Uninettuno University - Atheneum Liberal Studies

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az olasz Oktatási, Egyetemi és Kutatási Minisztérium 2005. április 15-i rendeletével létrehozott Nemzetközi Telematikai Egyetem UNINETTUNO olyan jogi címeket bocsátott ki, amelyek jogi értékkel bírnak Olaszországban, Európában és a mediterrán országokban, az első ciklusban (főiskolák) fokozatok, szakirányú fokozatok (mester), orvosi fokozatok és mesterképzések. A Nemzetközi Telematikai Egyetemen az UNINETTUNO kiváló egyetemek kiemelkedő oktatói az interneten alapuló valós és virtuális téren adják át az olasz, arab, az angol és a francia nyelvű tanfolyamokat.

Egy valóra vált álom: az UNINETTUNO-val az Ön egyetemét bárhonnan, ahol nincs több tér és idő korlátozása, részt vehet.

Történelem

Az UNINETTUNO eredetét a NETTUNO - Network per l'Università Ovunque, 43 olasz és külföldi egyetem konzorciumából származik, amellyel 1992 óta több ezer olasz és külföldi hallgató kapott távoktatási diplomát a televízió és az internet segítségével. Jelenleg sok ilyen egyetem az UNINETTUNO rendelkezésére bocsátja a fizikai létesítményeket, például a laboratóriumi kutatómunkát és képzési tevékenységeket végző laboratóriumokat, a könyvtárakat, a PC-kkel és tantermekkel felszerelt tereket, hogy szemináriumokat szervezzenek a diákok számára. Az UNINETTUNO a Med Net'U (Mediterrán Hálózat Egyetemek) projekt nemzetközi sikerétől is származik, melyet az Európai Bizottság az EUMEDIS program keretében finanszíroznak, amelynek célja egy euro-mediterrán távegyetem megvalósítása.

A Med Net'U-t az Euro-Mediterrán térség 11 országának (Algéria, Egyiptom, Franciaország, Jordánia, Görögország, Olaszország, Libanon, Marokkó, Szíria, Tunézia és Törökország) 31 országának hálózatával hozták létre. A Med Net'U fejlesztését projektből a rendszerbe a partnerországok kormányai támogatták. Valójában 2006. január 29-én, a "Földközi-tengeri felsőoktatási és kutatási térség" megvalósításáról szóló Catania 3 Konferencia keretében 14 több földközi-tengeri ország felsőoktatási minisztere aláírta az együttes nyilatkozatot, a mediterrán országok távoktatási rendszerének megerősítésére irányuló célkitűzésüket a Med Net'U projekten keresztül elért eredmények bővítésével terjesztették elő.

Az UNINETTUNO erősségét és növekedési folyamatát vitathatatlanul képviseli az a tény, hogy gyorsan sikerült nemzetközi szinten jelentős szerepet vállalni az Európa, az Egyesült Államok, Latin-Amerika, Kína, Oroszország, Grúzia és Irak országaival kötött megállapodások megkötésével. . Nagyon fontos megállapodásokat írt alá a földközi-tengeri térség országaival, különösen Egyiptommal, Marokkóval, Szíriával és Tunéziával.

Hálózati struktúra

Nemzetközi Koordinációs Központ

Az UNINETTUNO szervezeti felépítése "hálózat" -szerkezetként jelenik meg: egy koordinációs központot és a technológiai központokat és termelési központokat, amelyek a nemzeti és nemzetközi területeken helyezkednek el, számítógépes hálózatokkal összekapcsolva, valamint műholdak közvetítésével és fogadásával. Az UNINETTUNO jelenleg az Olaszországban létrehozott technológiai központok, valamint a Med Net'U projekt egyetemi campusaiban és szakképzési központjain felállított 31 technológiai lengyel és 9 termelési központ létesítményeire és technológiájára támaszkodhat partnerek és az euro-mediterrán térség 11 országában találhatóak.

Technológiai oszlopok

Képzési struktúrák olyan új információs és kommunikációs technológiákkal (IKT) vannak felszerelve, amelyek nemzeti és nemzetközi terüle- teken helyezkednek el, amelyek a hallgatók rendelkezésére bocsátják az összes olyan technológiát, amelyre a tanfolyamokat távolsági módban követik, részt vesznek a képzési tevékenységekben videokonferenciákon és a vizsgák.

Gyártási központok

Ezek a struktúrák az internetes multimédiás oktatási tartalmak készítéséhez szükséges berendezésekkel állnak rendelkezésre, amelyek a világon az első távoktatási portálon elérhetőek, amely négy nyelven (arab, angol, francia és olasz) valósult meg.

karok

A karoknak az Alapokmányban meghatározott intézményi feladatok vannak, és elősegítik a kutatási programok fejlesztését.

Diploma tanfolyamok

A szakképző kurzusok feladata a tanulmányi program meghatározása, gyakorlati gyakorlatok és vizsgák elvégzésének módjai, a nemzeti és nemzetközi területen található termelési központok által megvalósított oktatási anyagok minőségértékelése; az oktatói tevékenységek koordinálása, az új technológiák által nyújtott összes oktatási szolgáltatás minőségi értékelése.

Hogyan tanulhatok

Van egy dedikált terület: a Didaktikus Cyberspace, ahol az oktatás és a tanulás öt nyelven zajlik: olasz, arab, angol, francia és görög. Az interneten alapuló tanulási környezet közvetlenül a diákok asztalára kerül: tanulságok, multimédiás termékek, adatbázisok, gyakorlatok, értékelés és önértékelési rendszerek, online tanítás, fórumok, beszélgetések, tematikus wikik.

Tanulási környezet

A kinevezett oktató professzor oldalán és a tanári lapban megtalálhatók a tanulási környezetek, ahol a tananyag tartalmát reprezentáló oktatóanyagok megtalálhatók:

Videókönyvtár

A digitalizált videoórák a tanulási folyamat kiindulópontjai. Minden egyes digitalizált video lecke több kérdésre van felosztva, és indexelve van annak érdekében, hogy a hallgató követhesse az egész videó leckét, vagy kiválaszthassa azt a kérdést, amelyet mélyebb mélység tanulmányozására kíván kiválasztani. Minden téma hiperszöveges és multimédiás módon kapcsolódik az esszékhöz, könyvekhez, szövegekhez, virtuális könyvtárakhoz, weboldalak listáihoz (linkek a témához kapcsolódó weboldalakhoz, amelyeket a professzorok és oktatók választottak).

Online gyakorlatok

Ez a rész az online interaktív gyakorlatokat tartalmazza, amelyek kapcsolódnak a videóórákban kezelt témákhoz.

Virtuális laboratórium

Ez egy olyan környezet, amelyben a diák integrálja az elméletet a gyakorlatba egy "learning by the doing" eljárással.

Tanári kar

Amint az a művészetben már szerepel. Az Alapokmány 15. cikke és az Egyetemi Általános Szabályzat rendelkezései szerint 2013. március 16-án jóváhagyta a MIUR-t, a III. 17 "Oktató testület és kutatók", 3. és azt követő pontok:

"Az alapokmány 15. cikkében említett oktatói személyzet, aki telematikai és műholdas hálózatokon (internet, televízió és videokonferencia rendszerek) telematikai egyetemek kurzusátviteli modelljeivel összhangban oktatási és kutatási funkciókat folytat, az alábbiak szerint oszlik: az alábbi tipológiák ":

  • Területi professzorok, akik koordinálják a didaktikai tevékenységeket minden egyes téma területén
  • A tartalmak professzorai, akik látják a videó leckéket és a tervezési tartalmakat, valamint a didaktikus portál tanulási környezetébe foglalandó anyagokat;
  • Oktatók, akik ellenőrzik a tanulók tanulási folyamatát a technológiák használatával.

Helyszínek

Róma

Address
Corso Vittorio Emanuele II, 39
00186 Róma, Lazio, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: