ESEUNE Business School

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1992-ben Bilbaóban (Baszkföld, Spanyolország) alapított ESEUNE egy határozott globális szellemű , dinamikus és innovatív hozzáállású Európai Üzleti Iskola.

Globálisak vagyunk

Ma egy vezető személyt ki kell képezni a problémák megoldására a világ nevű piacon . A globalizáció megkérdőjelezhetetlen valóság, és az ESEUNE-nél úgy gondoljuk, hogy a globalizáció megértésének legjobb módja a közvetlen tapasztalat.

Az egyetemünk a világ: két helyszínünk van (Spanyolországban és Kínában), és programjaink tanítási időszakokat tartalmaznak a globális gazdaságot meghatározó országokban és a világ legizgalmasabb városaiban: Tianjin, Peking, Hong Kong, Sanghaj , Bangalore, Bombay, Pune, Moszkva, Washington DC, Szilícium-völgy, San Francisco, New York, Brüsszel, Bilbao stb. Csoportjaink multikulturálisak: a multikulturalizmus és a sokszínűség elengedhetetlen érték a szervezetek számára, és elméjük megnyitásával segítik a programjainkban részt vevő emberek növekedését. Diákjaink a világ 15 országából és az összes kontinensről érkeznek . A tanárok olyan szakemberek, akik Európában, Ázsiában és Amerikában dolgoznak, és nagyon különböző tapasztalatokat és perspektívákat közvetítenek, amelyek hozzájárulnak a tanuláshoz. Megalakulása óta az ESEUNE együttműködött a világ legjobb egyetemeivel az Egyesült Államokban, Kanadában, Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kínában, Latin-Amerikában. Olyan intézmények, mint a Georgetowni Egyetem, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA), az Irvine-i Kaliforniai Egyetem, a New York-i Egyetem, a Chicagói Egyetem, a Syracuse Egyetem Utica Főiskolája, a McMaster Egyetem, a Swinburne Egyetem, a Tianjini Műszaki Egyetem , A Lincolni Egyetem stb.

Dinamikusak vagyunk

Elkötelezettek vagyunk a tanulás iránt, tapasztalatok megosztása, a valóság megélése iránt. Ezért kidolgoztunk egy egyedülálló módszertant, amely mesterünket cselekvésre készteti: MBAction! A gyakorlati tapasztalattól kezdve a tartalom és az eszközök asszimilálásáig; a valós világ problémáitól a megoldásukig. A hatékonyabb tanulást elérő résztvevők motivációját és megértését növelő módszertan, amelynek alapvető pillérei:

MAP (Multidisciplinary Action Project) készítése csapatokban, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy valódi projektet készítsenek egy vállalat számára, amely bevonja a szervezet minden területét. Mindig a menedzsment készségek fejlesztését helyezi előtérbe (kommunikáció, tárgyalás, alkalmazkodás a változásokhoz, kreativitás, vezetés, empátia stb.) Szakmai gyakorlatok cégekben nappali tagozaton, annak az intenzív hálózatépítésnek köszönhetően, amely ebben a 25 éves tapasztalatban tökéletes szimbiózis ökoszisztémát generált a szervezetek, a mestereinkben részt vevő emberek és az ESEUNE között. Azok a programok, amelyeket gyakorlati és valós szemszögből mindig egy első szintű tanulást segítő csapat tanít: nem elméleti tanárok, hanem vállalati emberek, akik napi tapasztalataikat elhozzák az osztályterembe. A tanulás fejlesztésére készséggel rendelkező szakemberek dinamikus és részvételi környezetet generáltak; Az ESEUNE jellemző és megkülönböztető eleme a lényegében akadémiai perspektívával rendelkező intézmények tekintetében.

Innovátorok vagyunk

A világ gyorsan változik, és mind a tanulási programok, mind a módszertanok gyorsan elavultak. Folyamatos innovációra van szükség, és a világon kevés üzleti iskola teszi ezt olyan gyorsan és jól, mint az ESEUNE.

Az ESEUNE-nél az innováció nem kérdés. Ez a DNS-ünk része . A digitális korszakban élünk, a biotechnológia, a nanotechnológia, az élettudományok világában. Nem lehet, hogy az üzleti világ figyelmen kívül hagyja ezt a forradalmat. Úgy gondoljuk, hogy eljött az idő, amikor az üzleti szervezeteknek le kell vetniük az ipari forradalomtól örökölt cég ruháit, és az időknek megfelelő ruhát kell építeniük. Küldetésünk, hogy együttműködjünk azokkal az emberekkel, akik kitalálják a 21. század üzleti modelljeit Úttörők voltunk a legújabb technológiák alkalmazásában a tanulás előmozdítása érdekében, és olyan egyedülálló módszertanokat hozunk létre, amelyek olyan tapasztalatokat generálnak, amelyek elősegítik a résztvevők személyes és szakmai növekedését: a vállalatok számára kifejlesztett valódi gyakorlati projektek a tanulás alapjául, a szakmai gyakorlatok a vállalatokban ( Spanyolország, USA és Kína), üzleti szimulátorok stb. 1992-ben az ESEUNE egy hónapos időszakot vezetett be a New York-i Egyetemen MBA programjaiba. Azóta úttörők vagyunk a több kontinentális program kidolgozásában , különböző kontinenseken tartózkodva.

