Keystone logo
Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Bevezetés

A Justus-Liebig-Egyetem 2007-ben ünnepelte 400. évfordulóját. Az Egyetem ezeket az ünnepeket egyéni témakörének hangsúlyozására, erősségeinek bemutatására és a felső szintű kutatási kezdeményezések bemutatására adta lehetőséget.

A JLU túlnyomó sikere az állami és szövetségi szintű kiválósági kezdeményezésben azt bizonyítja, hogy az Egyetem készen áll arra, hogy bármilyen jövőbe kerüljön. A kiválósági kezdeményezés keretében 2006 októberében az első kiválasztási forduló volt a JLU, aki két projektjével, a "Cardiopulmonary System" kiválósági klaszterrel és a "Nemzetközi Kulturális Tanulmányok Központjával" küzdött az erős versenyen. . A JLU tehát az egyik legnépszerűbb intézmény az országban versenyzők között.

Kutatás és oktatás

A JLU egyesíti a széleskörű és interdiszciplináris kutatási és oktatási spektrumot a jog, a közgazdaságtan és az üzleti tanulmányok, a természettudományok és a humán tudományok területén, és számos olyan tudományággal rendelkezik, amely Németország számára egyedülálló.

Az egyenlőség fogalma

A JLU azon német egyetemek közé tartozik, ahol a legmagasabb a női hallgatók aránya. Az egyetem ezt esélynek és kihívásnak is tekinti – az esélyegyenlőségi politika és a nők tudásrendszerbe való tartós integrációjának energikus előmozdítását.

Az Egyetem a régióban

A Giessen Közép-Hessen egyik festői részén található, és kulturális látnivalók széles választékát kínálja - különösen a diákok számára.

Giessen és környéke számos szabadidős tevékenységet kínál - legyen az akár a közelben található számos tó vízisílése, az evezés és a kenuzás a Lahnon, a régió több kastélyának városnézése, vagy kiterjesztett kirándulások megrendezése a a közeli Vogelsberg és Wetterau természetvédelmi területei és rekreációs területei. Giessen mozik, színházai, klubjai és múzeumai a város kulturális profilját egészítik ki.

Giessen városa

78,500 lakosával és 39 000 hallgatójával Giessen büszkélkedhet a németországi városok legmagasabb tanulói sűrűségével, ami a kulturális életében tükröződik. Festői fekvése a Lahn-völgyben és a környező hegyvidéken kiváló szabadidős értéket biztosít.

Helyszínek

  • Giessen

    Licher Straße 76, D-35394 Giessen, 35394, Giessen

Kérdések