Keystone logo
FutureLearn

FutureLearn

FutureLearn

Bevezetés

Tanuljon új készségeket online a felsőoktatókkal

Tanuljon 100% -ban online világszínvonalú egyetemekkel és ipari szakértőkkel. Fejlessze karrierjét, tanuljon meg új készségeket, vagy hajtson végre hobbijait rugalmas online tanfolyamokkal.

Miért a FutureLearn ?

Tanulj bármit

Függetlenül attól, hogy profiként kíván fejlődni, vagy új hobbit fedez fel, ehhez online tanfolyam is van. Még tovább folytathatja tanulását online programokkal és fokokkal.

Tanulj együtt

Csatlakozzon több millió emberhez a világ minden tájáról, együtt tanulva. Az online tanulás ugyanolyan egyszerű és természetes, mint egy baráti társasággal folytatott csevegés.

Tanuljon szakértőkkel

Találkozzon a felső egyetemek és kulturális intézmények oktatóival, akik videóik, cikkek, vetélkedők és megbeszélések révén megosztják tapasztalataikat.

A társadalmi tanulás ereje: a tanulás hatékony módja

FutureLearn új, hatékony FutureLearn kínál az online tanuláshoz. Minden tanfolyamot a hatékony tanulás elveinek megfelelően alakítottak ki, mesemondás, beszélgetés, látható tanulás és a közösségi támogatás felhasználásával a haladás megünneplésére.

Tanulás történetmesélésen keresztül

Minden partner egyetem tervezett egy teljes tanulási tapasztalatot, amelyet a terület vezető tudósai mutattak be. A hosszú tantermi előadások helyett az ötleteket kiváló minőségű videókkal és cikkekkel vezetik be. Ezután megvitathatja megtanultait, és új ismereteit kipróbálhatja olyan interaktív vetélkedőkön keresztül, amelyek hasznos válaszokat és lehetőséget kínálnak arra, hogy újra megpróbálják, ha a válasz rossz. Minden tanfolyam lépésről lépésre beszámol egy történetről, kihívásokkal és hasznos tippekkel az út mentén, hogy kipróbálhassa és megteremtse a megértését.

Vita a tanuláshoz

A legjobban akkor tanulunk, ha megosztjuk egymással az ötleteket és megvitatjuk azokat a többi tanulóval, hogy megértsük különféle tapasztalataikat és perspektívájukat, és kitöltsük a saját tudásunk hiányosságait. De nem mindenkinek szereti a társaságot, ezért ahelyett, hogy külön tanulmányi fórumokra küldnénk tanulóinkat, hozzáfűzheti kommentárjait a tartalomhoz.

Először elolvashatja, amit mások mondanak a témáról, majd csatlakozhat, amikor készen áll. Ha különösen szereti a megjegyzést, úgy dönt, hogy követi a szerzőjét, így könnyedén megtalálhatja azokat az embereket és megjegyzéseket, amelyek az Ön számára leginkább érdeklik.

Az elkövetkező hónapokban a „kontextusban folytatott vita” és a „követés” ezen koncepcióira építünk, hogy a társadalmi tanulás kevésbé legyen kényszerített beszélgetés, és inkább olyan, mint a barátokkal folytatott csevegés az ötleteiről és a megtanultakról.

Látható tanulás

A tanulás fokozásának egyik módja az, hogy a folyamatot láthatóvá tegyék, hogy tudja, mi jön a következő, hol tartózkodik a tanfolyamon és milyen messzire érkezett. A Teendők listája áttekintést nyújt a kurzusról, bemutatja az egyes hetek tevékenységeit, és nyilvántartást vezet az elvégzett tevékenységekről.

A profiloldal összefoglalja a saját tevékenységeit, ideértve a tanfolyamokat és az esetleges észrevételeit. Ezt kibővítjük további útjelzőkkel az előrehaladás tanfolyamához és jelzéseihez.

Közösségi támogatású tanulás

Az intenzív tutori modell nem működik nagyszabású ingyenes kurzusoknál, ezért online támogatást kell kínálnunk egy nagy oktatóhálózat nélkül. A megoldás a közösség hatalmának kiaknázása, ahol a tanulók azonnal felhasználhatják újonnan megszerzett képességeiket azáltal, hogy tudásukat megosztják egymással.

Más tanulók követése egy olyan erőteljes rendszer részét képezi, amelyet építünk, amely lehetővé teszi, hogy felismerje a jó hozzájárulást és előmozdítsa az hasznos tanácsokat kínáló embereket, és kialakítsa saját jó hírnevét. Ilyen módon a siker nemcsak egy megbízás átadását és egy kurzus befejezését jelenti, hanem azáltal is, hogy hozzájárulunk a FutureLearn közösséghez.

Masszív társadalmi tanulás

Mindezen megközelítéseknek hatalmas számú tanulóval kell működniük, hogy a megjegyzések ne csak a múltban villoghassanak, és a jó hírnév idővel felépülhessen. Ezért úgy döntöttünk, hogy új, nagyszabású társadalmi tanulási platformot hozunk létre, a The Open University, a BBC, a szociális média tervezői, valamint a FutureLearn partnereink tapasztalatainak felhasználásával. Ez a tanulás új módja.

Megjegyzések

A látható tanulást John Hattie munkája ihlette, hogy többet megtudjon, látogasson el a visible-learning.org oldalra.

A közösségi támogatási modell Diana Laurillardnak a formális tanulás társalgási kereteivel kapcsolatos munkájából származik.

138409_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

A FutureLearn használata

Válasszon egy tanfolyamot

Böngésszen a kurzuslistánkon, hogy megtaláljon valamit, amelyről meg szeretne tanulni. Vannak tanfolyamok sokféle tantárgyban, és mindig újabb. A tanfolyamok hossza változhat. Legtöbbjük hat-tíz hét hosszú, de van néhány rövidebb két- és háromhetes tanfolyamunk is.

Olvassa el a FutureLearn tanfolyamok áttekintését, hogy megtudja, hogy a többi tanuló hogyan élvezze az online tanulást a FutureLearn .

Talán meghívhat egy barátot, hogy veled vegyen részt? Ezt megteheti e-mailben és közösségi médián keresztül, amikor csatlakozik.

Tanuljon ingyen, frissítsen vagy vásároljon korlátlanul

Kiválaszthatja, hogy hogyan tanuljon meg az online rövid tanfolyamokról. Itt van a különbség az ingyenes tanulás, a frissítés és a korlátlan vásárlás között:

Ingyenes

Hozzáférés a kurzushoz + 14 napos időtartamra, függetlenül attól, hogy mikor lép fel

Frissítés

  • Hozzáférés a tanfolyamhoz, amíg létezik a FutureLearn
  • Hozzáférés a kurzusvizsgákhoz, ha vannak ilyenek
  • Nyomtatott és digitális eredményességi igazolás vagy részvételi nyilatkozat, ha jogosult vagy

Korlátlan

  • Hozzáférés a választott száz online rövid tanfolyamhoz és teszthez egy évre
  • Nyomtatható digitális eredmény tanúsítvány minden rövid tanfolyamon, miután jogosult vagy
  • Azoknak a tanfolyamoknak a tartalma, amelyek megszerzéséhez digitális eredménytanúsítványt szerezhet
  • Rugalmasság a rövid kurzusok egy-egy éven belüli befejezéséhez

Mutatkozz be

Amíg a kurzus megkezdésére vár, kitöltheti profiloldalát, hogy más hallgatók többet megtudhassanak rólad. A profilját a képernyő jobb felső sarkában lévő menüben találhatja meg.

E-mailben értesítjük, ha a kurzus megkezdődik. Ha hosszú ideje feliratkozott, akkor egy 'egy hónapos menti' e-mailt is küldünk Önnek, hogy segítsen felkészülni a kurzusra.

Indítsa el a kurzust

A tanfolyam megkezdése után egy link jelenik meg az Ön tanfolyamai irányítópultján. Ezzel eljuttatja a „Teendők” kurzus listájához, amely megmutatja, hogy mit kell tenni a továbbiakban.

Csinálni

FutureLearn tanfolyamok FutureLearn vannak felosztva. Ezek különféle tevékenységeket tartalmaznak, amelyeket Önnek a héten belül be kell töltenie, mindegyik egy egyszerű lépések sorozatából építve, hogy segítsen a tanulásban. Minden héten leíró nevet kapnak, így mindig tudják, mi várható el, és akár navigálhat is közöttük, megnézheti, mi jön, vagy felzárkózhat az elejétől, ha késik a kezdés.

