The London School of Economics and Political Science

Bevezetés

Hivatalos Leírás

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) a világ egyik legfontosabb társadalomtudományi egyeteme.

Az 1895-ben alapított LSE Sidney Webb (1859–1947) agyalapja volt, felesége, Beatrice Webb (1858–1943) társadalmi kutató, Graham Wallas politológus (1858–1932) és G Bernard Shaw (1856) támogatásával. -1950) mind a négy a Fabian Society tagja volt. Az első igazgatót William Hewins (1865-1931) közgazdász történésznek nevezték ki.

Az iskola a kezdetektől nyitott volt a férfiak és a nők számára, és a tengerentúli diákokat fogadta. Az iskola elkötelezte magát amellett, hogy hallgatóinak „kutatási és kutatási módszerekkel kapcsolatos tudományos képzést” és kutatási forrásokat nyújtson, és 1896-ban megalapította a Könyvtárat, amelyet 1928-tól ismert a Politikai és Gazdaságtudományi Brit Könyvtár.

Ma az LSE a világ egyik legfontosabb társadalomtudományi egyetemévé vált, a Harvard, az UC Berkeley és a Stanford mellett. 23 akadémiai részleggel, 22 kutatóközponttal és több mint 4 millió nyomtatott könyvtári elemmel az LSE a társadalomtudományok világában a 2. helyet foglalja el (QS World University Ranking 2017-2018). Az LSE kutatásainak 50% -át, ami magasabb arány, mint bármely más brit egyetemen, következetesen elnyerték a legmagasabb 4 * besorolást, amelyet „világvezetőnek” minősítettek.

Több mint 300 nyilvános előadással és beszélgetéssel a nyilvános események naptárába olyan felszólalók tartoztak, mint Nelson Mandela, a Dalai Láma, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Bill Clinton, Juan Manuel Santos, London polgármestere Sadiq Khan, Vivienne Westwood és más prominens személyek. a társadalom és a politika.

Az LSE tapasztalata szégyenteljesen városi és nagyvárosi; a dolgok középpontjában állunk, mind intellektuálisan, mind fizikailag. London központjában található campusunk a Királyi Bíróság épületének szomszédságában található, míg a pénzügyi negyed, a Westminster, valamint a Parlament és a Covent Garden könnyen elérhetőek.

Egy speciális egyetem, nemzetközi befogadással, az LSE elérhetősége a londoni belvárosi campusról egész világon átterjed. Az iskola kozmopolita hallgatói testülettel rendelkezik, mintegy 11 800 főállású hallgatóval 133 országból és több mint 100 nyelven beszélve az egyetemen. Globális Alumni közösségünk 148 000 aktív öregdiákot számlál 200 országban és 100 országban, valamint speciális érdekcsoportok, amelyek hálózati és szakmai fejlődési lehetőségeket kínálnak. Ezen felül, alig több mint 3300 alkalmazottunk 46% -ával az Egyesült Királyságon kívüli országokból származik.

Vezető elveink

Elképzelésünk egyértelmű, de le kell küzdeni a kihívásokkal: világunk gazdasági bizonytalansággal, politikai megosztottsággal, társadalmi átalakulásokkal és az intellektuálisellenes érzelmek hullámával néz szembe. Ebben az összefüggésben irányadó elveink döntő fontosságúak, és a következő években meghatározzák a döntéshozatalunkat.

Fenntartja a kiválóságot egy befogadó és sokszínű közösség révén

Minden tereptől és háttérből összevonjuk a tehetségeket, diverzifikáljuk oktatókészülékeinket és bővítjük a hallgatók számára a hozzáférést, hogy az LSE élénk és ösztönző legyen a munka és a tanulás számára, ahol a különböző perspektívak robosztus, de tiszteletteljes vitán keresztül mennek keresztül.

Növelje hatásainkat és elérje

Az összehívó erőnket arra fogjuk használni, hogy a globális vezetők, innovátorok és változásformálók összegyűjtsék a nehéz kérdéseket, és jelentősebb előnyt biztosítsanak az egyéneknek és a közösségeknek a világ minden részén. Együttműködünk a helyi, nemzeti és nemzetközi partnerekkel az új kapcsolatok kialakítása és a régi gondolkodásmód kihívásai terén, bevonva öregdivatainkat, barátainkat és partnereinket a vitába.

Fenntartható jövő biztosítása

Útmutatót fogunk mutatni a társadalomtudományok fenntartható jövőjének felépítéséhez, szigorú vizsgálati előírások betartásával, a kutatás és ösztöndíjak finanszírozásának biztosításával, jövedelmünk diverzifikálásával és erőforrásaink lehető legjobb felhasználásával.

LSE 2030

Stratégiánk meghatározza azokat az irányadó elveket és kötelezettségvállalásokat, amelyek elősegítik a világ jövőjének kialakítását és megvalósítják azon törekvésünket, hogy a vezető társadalomtudományi intézmény legyen a legnagyobb globális hatással.

Az LSE 1895-ben nyitotta meg kapuit három szobával és 200 hallgatóval. Manapság több mint 11.000 hallgató tanul diplomát a londoni központi campuson, míg több mint 40 000 további hallgató tanul az egyetemen vagy távolról. De bár sok megváltozott, egy dolog változatlan marad: elkötelezettségünk az LSE eredeti víziója iránt, mint „az emberek és ötletek közössége, amelynek alapja az, hogy megismerjük a dolgok okait, a társadalom javulása érdekében”.

A jövőbe tekintve nemzetközileg elismert intézményként cselekszünk, kiváló hírnevet képviselve a társadalomtudományok oktatásában, kutatásában és a közvélemény részvételében. Ami az iskolában történik, annak lehetősége lehet, hogy megváltoztassa a világot - és ezekben a viharos időkben a társadalomtudományokra sokkal többre van szükség.

Büszke LSE öregdiákként hihetetlenül nagy megtiszteltetés számomra, hogy felelősek vagyok az iskola vezetéséért és a jövő alakításáért. Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy az LSE példázzon az elkövetkező években, és egyedülálló erősségeinket kihasználva tevékenyen hozzájáruljunk a világ pozitív változásaihoz.
Minouche Shafik
LSE igazgató

Egyetemi élet

Az LSE London campusán található egy campus mellett, a Temze folyó, a Covent Garden és a Theatreland közelében, a Királyi Bíróságon és sok más londoni látnivalónál. Minden épületünk ugyanazon a néhány utcán helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy az egyetemen valódi közösségi érzés van. Rengeteg támogató szolgáltatás is rendelkezésre áll annak biztosítása érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki LSE élményéből.

Helyszínek

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, Anglia, Egyesült Királyság