Tanfolyam: Fenntarthatósági virtuális tanulmányok fejlett tervezése

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az Advanced Design for Sustainability (ades4s) tanfolyam egyedülálló módon épített transzdiszciplináris program, amely a hallgatókat arra készíti, hogy a tudományos és technológiai felfedezéseket és fejlesztéseket a tervezés útján áthidalják a társadalom és a környezet igényeire. Diákjaink mélyen belemerülnek a tudományágakon átnyúló kutatásokba, több tudományos és humán tudományterületen szereznek ismereteket, és saját készségeik révén innovatív kortárs megoldásokat hoznak létre a mai összetett többrétegű kihívásokra. Az ades4s 2020/2021 tanfolyamot adaptáltuk a jelenlegi globális körülményekhez, és 2020 októberétől a programunk virtuális tanulmányokban is elérhető.

A virtuális program öt modulunkat tartalmazza :

 1. „Gondolkodó tervezés”,
 2. „Fenntarthatóság, ellenálló képesség és ökológia”,
 3. Mesterséges élet és fenntarthatóság,
 4. Törzsi és jövőbeli társadalmi struktúrák és
 5. Biodesign: A növekvő dolgok világa.

Az öt modul együttesen képezi a teljes egyéves tanfolyamot. Természetesen lehetőség van külön-külön részt venni a modulokban, az egyéni preferenciák alapján. Például választhat, hogy csak egy vagy három modul, vagy a teljes kurzus csatlakozik-e.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

ADES virtuális stúdió felépítése és részletei

Az 1. és a 2. modult csak virtuális tanulási módban kínálják. A 3., 4. és 5. modul virtuális és stúdióban is elérhető. A virtuális tanulmányi modell természetesen 100% -ban élő előadásokon alapszik, de az összes osztály anyagát rögzítik és a hallgatók rendelkezésére bocsátják a rugalmasság megkönnyítése érdekében.

Modulok a virtuális tanteremben:

 • Hetente 4 nap tevékenységek, ideértve:
  • Élő közvetítésű előadások, beszélgetések és workshopok prominens moderátorokkal
  • Virtuális stúdió és kutatómunka csoportokban
  • Egyéni és csoportos oktatás az ADES segítőivel
 • Teljes ajánlott elkötelezettség: heti 16 óra
 • A hallgatók maximális száma modulonként 25 hallgató

Tanfolyam követelmények

Különféle kulturális és fegyelmi háttérrel rendelkező magánszemélyeket hívunk meg MSc (választás után BSc) fokozattal, például - de nem korlátozódva ezekre - a termék-szolgáltatás tervezés, építészet, technológia, mérnöki munka, valamint az alkalmazott tudományok diplomáira, művészekre, antropológusokra és filozófusokra. Minden jelentkezőnek online jelentkezési interjún kell részt vennie a jelentkezési folyamat részeként, ahol értékelni kell az angol nyelvtudást (így nincs szükség hivatalos igazolások benyújtására).

Miért tanuljon az ADES-nél és miért MOST?

Nagy hangsúlyt fektetünk a hallgatók és moderátorok interakciójára, együttműködésére. A modulokat arra tervezték, hogy a hallgatók együtt dolgozzanak az adott témán belüli kihívások kialakításában, a fenntarthatóságra összpontosítva. Alapvető tervezési kutatásokon keresztül a hallgatók megtanulják a generált tudás alkalmazását a tudományágak és az ipari gyakorlatok között, modul stúdióprojektek formájában. A legjobb modulprojekteket az ADES minden modul végén teszi közzé. Ezen felül kínálunk részvételt olyan tantervközi tevékenységekben, mint például az ADES által szervezett rövid tanfolyamok és tanulmányutak. A virtuális tanulmányi programot követõ hallgatók számára, akik csatlakozni szeretnének a budapesti ADES stúdióhoz, 2021 januárjától nyitjuk meg a stúdióajtókat a hallgatók számára (a biztonsági és utazási korlátozások betartásával).

A fenntarthatóság középpontjában manapság óriási a hangsúly. A világszerte tett erőfeszítések időszerűek, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti emberi lábnyom olyan nagy mértékben nyilvánul meg, amelyre egyszerűen nem vagyunk felkészülve. A „cselekedjünk” felhívás valóban sürgős. Az ADES-t úgy építették fel, hogy reagáljon erre a sürgősségre. De nem több zöld termékkel, rendszerrel és szolgáltatással, hanem azzal az elképzeléssel, hogy valóban radikális megoldások eléréséhez „fejbe kell lépnünk”. Az a gondolat, hogy nem tudjuk megoldani a problémáinkat ugyanazokkal az eszközökkel, amelyek létrehozták őket. Új fenntarthatósági gondolkodásmódra van szükség, amely tájékoztatja a sürgős fellépést.