Videók, audio és cikkek

Megtanulhatja úgy, hogy videókat néz, hallgat audio-t és olvas cikkeket. Ezen lépések nagy részét rövid vetélkedők követik, amelyek segítenek ellenőrizni, hogy értettek-e.

Megjegyzések a margóban

Minden cikknek, videónak vagy hangdarabnak van egy hely, amellyel a tanulók megjegyzéseket fűzhetnek és kérdéseket tehetnek fel. Ez megjelenik a nagy képernyők szélén vagy a kis képernyők alatt látható.

Megbeszélheti a témákat egymással, és az oktatók útmutatást kínálnak és válaszolnak a kérdésekre. Nyomja meg a megjegyzés gombot a beszélgetéshez való csatlakozáshoz.

Megjelölés teljesnek

Minden lépés végén van egy kapcsoló, amely lehetővé teszi, hogy megjelölje azt teljesnek. Ez frissíti a Teendők listáját, de a kikapcsolás kikapcsolása nem akadályozza meg a következő lépéshez való áttérést. Ha nem biztos abban, hogy valamit megfelelően megértett, akkor hagyhatja el, és később visszatérhet hozzá.

Vita

Ilyen gyakran olyan beszélgetési lépéssel találkozik, ahol egy témát kap, mellyel beszélgethet tanulóival. Az ötletekről való beszélgetés egy igazán nagyszerű módszer az információk megtanulására és megszilárdítására, tehát adjon rá még akkor is, ha félelmetesnek találja!

Tevékenység

Szeretné megtudni, miről beszél mindenki jelenleg? Látogasson el a kurzustevékenység oldalára, hogy megtudja, milyen kérdésekre tud válaszolni, és mely témák vannak vita alatt.

Válaszok

Amint elkezdi kommentálni, valószínűleg válaszokat fog kapni más tanulóktól. Ezeket a válaszok oldalon látja. E-mail értesítéseket kap, hogy soha ne hagyjon ki választ.

Kövesse

Felpillantott valakit, aki érdekes pontokat fogalmaz meg és nagyszerű kérdéseket tesz fel? Nyomja meg a profiloldalukon a "Kövesse" gombot, és kiszűrheti a beszélgetéseket, hogy bevonja azokat a személyeket, akiket leginkább érdekel. Ha valaki követ téged, és követ utána, együtt tanulhat.

vetélkedők

Számos tevékenység magában foglal egy kvíz-t, egy pillanatra a szünetet és annak ellenőrzését, hogy mennyire értette meg az előző videó vagy cikk legfontosabb pontjait, mielőtt továbblépne. A vetélkedők nem pontozottak, korlátlan számú próbálkozást kap minden kérdésnél, és visszajelzéseket és tippeket adunk minden egyes lépésnél.

vizsgálatok

Ha továbbfejlesztette a kurzust, akkor teszteket vehet fel. A tesztek nagyjából ugyanúgy működnek, mint a vetélkedők, de a teszteket pontozják és három próbára korlátozódnak. Ezek beleszámítanak az általános pontszámba, és tudásának tesztelésére szolgálnak. Három pontot adunk neked, ha első kérdéssel helyesen kap kérdést, kettőt a második kísérletnél és egyet a harmadiknál.

Feladatok

Sok kurzusunk lehetőséget kínál feladatok elvégzésére és visszajelzések megszerzésére a tanuló többi tanulójától. Minden feladat egyértelmű utasításokat tartalmaz a feladat megírásához vagy létrehozásához, valamint konstruktív visszajelzést ad másoknak. Nagyszerű lehetőség arra, hogy a megtanultakat a gyakorlatba átültesse, és tippeket kapjon a továbbfejlesztéshez.

A kurzus befejezése

A tanfolyam befejezése után, ha frissített és teljesítette a tanúsítványra vonatkozó követelményeket, digitális tanúsítványt és később kinyomtatott tanúsítványt kap a tanulás bemutatására.

Ha még nem frissített, akkor továbbra is lehetősége van arra, hogy befejezze a kurzust. Ha frissít, akkor visszatérhet minden teszthez, és igazolást szerezhet.

Válassza ki a következő tanfolyamot

Az oktatás fertőző: bízunk benne, hogy annyira élvezni fogják a FutureLearn tapasztalatait, már regisztráltak egy másik tanfolyamra, még az első befejezése előtt!

Helyszínek

  • London

    1-11 Hawley Crescent, , London

Kérdések