Elgondolkodtató táplálék: Az étel, a belek és az agy tanfolyamának kapcsolata - EIT élelmiszer
FutureLearn
Kulcs információ
Campus helye
Online Belgium
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Távoktatás
Időtartam
5 hétig
Pace
Részidő
Tandíjak
USD 59 / per course *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* ingyen megtanulhatja vagy frissítheti a kurzust, és további előnyökkel járhat 59 dollárért
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
A bél és az agy nagyon szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Fedezze fel, hogy a neurológia, a mikrobióma és mások hogyan hatnak az egészségre.
Tudja meg, hogy az étrend hogyan befolyásolja az agyát, az agy pedig az étrendjét
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a tanfolyam megkönnyítés nélkül fut.
Az utóbbi években egyértelművé vált a bél és az agy közötti kapcsolat fontossága. Ezen a kurzuson felfedezi ezt a komplex kapcsolatot.
Megtudhatja, hogyan működik az agy, és hogyan befolyásolja az étrend és táplálkozási hiányosságok. Felfedezhet kevésbé ismert, élvonalbeli témákat is, mint például a bél-agy tengelyét, a mikrobiomát, valamint az étel és a reproduktív egészség kapcsolatát.
Milyen témákat fedezel fel?
A tanfolyam az étel, az agy és az elme közötti kapcsolatra összpontosít:
- Hogyan működik az agy?
- Hogyan befolyásolják az érzelmek és a gondolatok az étkezési döntéseinket?
- Hogyan befolyásolja az étrend és a táplálkozási hiány az agyunkat?
- Jutalmazási rendszerek és az élelemhez fűződő kapcsolatuk.
- A kapcsolat a mikrobióma és az agy között.
Mikor szeretne kezdeni?
A legtöbb FutureLearn tanfolyam többször is fut. A tanfolyam minden futtatásához van egy beállított kezdési dátum, de csatlakozhat ahhoz, és megkezdheti azt a kezdés után.
- Most elérhető
Mit fog elérni?
A tanfolyam végére képes lesz:
- Magyarázza el étrendünk szerepét az agy működésében.
- Gondoljuk át a pszichológiai és neurobiológiai tényezőknek az étkezési döntéseinkben betöltött szerepét.
- Gondoljon az egészségtelen és kóros étkezési magatartás lehetséges okaira (biológiai, társadalmi, pszichológiai).
- Mutassa be az agy és az emésztőrendszer (bél) közötti kapcsolatot.
- Beszélje meg a kurzus témáit és a mindennapi élethez fűződő kapcsolatukat.
Ki a tanfolyam?
Ez a kurzus mindenki számára nyitva áll, de különös figyelmet fordíthat a pszichológusokra vagy az egészség és jólét területén dolgozókra. Nincs szükség korábbi tapasztalatra, bár a biológia vagy a pszichológia háttértudása segíthet.
Az oktatók nem lesznek képesek magukhoz csatlakozni a vitákhoz, vagy válaszolni az egyes észrevételekre, de a tanfolyam ösztönzi az erős tanulási közösséget. A tanulás a vita és a vita köré összpontosul - más tanulók támogatása, a tapasztalatok és ismeretek megosztása, valamint az új perspektívák meghallgatása. Reméljük, hogy élvezni fogja az ilyen módon való kölcsönhatást és egymástól való tanulást. Ne felejtsük el megjegyzéseket fűzni, válaszolni más tanulóknak és „tetszik” megjegyzéseket.
Kivel fogsz tanulni?
Alessandro Cicerale Kutató munkatárs és oktató vagyok az olaszországi Torinói Egyetemen. Kutatási tevékenységeim közé tartozik az étkezési rendellenességek neuroimaging és a neurostimuláció terápiás és rehabilitációs célokkal. | Monika M. Kaczmarek A Lengyel Tudományos Akadémia Állattenyésztési és Élelmezési Kutatóintézetének professzora vagyok. Érdekel a reprodukció molekuláris aspektusai, ideértve az étrend által közvetített programozást. | Nanette Stroebele-Benschop A németországi Hohenheimi Egyetemen professzor és táplálkozási pszichológus oktató vagyok. Érdekelnek az étkezési és fogyasztói magatartás pszichológiai vonatkozásai. |
Ki fejlesztette ki a kurzust?
EIT Food
Az EIT Food Európa vezető élelmiszer-innovációs kezdeményezése, amelynek célja egy fenntartható és jövőbiztos élelmiszerágazat létrehozása.
Torinói Egyetem
A torinói egyetem az egyik legnagyobb és legrangosabb olasz egyetem, mintegy 70 000 hallgatóval, 4000 alkalmazottal és 1800 kutató ösztöndíjjal, valamennyi tudományos ágazatra kiterjedve.
Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)
Ezt a tevékenységet az EIT Food, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) élelmiszerügyi innovációs közössége, az EU testülete finanszírozza, a Horizont 2020, az EU kutatási és innovációs keretprogramja keretében.
Csatlakozzon ehhez a kurzushoz
Ingyenes | Frissítés | Korlátlan |
Csatlakozzon ingyenesen, és megkapja:
| Frissítse ezt a kurzust, és megkapja:
| Korlátlanul vásárol, és megkapja:
|
Program tandíj
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Élelmiszerbiztonsági MSc, PgDip, PgCert, PgProfDev (online tanulás)
- Online
Globális élelmiszerbiztonsági és táplálkozási MSc, PgDip, PgCert (online tanulás)
- Online
Master of Science az élelmiszerbiztonsági rendeletben
- Online USA