Vendéglátás és Idegenforgalmi Menedzsment Bachelor
Edith Cowan University
Kulcs információ
Campus helye
Joondalup, Ausztrália
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Távoktatás, Az egyetemen
Időtartam
6 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* indikatív díj szemeszterenként
Bevezetés
A tanfolyam kiterjed a különféle vendéglátóipari és idegenforgalmi vállalkozások irányításához szükséges kulcsfontosságú szempontokra, ideértve a marketing, a pénzgazdálkodás, az üzleti kutatás és elemzés, valamint a stratégiai menedzsment kérdéseit.
Ezenkívül az élelmiszer- és italgazdálkodás, a helyiségek felosztása, az idegenforgalom megtervezése és fejlesztése, az ökoturizmus, a szolgáltatási tapasztalatok kezelése és az események szervezése területén szakosodott egységeket is felállít.
A hallgatók tovább specializálhatják tanulmányaikat, különös tekintettel a különféle területekre, például eseménykezelésre, marketingre, emberi erőforrás menedzsmentre és nemzetközi üzleti vállalkozásokra.
A vendégszeretet és az idegenforgalom iparága dinamikus és gyors ütemű, bemutató hallgatók számára a legkülönbözőbb karrierlehetőségek közül választhat, és a kurzus az iparközpontú elméleti ismeretekkel és készségekkel biztosítja a hallgatókat a sikerhez.
A diplomások megszerezik az alapvető kompetenciákat és szakmai perspektívakat, amelyeket a közép- és felső vezetés szükséges a kortárs vendéglátóipari és idegenforgalmi szervezetekben.
Tanfolyam belépés
Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)
Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:
- AQF Cert IV;
- Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
- Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
- Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
- Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
- Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
- Tapasztalati alapú belépési rendszer. *
* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.
A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.
Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)
Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:
- 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
- Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
- Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
- Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
- Egyetemi előkészítő tanfolyam;
- Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
- Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
- AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
- Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
- Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.
* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.
Pixabay / Pexels
tanfolyam részletei
Szemeszter elérhetősége
- 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
- 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
Pályaépítés
A hallgatóknak teljesíteniük kell 16 alapvető egységet. Ezt egy nyolc egységet tartalmazó kiegészítő program támogatja, amely egy nagyobb vagy kicsi plusz választható egységekből, vagy két kiskorúból vagy 8 választható egységből áll.
1. év
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
SBL1600 | Üzleti személyazonosság és protokollok | 15 |
HOS2500 | Élelmezési szolgáltatás menedzsment | 15 |
TSM2111 | Bevezetés a vendéglátásba és a turizmusba | 15 |
MKT1600 | Marketing alapelvek és gyakorlatok | 15 |
HOS2325 | A szolgáltatási élmény kezelése | 15 |
HOS2110 | Ételek és italok kezelése | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 2 | 30 |
2. év
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
HOS2220 | Szoba-osztály menedzsment | 15 |
TSM2202 | Bevezetés az eseménykezelésbe | 15 |
TSM2105 | Turisztikai tervezés és fejlesztés | 15 |
TSM3109 | Különleges érdeklődésű turizmus | 15 |
HOS3211 | Vendéglátás-finanszírozás irányítása | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 2 | 30 |
Plusz 1 egység a következőtől: | ||
MAN2145 ^ | Emberi erőforrás menedzsment | 15 |
TSM3104 ^ | Hajó turizmus | 15 |
BUS3700 ^ | Üzleti tanulmányút | 15 |
Vagy egy alternatív egység tanfolyamkoordinátor jóváhagyásával.
3. év
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
BUS3100 | Üzleti kutatási gyakorlatok | 15 |
HOS3100 | Vendéglátás és turisztikai menedzsment | 15 |
TSM3107 | Ökoturizmus | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 4 | 60 |
Plusz 1 egység a következőtől: | ||
FBL3501 ^ | Üzleti gyakorlat | 15 |
SBL3500 ^ | Integrált üzleti alkalmazás | 15 |
Megjegyzés: Az FBL3501 vagy a BUS3700 regisztráció csak alkalmazáson keresztül lehetséges. Egységeket nem kínálnak szemeszterenként.
** Kisebb gyakornoki gyakorlat (MIBIOR) - A kiválasztott hallgatók (csak alkalmazás alapján) egyidejűleg beiratkozhatnak az FBL3400 1. üzleti gyakorlatba és az FBL3500 2. üzleti gyakorlatba a tanfolyam 3. évének (1. szemeszter) szakaszában. A kiskorú szakmai gyakorlatba beiratkozó hallgatók (FBL3400 / FBL3500 = 60 kreditpont) a választható egységet fejezik ki az SBL3500 vagy az FBL3501 helyett.
^ Alapvető opció
Biztos, hogy ezen a kurzuson tanulhat
- Eseménykezelés
- Emberi erőforrás menedzsment
- Nemzetközi üzlet
- vezetés
- értékesítés
Tanulmányi eredmények
- Hozzáférés, elemzés és kritikus értékelés a releváns információkkal a kihívást jelentő üzleti problémák szisztematikus megoldása érdekében.
- Alkalmazzon széles és koherens tudást számos üzleti helyzetben, beépítve a nemzetközi / globális / kulturális perspektívákat.
- Hatékony együttműködés a csapat beállításában mérhető eredmények elérése érdekében.
- Kommunikálja az üzleti ismereteket, koncepciókat és tanácsokat meggyőzően és egyértelműen írásbeli és szóbeli formátumban egyaránt, a vonatkozó technológia felhasználásával.
- Kreatív ötleteket generálhat olyan üzleti innovációkhoz, amelyek reagálnak a lehetőségekre és az állandó változásokra.
- Gondoljon vissza a visszajelzésekre és a saját teljesítményének kritikájára a fejlesztési lehetőségek azonosítása és megtervezése érdekében.
- Értékeld a szakmai magatartást és / vagy a személyes állampolgárságot, amely tükrözi az üzleti etika és a vállalati társadalmi felelősségvállalás közötti kapcsolat felértékelődését.
Karrierlehetőségek
A diplomások karrierlehetőségei számos vendéglátó és idegenforgalmi vállalkozásban léteznek, ideértve az utazási társaságokat, az utazási irodákat, a tengerjáró hajókat, a látogatóközpontokat, a tematikus parkokat és a látogatói vonzódási helyeket, a konferenciaközpontokat, az eseménytársaságokat, a szállodákat és üdülőhelyeket, éttermeket, kávézókat és bárokat. Az ilyen típusú szervezeteken belül a szerepet a túrák és a helyszíni látogatások, a szórakoztatás, a konferenciák és rendezvények, az ételek és italok kiszolgálása, az értékesítés és marketing vagy a személyzet felvétele, képzése és felügyelete szempontjából lehet irányítani.
Lehetséges jövőbeli munkakörök
Utazásszervező, Látogatóközpont-menedzser, Vidámpark-menedzser, Tengerjáró hajó-felügyelő, Ökoturizmus-üzemeltető, Túravezető, Turisztikai vonzerő-igazgató, Kiskereskedelmi utazási és Túraüzemeltetési igazgató, Események-koordinátor, Konferencia-koordinátor.
Belépők
Tanterv
tanfolyam részletei
Félév elérhetősége
- 1. szemeszter: Tanuljon nappali tagozaton a Joondalupban
- 2. szemeszter: Tanuljon nappali tagozaton a Joondalupban
Tanfolyam felépítése
A hallgatóknak 16 alapegységet kell kitölteniük. Ezt egy 8 tanegységből álló kiegészítő program támogatja, amely egy szakos, vagy minor plusz választható egységből, vagy két minorból vagy 8 szabadon választható egységből áll.
1. év
Egységkód | Egység címe | Credit Pontok |
SBL1600 | Üzleti identitás és protokollok | 15 |
HOS2500 | Food Service Management | 15 |
TSM2111 | Bevezetés a vendéglátásba és a turizmusba | 15 |
MKT1600 | Marketing alapelvek és gyakorlatok | 15 |
HOS2325 | A szolgáltatási élmény kezelése | 15 |
HOS2110 | Élelmiszer- és italkezelés | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 2 | 30 |
2. év
Egységkód | Egység címe | Credit Pontok |
HOS2220 | Szobák-osztály vezetése | 15 |
TSM2202 | Bevezetés a rendezvényszervezésbe | 15 |
TSM2105 | Turisztikai tervezés és fejlesztés | 15 |
TSM3109 | Különleges érdeklődésű turizmus | 15 |
HOS3211 | Vendéglátás Pénzügyi Menedzsment | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 2 | 30 |
Plusz 1 egység innen: | ||
MAN2145 ^ | Emberi erőforrás menedzsment | 15 |
TSM3104 ^ | Tengerjáró hajó turizmus | 15 |
BUS3700 ^ | Üzleti tanulmányút | 15 |
Vagy egy alternatív egység kurzuskoordinátor jóváhagyásával.
3. év
Egységkód | Egység címe | Credit Pontok |
BUS3100 | Üzleti kutatási gyakorlatok | 15 |
HOS3100 | Vendéglátás és Idegenforgalmi Menedzsment | 15 |
TSM3107 | Ökoturizmus | 15 |
Egység a kiegészítő programból | x 4 | 60 |
Plusz 1 egység innen: | ||
FBL3501 ^ | Üzleti gyakorlat | 15 |
SBL3500 ^ | Integrált üzleti alkalmazás | 15 |
Megjegyzés: Az FBL3501-re vagy BUS3700-ra való regisztráció csak jelentkezés alapján lehetséges. Egységek nem kínálnak minden félévben.
**Minor gyakorlat (MIBIOR) – A kiválasztott hallgatók (csak jelentkezés alapján) egyidejűleg iratkozhatnak be az FBL3400 Business Internship 1 és az FBL3500 Business Internship 2 képzésekre a kurzus 3. évfolyamában (1. félév). Azok a hallgatók, akik beiratkoznak a gyakornoki minorra (FBL3400/FBL3500 = 60 kreditpont), az SBL3500 vagy FBL3501 helyett egy választható egységet teljesítenek.
^ Alapvető opció
Karrierlehetőségek
Karrierlehetőségek
A diplomások karrierlehetőségei számos vendéglátó- és turisztikai vállalkozáson belül léteznek, beleértve az utazási társaságokat, utazási irodákat, tengerjáró hajókat, látogatóközpontokat, vidámparkokat és látogatói vonzerőhelyeket, kongresszusi központokat, rendezvényeket szervező cégeket, szállodákat és üdülőhelyeket, éttermeket, kávézókat és bárokat. Az ilyen típusú szervezeteken belül a szerepkör magában foglalhatja a túrák és helyszíni látogatások, a szórakoztatás, a konferenciák és rendezvények, az étel- és italszolgáltatás, az értékesítés és a marketing, illetve a személyzet felvételét, képzését és felügyeletét.
Lehetséges jövőbeni munkakörök
Utazásszervező, Látogatóközpont menedzser, Vidámpark menedzser, tengerjáró hajó felügyelő, ökoturisztikai operátor, idegenvezető, turisztikai attrakció menedzser, kiskereskedelmi utazási és utazási menedzser, rendezvénykoordinátor, konferencia koordinátor.
Képtár
A program eredménye
A kurzus tanulási eredményei
- A releváns információk elérése, elemzése és kritikus értékelése a kihívást jelentő üzleti problémák szisztematikus megoldása érdekében.
- Alkalmazza a széles körű és koherens ismereteket számos üzleti helyzetre, nemzetközi/globális/kulturális perspektívák beépítésével.
- Hatékonyan működjön együtt csapatban, hogy mérhető eredményeket érjen el.
- Meggyőzően és egyértelműen kommunikálni az üzleti ismereteket, koncepciókat és tanácsokat írásban és szóban egyaránt, a megfelelő technológia használatával.
- Generáljon kreatív ötleteket olyan üzleti innovációkhoz, amelyek reagálnak a lehetőségekre és az állandó változásokra.
- Reflektáljon a visszajelzéseken és kritizálja saját teljesítményét a fejlődési lehetőségek azonosítása és tervezése érdekében.
- Értékelje a szakmai magatartást és/vagy a személyes állampolgárságot, amely tükrözi az üzleti etika és a vállalati társadalmi felelősségvállalás közötti összefüggések értékelését.