Ökoszisztémánk

Küldetésünk olyan vezetők felkészítése, akik megtörik a gépipari vállalat formáit, és új szervezeti formákat fejlesztenek ki, intelligens módon felhasználva az emberek és a technológia kínálta lehetőségeket, alkalmazkodva a dinamikus, hiperversenyes és globális piac igényeihez. Ehhez egy egyedülálló ökoszisztémára támaszkodunk, amely 25 év alatt fejlődött ki, és amely tökéletes szimbiózist képvisel a programjainkban részt vevő emberek , a környezetünkben lévő szervezetek és a saját intézményünk között.

A hálózatépítés és az együttműködés kulcsfontosságú ezen ökoszisztéma sikeréhez. Az általa támogatott, rendkívül dinamikus és praktikus programokat érünk el, amelyek segítenek az embereknek tudásuk megszilárdításában, valamint a változáshoz való alkalmazkodáshoz és a versenyképes szervezetek vezetéséhez szükséges személyes és szakmai készségek fejlesztéséhez és fejlesztéséhez.

Ebben az ökoszisztémában mindannyian átalakító ágensekké válunk, ugyanakkor átalakulunk.

emberek

A programjainkban részt vevő emberek a világ több mint 15 országából érkeznek (Európából, Ázsiából, Amerikából, Ausztráliából ...); a legváltozatosabb ágazatok közül (ipar, fogyasztás, szolgáltatások, közigazgatás ...); vannak, akik hosszú szakmai karrierrel rendelkeznek (ügyvezető), mások pedig néhány évvel ezelőtt végeztek; Vannak vezetők, mások üzletemberek és vállalkozók; sokan az üzleti menedzsmentre fogadnak, mások pedig a digitális világba, az innovációba vagy a coachingba szeretnének elmélyülni. De mindannyiukban van valami közös: ők olyan emberek, akik hisznek a dolgok más módjában, és akik szeretnék növelni személyes és szakmai képességeiket új szervezeti modellek kidolgozásához , a vállalat irányítását evolúcióként, anélkül, hogy a folyamatot megoldással zárnák, hanem egyszerűen hogy a szervezet elfogadása a cél, nem az eszköz.

Programjaink tapasztalati tapasztalatokként vannak megtervezve, hogy megnyissák az emberek elméjét, és fejlesszék a szükséges készségeket: gyors alkalmazkodás a változásokhoz, a problémák megoldásának képessége a vállalat bármely területén, döntéshozatali képesség , az üzleti világ jövőképe, az emberekhez és a csapatmunkához való orientáció, az etikai alapelvek tiszteletben tartása, a kreativitás és az innováció, az új technológiák használata….

Ökoszisztémánknak köszönhetően a kevés munkatapasztalattal rendelkező emberekre összpontosító nappali tagozatos programok lehetőséget nyújtanak akár 6 hónapos szakmai gyakorlatra a vállalatoknál, így a tanulás valós gyakorlati munkával jön létre, és ezek az emberek hatékony asszimilációt érnek el . vezetési képességek fejlesztése közben. Sok esetben az ökoszisztéma lehetővé teszi, hogy a programjainkat működtető emberek felvegyék azokat a szervezeteket , amelyek számára stratégiai projekteket terveztek gyakorlati tanulásuk részeként.

Szervezetek

Ökoszisztémánk szervezetei alapvető szerepet játszanak azáltal, hogy esettanulmányokat, valós tapasztalatokat, innovatív eszközöket, saját elképzeléseket nyújtanak az üzleti világról, elősegítőket, sőt ösztönzik a hallgatók tanulmányi díjainak egy részét ösztöndíj alapba történő hozzájárulás révén.

Ugyanakkor ezek a szervezetek minősített támogatást kapnak saját evolúciójuk során:

  • Együttműködés azokkal az emberekkel, akik részt vesznek a programokban, amelyek a szakmai gyakorlatok révén frissességet, ismereteket, stratégiai projektekre fordított időt és erőforrásokat biztosítanak számukra , mivel saját tudásuk mellett a teljes ESEUNE struktúrával is rendelkeznek, hogy támogassák őket a projektjeit.
  • Átjáró más piacokhoz (különösen Latin-Amerikához és Kínához) az e régiókból érkező diákoknak köszönhetően. Számos vállalat nemzetközi kultúrájú ismereteivel várja hallgatóinkat, hogy nemzetközivé váló projekteket fejlesszenek ki.
  • Lehetőség olyan emberek felvételére, akik látomásukkal, tapasztalataikkal, tudásukkal és készségeikkel rendelkeznek azokról, akik megélték mesterünket. Ezenkívül az ESEUNE öregdiákai mindig hozzáférhetnek a tanult Master frissített tartalmához, ami mindig naprakész szakembergé teszi őket, ami nagyon értékes a szervezetek számára.

Helyszínek

Bilbao

Address
Bilbao, Baszkföld, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket