Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Bevezetés

Az 1819-ben alapított ESCP Business School vezetők és vállalkozók generációit neveli fel. A berlini, londoni, madridi, párizsi, torinói és varsói hat városi kampuszával az ESCP valóban európai identitása lehetővé teszi, hogy egyedülálló multikulturális oktatási stílust kínáljon az üzleti életben, és globális képet nyújtson a nemzetközi menedzsment kérdésekben. Az ESCP minden évben több mint 6000 diákot és 5000 vezetőt fogad több mint 120 különböző országból, átfogó menedzsment kurzusokat és speciális programokat kínálva számukra (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD és Executive Education). www.escp.eu – Kövessen minket a Twitteren @ESCPeurope

Történelem

Bár a ESCP Business School márka csaknem 200 éves története során fejlődött, mindig hűséges maradt az első három betűhöz. 1819-től École Spéciale de Commerce et d'Industrie néven, majd hamarosan École Supérieure de Commerce névenátkeresztelve, ötven évvel később, 1869-ben ESCP-vé fejlődött. Miután 1999-ben egyesült testvériskolájával, az Európai Menedzsment Iskolával (EAP), az iskola körülbelül egy évtizedig ESCP-EAP nevet viselt. Végül 2009-ben az iskola neve ESCP Europe-ra változott, kifejezetten utalva az európai örökségre és elhelyezkedésére.

A(z ESCP Business School nemzetközi hatóköre korai kora óta látható. Az 1824-es osztályban már a 15 különböző nemzetiségű nemzetközi hallgatók 30%-a volt, köztük hét spanyol, öt brazil, öt holland, négy német és két amerikai.

A nyelvoktatás elengedhetetlen része volt az első tantervének, amely a francia nyelvtan mellett angol, német és spanyol nyelvtanfolyamokat is tartalmazott. 1825-ben összesen tíz nyelvet tanítottak az ESCP-n, és a hallgatóknak ezek közül legalább hármat kellett tanulniuk.
Körülbelül másfél évszázaddal később az ESCP ismét úttörő volt egy több campusú üzleti iskola létrehozásával. Az iskola európai hívásának megfelelően 1973-ban németországi és egyesült királyságbeli kampuszok nyíltak, majd 1988-ban Spanyolország, 2004-ben Olaszország, 2015-ben pedig Varsó következett. Az egyre inkább globalizálódó világban a(z ESCP Business School ma az ambíciója, hogy valóban európai menedzsereket képezzen a humanista értékek és a vezetői oktatás közötti kapcsolat előmozdításával. Az ESCP valóságos Európai Iskolává válik, amely nyitott a világra.

21. századi csúcspontok

 • 2001: Az ESCP Master in Management programját a City University London jóváhagyta, ami lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy európai MSc-t szerezzenek menedzsmentből.
 • 2002: A(z ESCP Business School -t a Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) akkreditálta, így az egyik első olyan üzleti iskola, amely rendelkezik Triple Crown akkreditációval: AACSB, EQUIS és AMBA.
 • 2004: Megalakul az ötödik campus Torinóban, Olaszországban. A menedzsment mesterszakos hallgatók a Torinói Egyetem által hitelesített olasz Laurea Magistrale diplomát szerezhetik meg.
 • 2005: Az Iskola Oxfordból való elköltözése után felavatja londoni kampuszát. Az ESCP-nek jelenleg öt nagy európai városban van városi kampusza: Párizsban, Londonban, Berlinben, Madridban és Torinóban.
 • 2007: A Master in Management programot a Madridi Carlos III Egyetem elismeri, és a hallgatók megszerezhetik a spanyol Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas fokozatot. Az ESCP az öt beültetési ország mindegyikében képes nemzeti diplomát adni.
 • 2015: Az iskola létrehozza hatodik európai egyetemét a varsói székhelyű Kozminski Egyetemmel, amely Közép- és Kelet-Európa egyetlen háromszoros akkreditációval rendelkező üzleti iskolája (AACSB, EQUIS, AMBA) kötött stratégiai szövetséget.
 • 2016: A párizsi kampusz kiterjed a Montparnasse kerületre (Párizs bal partja), hogy fejlessze a vezetői oktatási tevékenységeket, és támogassa az iskola fejlődését és növekedését.
 • 2018: A ESCP Business School függetlenné válik a Paris Île-de-France Regionális Kereskedelmi és Iparkamarától, amely jelenleg az iskola többségi részvényese.

Küldetés

"ESCP Business Schoolküldetése, hogy inspirálja és oktassa a holnap üzleti vezetőit."

Meggyőződésünk, hogy a jövő üzleti vezetőinek nemzetközinek, digitálisnak és interkulturálisan hatékonynak kell lenniük. Az oktatással és a szervezeti felépítéssel kapcsolatos megközelítésünk ezt tükrözi, erős nemzetközi programokkal, amelyeket egy integrált (páneurópai) kar nyújt Európa minden fő piacán.

Ezt a küldetést a nemzetközi menedzsmentoktatás és -kutatás egyedülálló megközelítésén keresztül mozdítjuk elő, amely elősegíti a transznacionális tapasztalatokat, együttműködést és tanulást páneurópai keretek között.

2015-ben az Iskola egyedi megközelítést és perspektívát formált a C4B mozaikszó alatt: Cultures for (4) Business. Ez továbbra is irányítja munkánkat, és most beágyazódik egy új, 2018–2022 közötti időszakra szóló stratégiai tervbe.

A látomásunk

(Mi és hol akarunk lenni 2022-re)

„2022-ben az ESCP-t világszerte elismerik, mint a vezető európai üzleti iskolát a nemzetközi fókuszú menedzsmentképzésben.Jövőképünk azt sugallja

 • világszínvonalú kutatások előállítása és terjesztése a nemzetközi/összehasonlító menedzsment területén, amely formálja a szervezetek és a vezetők gondolkodását és viselkedését;

 • kulturálisan és digitálisan intelligens diplomások előállítása, akik alkalmasak a holnap üzleti világának alakítására és összekapcsolására;

 • az üzleti élettel, az öregdiákokkal és a kormányzattal való értelmes kapcsolatteremtés a nemzetközi irányítási gyakorlat és az interkulturális kapcsolatok előmozdítása érdekében;

 • a sokszínűség minden formájának hasznosítása az innováció, az erő és a vezető szerep forrásaként

Campus jellemzői

Legfontosabb tényeket

 • 6 campus: Berlin, London, Madrid,
  Párizs, Torino és Varsó
 • 130 tudományos szövetség Európában és a világban
 • Hármas akkreditáció: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Rendszeresen a világ legjobb üzleti iskolái közé sorolják
 • Az európai kormányzás az iskola mély európai identitását képviseli

  Akkreditációk

  EFMD Equis AkkreditáltAACSB akkreditált

  Helyszínek

  Helyszínek
  • Spain Online

   Spain Online, Spanyolország

   • facebook
   • twitter
   • linkedin
   • instagram
   • youtube
  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Kérdések