Keystone logo
Arizona State University

Arizona State University

Arizona State University

Bevezetés

Arizona State University új modellt dolgozott ki az amerikai kutatóegyetem számára, létrehozva a kiválóság, a hozzáférés és a hatás iránt elkötelezett intézményt – a New American University-t. Az ASU 2014-ben elfogadott chartája ennek az átalakulásnak a tervezete.

Az ASU egy átfogó állami kutatóegyetem, amely nem azt méri, hogy kit zár ki, hanem azt, hogy kit és hogyan sikeresek; a kutatás és a közérték felfedezésének előmozdítása; és alapvető felelősséget vállalva az általa kiszolgált közösségek gazdasági, társadalmi, kulturális és általános egészségéért.

"Ahhoz, hogy társadalmunk elérje eszményét, nem oszlik meg egyenlőtlenül a legfontosabb eszköze, az oktatás."

– Michael M. Crow, elnök, Arizona State University

Az ASU-nál szerzett oktatási tapasztalat egy élő-tanulási akadémiai vállalkozásba való belemerülés – az innovációra és a vállalkozói szellemre összpontosító gondolkodásmód, valamint a közérdek szolgálata iránti mély elkötelezettség a gyors és összetett társadalmi változások idején. A nemzeti és nemzetközileg elismert ASU folyamatosan a legjobbak közé tartozik a hallgatói sikeresség, az úttörő kutatások eredményei és az általa kiszolgált közösségekre gyakorolt hatás szinte minden kritikus mérésében.

Történelem

1886. február 8-án – majdnem 30 évvel azelőtt, hogy Arizona államot kapott – a Territorial Normal School, Arizona első felsőoktatási intézménye 33 diák előtt nyitotta meg kapuit egy négy tantermes épületben Tempe városában.

A szerény kezdetektől és a névváltoztatások sorozatán keresztül, amelyek az emberek 1958-as szavazatához és az Arizona State College 2-1 arányú győzelméhez vezettek az Arizona State College-nak Arizona State University -ig való előrelépéséhez, az ASU több évszázados pályája oda vezetett, hogy a US News & World Report szerint az ország „leginnovatívabb” egyeteme – hat éve egymás után.

Statisztika

 • Több mint 61 600 hallgató jelentkezett elsőéves hallgatóként az ASU-ba 2021 őszi szemeszterére.
 • A 2021 őszére felvett elsőéves hallgatók több mint kétharmadának súlyozatlan GPA-értéke 3,42 vagy magasabb volt.
 • Az ASU egyetemi hallgatóinak 89%-a kapott valamilyen szintű pénzügyi támogatást 2020 őszén.
 • Az ASU egyetemi hallgatóinak 33%-a kapott Pell Grants-t 2020 őszén.

Belépés

A 2021. őszi egyetemi merítéshez az arizonai lakosok elsőéves hallgatóinak 80%-a megkapta az ASU egyik legjobb akadémiai ösztöndíját, amelyet összefoglaló néven New American University Scholarshipsnek neveznek.

A valaha volt legváltozatosabb osztály, az ASU első éves hallgatóinak 46%-a 2021 őszén kisebbségi származású volt.

Az ASU felsőoktatási hozzáférés iránti elkötelezettségét tükrözve az ASU hallgatóinak 30%-a első generációs főiskolai hallgató.

Az ASU az első helyen áll az állam állami egyetemei között az elsőéves hallgatók 86,2%-os megtartási aránya alapján.

A Barrettben, az ASU Honors College-ban élő diákok átlagos súlyozott középiskolai GPA-ja 4,29. Az ASU-ba beiratkozott közel 1100 nemzeti ösztöndíjas 73 százaléka Barrett-hallgató, köztük 402 National Merit döntős és 392 a College Board Elismerési Program címzettje afro-amerikai vagy fekete, spanyol-amerikai vagy latin, bennszülött vagy bennszülött hallgatók számára. vidéki vagy kisvárosi iskola.

Akadémikusok

Az ASU több mint 400 egyetemi alapképzési programot és szakot kínál magas rangú főiskolák és iskolák szakértői karának vezetésével.

Több mint 450 posztgraduális programon és bizonyítványon keresztül az ASU mester- és doktoranduszai közvetlenül az ország legjobb kutatóival dolgoznak együtt.

A US News & World Report 86 ASU szakot sorol az ország legjobb 25 közé, ebből 39 az ország legjobb 10-ébe.

A US News & World Report szerint az ASU országosan a legjobb 10 online alapképzési program között szerepel. Közel 300 online diplomát és bizonyítványt kínál, amelyet a díjnyertes ASU oktatói tanítanak.

  English Language Requirements

  Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.

  Helyszínek

  Helyszínek
  • Central City

   411 N Central Ave, Ste 750, 85281, Central City

   • facebook
   • twitter
   • linkedin
   • youtube
   • instagram
  • Arizona City

   4701 W Thunderbird Rd, Glendale, AZ 85306, United States, 85123, Arizona City

   • Tempe

    University Center, 411 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, USA, 85004, Tempe

    Kérdések