teljes tanulási egység 6

7. hét
Vasárnap - teljes oktatási egység 7

8. hét
Vasárnap - teljes tanulási egység 8

9. hét
Vasárnap - teljes tanulóegység 9

10. hét
Vasárnap - teljes oktatási egység 10

11. hét
Vasárnap - teljes oktatási egység 11

12. hét
Vasárnap - teljes tanuló egység 12

13. hét
Hétfő - záróvizsga

Vizsgálat

Ez a tanfolyam egy olyan vizsga, amely elsősorban esszé-kérdésekből áll, ami a tanfolyam egyetlen olyan része, amely nem online. A vizsga dátumait és időpontjait az Elevate honlapon teszik közzé.

A vizsga ismételten engedélyezett. Ha Ön képes és hajlandó a vizsgát Utrechtben, Hollandiában eljuttatni, akkor Ön a vizsga költségét költség nélkül költheti. Ha más helyre kell átvennie a vizsgát, szükséged lesz egy proctorra. Ez a szakember kérheti, hogy fizessenek a költségeikért.

Kérjük, olvassa el többet a proctorálásról a saját weboldalunkon. A vizsga nem kötelező. Ha azonban szeretné megkapni a tanfolyamot és a krediteket, kötelező a vizsga.

Belépési követelmények

A kurzusba való beiratkozáshoz szükség van:
BSc fokozat
Bevezető statisztikai tanfolyamon való részvétel
Az angol nyelvtudás és -írás megfelelő ismerete (a közös európai referenciakeret B1 szintje)

Kérjük, vegye figyelembe

Mivel ez egy online tanfolyam, internetkapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy teljesíthesse feladatait és kommunikálhasson a többi résztvevővel.

A kurzust felajánlja

Utoljára frissítve jan. 2018

Az iskoláról

Elevate Health offers a comprehensive range of online medical courses for researchers and healthcare professionals. Courses can be studied exclusively online, or as part of a blended plan that feature ... Tovább

Elevate Health offers a comprehensive range of online medical courses for researchers and healthcare professionals. Courses can be studied exclusively online, or as part of a blended plan that features face-to-face sessions in addition to distance learning. However you choose to study, you do so at your own, wherever you are in the world -- all you need is an internet connection. Kevesebb