Az ADES-sel való tanulás előnyei

 • Egy-egy oktatás: Az ADES tapasztalt oktatói mindig rendelkezésre állnak a megbeszélésekhez és az egyes hallgatók, valamint csoportok számára tanácsadás céljából. Az ADES virtuális stúdió funkciói hasonlítanak minden kicsi terméktervező stúdióhoz, társlaboratóriumhoz vagy agytrösztökhöz, ahol a hallgatók, a moderátorok és az oktatók egyenlő hozzáféréssel rendelkeznek a tudásgenerációs tevékenységekhez, és ahol a cél a tudás együttesgenerálása.
 • A fenntarthatósági tanulmányok szakemberei: Úttörő, független tervezőiskola vagyunk, amely arra irányul, hogy tanulóinkat a fenntarthatóság gondolatvezetőivé váljanak.
 • Világszínvonalú vendég moderátorok: Az ADES hallgatók széles körben elismert tudósokkal, tudósokkal, tervezőkkel és innovátorokkal dolgoznak, akik munkájuk során élen járnak a társadalom megváltoztatásában.
 • Kreatív, befogadó tanulási környezet: Mivel valóban transzdiszciplináris oktatás, az ADES tanulási környezet lehetővé teszi a kísérletezést, a kreativitást és a radikális innovációt a tanulmányi módszereken belül, valamint outputokat, miközben nyitott a multidiszciplináris csoportokat kísérő kulturális és fegyelmi sokszínűség számára.
 • A valóság-központú: A globális oktatásban az a szerepünk, hogy úttörő szerepet vállaljunk a fenntarthatóságot célzó tervezési oktatás területén. Több tudományággal dolgozunk, hogy kiegészítsük a meglévő oktatási programokat és növeljük az oktatási sokszínűséget a tudományágak közötti fenntarthatóság érdekében. Tanfolyamainkon a hallgatók megtanulják a zöldebb formatervezés kialakítását; kutatják, hogyan lehetne adaptálni jelenlegi szervezeteinket és rendszereinket az ökológia, a fenntarthatóság és az ellenálló képesség elvei által vezetett világhoz.
 • Nemzetközi hallgatói közösség: Diákjaink kreatív és kíváncsi, már rendelkeznek készségekkel és tudományos fokozattal, és arra törekszenek, hogy fejlesszék tudásukat és a fenntarthatóság szakterületére szakosodjanak. Osztályainkat minden kulturális és fegyelmi háttérrel rendelkező személyek alkotják, például a termék-szolgáltatás tervezés, az építészet, a technológiai tervezés, a természettudományok diplomáinak, valamint a művészek, az antropológusok és a filozófusok körében.
 • Kiadás: Az ADES tanfolyamok számos lehetőséget kínálnak a hallgatók számára egyéni és csoportos projektek kidolgozására, ahol bemutathatják megszerzett ismereteiket, személyes és interdiszciplináris fejlődését, valamint tudásuk alkalmazhatóságát. Az ADES ezután segít a kiadói és egyéb kommunikációs kérdésekben.
 • Tervezési gondolkodási készségek a radikális fenntarthatóság szempontjából: Az ADES hallgatók képesek lesznek túlmutatni a szokásos üzleti megoldások alkalmazásánál az emberi kívánság szempontjából, és nem emberi, termék- vagy üzleti központú módon gondolkodnak, de meg fogják érteni, hogy a legkritikusabb kényszer minden tervezési erőfeszítés során a radikális fenntarthatóságtól indul, mint ahogyan fennmaradunk a bolygónk létezésével együtt. Küldetésünk az, hogy transzdiszciplináris formatervezési oktatást továbbítsunk, hogy hallgatóink hozzájárulhassanak a virágzó környezethez.
 • ADES e-learning tanúsítvány: Diákjainknak diplomával járnak a budapesti Institute of Advanced Design Studies . A tanúsítványt a modulprojekt befejezése után adják ki.

Az iskoláról

Az Institute of Advanced Design Studies (ADES) egy független formatervezési iskola, amely fenntarthatósági tanulmányi programokat kínál posztgraduális hallgatók és szakemberek számára. Programunk a fenntarthatóság transzdiszciplináris megközelítésén alapul, és minden háttérrel elfogadjuk a hallgatókat. Elismerjük azoknak a kihívásoknak a bonyolultságát és multidiszciplinaritását, amelyekkel jelenleg szembesülünk az éghajlatváltozással, a környezeti pusztulással, a munka életével és a globális társadalomban bekövetkező változásokkal, és hogy új kihívásokra van szükség ezeknek a kihívásoknak a kezelésére. Az ADES egy új típusú tervező képzéséhez készült, amelyet Design Thinking eszközökkel és tervezési folyamatokkal felszerelt eszközökkel láttak el, és amelyek interdiszciplináris csapatokban dolgoztak, miközben képesek voltak saját tudományágat alkalmazni, legyen az akár a tervezés, a kémia vagy a biogazdálkodás, a multi-multi megoldások megoldására. -ma mai diszciplináris problémái. A hagyományos kar helyett az ADES olyan vendég moderátorokkal működik együtt, akik a tudományágak sokféleségétől kezdve globális gondolatvezetők, a tervezőktől kezdve a biológusokig, mérnökökig és filozófusokig, a holisztikus megközelítések elérése érdekében, amelyek megfelelőek a mai problémák megoldásához.

Az ADES 2020/21 virtuális tanulmányi programja

href = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

Az ADES stúdióban (virtuális és stúdióban készült mix) a 2020/21 tanulmányi program

href = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Tovább

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Kevesebb