Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Bevezetés

Úgy gondoljuk, hogy a világ legtöbb problémájának kiváltó oka az érdeklődés.

Ha nem lenne kamatos érdeklődésünk, akkor nem lenne szükségünk összetett növekedésre. És ha nem lenne szükségünk összetett növekedésre, akkor nem lenne meg az adósság okozta szegénység, erőforrás-éhes háborúk és elszabadult éghajlatváltozás, amelyet most látunk. Szakértők szerint még a jelenlegi járványunk is a biológiai sokféleség csökkenésének eredménye, amelyet nagyrészt egy erőszakos növekedési gondolkodásmód vezet. Minden kamat - legyen az egyszerű kamat vagy kamatos kamat, akár nagyon alacsony, akár nagyon magas kamat mellett - olyan gyorsan növekszik, hogy egyszerűen nem tudunk lépést tartani.

Kell egy példa? Brazíliában található a gyönyörű amazoniai esőerdő. Ez a buja csoda a világ oxigénjének negyedét látja el velünk. Sajnos ez az erdő életünk során eltűnik. Miért? Tehát Brazília 200 milliárd dolláros adósságot tud fizetni. Hogyan? Fűrészáruval.

Vagy vegyen egy példát közelebb az otthonhoz. Ön vagy valaki, akit ismer, összetörte a növekvő személyes adósságot? Az összes amerikai család 43% -a többet költ, mint amennyit évente keres. És ez a probléma évről évre súlyosbodik a családok millióinak szerte a világon.

Úgy gondoljuk, hogy van kapcsolat az érdeklődés és a világ számos problémája között. És úgy gondoljuk, hogy az iszlám pénzügyek hozzájárulhatnak e problémák némelyikének megoldásához.

De ehhez két dologra van szükségünk: a törvény betűjére és a törvény szellemére. Ahhoz, hogy a törvény betűje működjön, az iszlám pénzügyeknek meg kell felelniük néhány alapvető minimumszabálynak. Olyan szabványok, amelyeket nem vesznek komolyan, hacsak a központi bankok nem kezdenek húzni néhány engedélyt.

A legjobb színvonal az iparban - de facto a világ iszlám pénzügyi jogrendszereinek több mint 90% -ában - az AAOIFI (ejtsd: "ao-fee"), amely az iszlám pénzügyi intézmények Számviteli és Könyvvizsgáló Szervezetét jelenti. AAOIFI a világ minden tájáról összehozza azokat a tudósokat, akik egyetértenek a AAOIFI . És mivel az AAOIFI biztosítja a minimumkövetelményeket, ha nem AAOIFI kompatibilis, valószínűleg nem AAOIFI meg a AAOIFI . Ahogy az egyik tudós fogalmazott, „a legközelebbi dolog van, hogy Ijma (tudományos konszenzus) az iszlám finanszírozás AAOIFI .” Ijma , mint tudják, a Korán és a hadísz utáni legmagasabb bizonyító forrás a hagyományos iszlám joggyakorlatban. Úgy gondoljuk, hogy az AAOIFI normák AAOIFI - és annak megkérdőjelezése, hogy bankja, tudósa vagy oktatója AAOIFI e - jó kiindulópont a törvény betűjének követéséhez.

De itt nem állhatunk meg. Az iszlám pénzügyeknek a törvény szellemét is követniük kell.

Támogatnunk kell a részvényalapú struktúrákat, például Musharakah-t és Mudarabah-t, és csökkentenünk kell a Murabahához hasonló célszerű struktúráktól való függőségünket. Meg kell szüntetnünk a Tawarruq-ot . Tágabb szinten pedig foglalkoznunk kell a töredékes adósság-tartalék bankok nagyobb problémájával. Miért kapnak kölcsön a bankok olyan pénzt, amellyel nem rendelkeznek? És pénzt keresni olyan pénzzel, amely nem létezik? van ennek értelme?

Bár a valóság az, hogy a bankok nem múlnak el egyhamar, a töredékes adósság-tartalék bankok kihívásának első lépése egy világszerte elismert aranyalapú valuta létrehozása. Ez azonnal arra kényszeríti a piacot, hogy a tranzakciókat az eszközökhöz kösse, ahelyett, hogy a számítógépen belüli puszta számokra alapozná őket.

Tehát hol kezdjük a törvény betűvel és szellemben való népszerűsítésével?

Hisszük, hogy ez veled és velem kezdődik.

Ha van számlája egy hagyományos bankban, helyezze át a pénzét egy iszlám bankba. Ha az Ön országában nincsenek iszlám bankok, nyisson tengerentúli számlát egy olyan országban, ahol van.

Ha bankár vagy, két dolgot AAOIFI el a bankodnál: 1) ellenőrizd, hogy bankod termékei megfelelnek-e az AAOIFI . A legújabb szabványok a www. AAOIFI .com ; és 2) kezdjen át váltani Musharakah-ra és Mudarabah- ra a likviditáskezeléstől a kereskedelemfinanszírozásig terjedő különféle tevékenységekre. És ha bankja nem kínál iszlám finanszírozást, kezdje el kérdezni, miért.

Ha szabályozó vagy, és az iszlám pénzügyeket már gyakorolják a joghatóságodban, akkor nyomás alatt kell tartaniuk az AAOIFI vagy kockáztathatják engedélyeik felfüggesztését. Tágabb szinten támogassa az iszlám mikrofinanszírozási ágazatot. Ha az iszlám pénzügyek még nem jutottak el az Ön joghatósága alá, akkor oktatási és oktatási kezdeményezésekkel népszerűsítse a tudatosságot.

Ha vállalkozó vagy, akkor valószínűleg van olyan készséged, amelyet az iszlám pénzügyi ágazat használhat. Nagy álom: hozzon létre vállalatot, közösségi alapú intézményt, helyi valutát, ökológiai gondolkodású falut vagy innovatív terméket. A legtöbb országban még mindig hiányoznak az emberek az otthon, az oktatás és az egészségügy finanszírozásának kamatmentes alternatívái. Miért könnyebb egy milliárd dolláros Sukukot kiadni, mint egyetlen fillért összegyűjteni egy saría-kompatibilis oktatási finanszírozásért? Hogyan tudnánk jobban működtetni Zakah-t? Hogyan építsük fel a Waqf-alapú közösségi tulajdonú bizalmi modelleket?

Ha diák vagy, tanulj iszlám pénzügyeket. Gondoljon túl a szokásos életpályán, és komolyan fontolja meg, hogy önállóan kezdjen el valamit. Tedd azt, amit szeretsz, és a siker következik.

És ha olyan oktató vagy, aki - mint mi - megpróbálja jobbra változtatni az iszlám pénzügyeit, legyen türelmes. A tartós változás évekig, gyakran évtizedekig tart. Ellenálljon a kísértésnek, hogy "dobja ki a babát a fürdővízzel", és utasítsa el az iszlám pénzügyeit. Az ipar még folyamatban lévő munka, hosszú utat kell megtenni. Legyen részese ennek a fejlődésnek, és ne kezdjen el egy káprázatosan új közgazdasági elméletet, amely az átlagos vásárló fejét kapkodva azon gondolkodik, hogyan finanszírozhat egy kis házat családjának. Csak népszerűsítse például a Csökkenő Muszarakah- t. Az iszlám pénzügyek által örökölt mélyebb, strukturális környezet - töredékes adósság-tartalék bank, fiat valuta - nem oldódik meg a termékek cseréjével. Megoldják rendszerek cseréjével: az iszlám központi bankok által kibocsátott aranyalapú pénznemek.

Úgy gondoljuk, hogy ez az évszázad - valóban, az elkövetkező évek - olyan lesz, mint korábban semmi. A globális fűtés kevesebb ételt és vizet jelent. A csúcsolaj kevesebb energiát jelent. Az ismételt pénzügyi válságok pedig kevesebb bizonyosságot jelentenek. Felvethetjük a kezünket, és lemondóan elmehetünk. Vagy azonosíthatjuk a gyökérproblémákat, és tehetünk valamit ez ellen. Isten csak felelőssé tesz minket tetteinkért. Gondoskodik az eredményekről.

Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje, hogy nyíltan megkérdőjelezzük az érdekalapú paradigmát, és népszerűsítsük a kamatmentes finanszírozást mint bevált alternatívát. Eljött az idő. De a paradigma megkérdőjelezésének és az alternatíva felajánlásának első lépése az önképzés.

Csak akkor fogja elhinni. Mert ha hiszel, akkor mindenki más is.

Helyszínek

Helyszínek
  • Dubai

    Dubai, Egyesült Arab Emírségek

    Kérdések