Keystone logo

4 Online Programok ban ben Jogi tanulmányok Adatvédelmi jog 2024

Szűrők

Szűrők

  • Jogi tanulmányok
  • Adatvédelmi jog
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (4)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Online Programok ban ben Jogi tanulmányok Adatvédelmi jog

Mi az adat- és adatvédelmi törvény?
Az adatvédelmi törvény a személyes adatok és információk gyűjtését, tárolását, felhasználását és közzétételét szabályozó nemzeti és nemzetközi törvényekre vonatkozik. Ezek a törvények országonként eltérőek, de jellemzően megkövetelik a vállalkozásoktól, hogy személyes adataik gyűjtése vagy felhasználása előtt engedélyt kérjenek az egyénektől. Egyes esetekben a vállalkozásokat arra is kötelezhetik, hogy hozzáférést biztosítsanak az egyéneknek adataikhoz, és tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy megvédjék azokat a jogosulatlan felhasználástól vagy nyilvánosságra hozataltól.

Milyen pályák állnak rendelkezésre az adat- és adatvédelmi törvényben?
Számos különböző karrier tartozik az adat- és adatvédelmi törvény hatálya alá. Ide tartoznak az adatvédelmi jogászok, akik tanácsot adnak a vállalkozásoknak az adatvédelmi törvények betartásával kapcsolatban; adatvédelmi tisztviselők, akik a személyes adatok védelmét szolgáló irányelveket és eljárásokat dolgoznak ki és hajtanak végre; valamint információbiztonsági szakemberek, akik a digitális rendszerek védelmén és az érzékeny információkhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozásán dolgoznak. Az adat- és adatvédelmi jogi végzettséggel rendelkező szakemberek egy nagyvállalatnál dolgozhatnak az adatvédelmi irányelvek bevezetésével és fenntartásával, vagy olyan ügyvédi irodába léphetnek be, amely az adat- és adatvédelmi törvények megsértésével foglalkozó ügyekre kíván szakosodni.

Mit fogok tanulni az adat- és adatvédelmi jogi diploma alatt?
Különféle képzési programok és tanfolyami lehetőségek állnak rendelkezésre az adat- és adatvédelmi joggal kapcsolatos karrier iránt érdeklődő egyének számára. Néhány lehetséges fokozat közé tartozik a számítástechnikai alapképzés, az információs rendszerbiztonság mestere vagy a jogi doktor. A tanfolyam olyan témákat foglalhat magában, mint az adatvédelmi törvényi szabályozás, az információbiztonság kezelése, valamint az adatbányászat és az elemzés.