Keystone logo
Open University Of Cyprus

Open University Of Cyprus

Open University Of Cyprus

Bevezetés

A 2002-ben létrehozott második állami egyetemként a Ciprusi Nyílt Egyetem (OUC) célja egy fontos hiányosság pótlása a ciprusi felsőoktatási rendszerben, akkreditált távoktatási diplomákat kínál minden szinten (egyetemi, mesteri és doktori) . Eredetére építve, mint az ország egyetlen egyetemének, amely távoktatással foglalkozik , az OUC gyorsan növekszik akadémiai státusában és általános hírnevében. A mai kihívásokkal teli valóság kiszélesítette az OUC látókörét, hozzájárulva ahhoz, hogy Ciprus közeledjen stratégiai céljaihoz: regionális oktatási és kutatási központként, valamint a nemzetközi tudósok és hallgatók központjaként kell létrehozni a Földközi-tenger keleti medencéjében. Az OUC-ban az olyan korlátozások, mint az idő, a helyi korlátozások, az életkor, a foglalkozási státusz vagy a családi felelősség, csökkennek és megszűnnek a megfelelő tanulási környezet megteremtését gátló tényezőként. Open University Of Cyprus által kínált összes tanulmányi program modern oktatási rendszeren, új technológiai fejlődésen és az érdeklődő résztvevők kifinomult terepén alapszik minden szinten (egyetemi, posztgraduális és képzés az egész életen át tartó tanulás keretében). Az OUC egyenértékű a világ bármely más elismert egyetemével, függetlenül oktatási módszertanától (hagyományos vagy távoktatás). A Open University Of Cyprus kettős irányultságú mind a hazai, mind a nemzetközi oktatási közösségek, valamint tevékenységeik és céljaik felé. Az OUC által kínált akadémiai programok nemzetközi, jól megtervezett és karrierorientáltak, hogy megfeleljenek az ország igényeinek és kielégítsék hallgatóinak igényeit. az ismeretek és a szakértelem fejlesztésével, törekvéseiknek és ambícióiknak megfelelően. Az OUC büszke arra, hogy olyan egyetem, amely teljes mértékben szinkronban van az európai kreditátviteli rendszer ECTS-szel, és amely fokozza hallgatóinak mobilitását és a többi hagyományos egyetemmel való kapcsolatát. Ezenkívül oktatási szerepével együtt az OUC a kutatás fejlesztésére és a kutatási programok fokozására is összpontosít; az érintett tudományos területekre kiható innovatív eredményekről szóló publikációi révén. Megalakulása óta az OUC hangsúlyozta a kutatás létfontosságú fontosságát az egyetem népszerűsítésében a nemzetközi tudományos közösségben, miközben aktívan folytatta a tudományos szervezetekkel és szakmai szövetségekkel való kapcsolattartást is. Végül társadalmi tevékenysége és a társadalommal való kapcsolat iránti elkötelezettsége révén az OUC inspiráló oktatási intézményként látja el szerepét. Egy innovatív, nyitott egyetem, amely ösztönző környezetet kínál a hallgatók, az alkalmazottak és az öregdiákok számára, kiemelte, hogy elősegíti a kultúrát és az együttműködést a szomszédos országokkal - és azon túl is.

Látomás

A Open University Of Cyprus (OUC) elkötelezett az oktatás mindenki előtt történő megnyitása mellett, kiemelkedő oktatási és tanulási tapasztalatokra és páratlan kapcsolatokra törekszik az üzleti világgal. Az OUC célja, hogy vezető távoktatási egyetemként érvényesüljön, amelynek nemzetközi jelenléte és elismertsége főleg Délkelet-Európa és a Földközi-tenger tágabb területén található. Egy felsőoktatási intézmény, amely változatos, magas színvonalú tanulmányokat kínál a „klasszikus” és a kortárs tudományos területeken görögül és angolul egyaránt, és vonzza a hallgatókat a világ minden tájáról.

Küldetésnyilatkozat

A Open University Of Cyprus (OUC), a második állami felsőoktatási intézmény létrehozása 2002-ben, új távlatokat nyitott a felsőoktatás számára nyílt és távoktatás útján. A távoktatás rugalmassága és az OUC által kínált akadémiai programok magas színvonala arra ösztönzi az egyéneket, hogy folytassák felsőoktatási tanulmányaikat vagy fejezzék be tanulmányaikat, ha erre korábban nem volt lehetőség. Ezenkívül az egyetemi diplomásoknak lehetőségük nyílik posztgraduális fokozatok megszerzésére a különböző tantárgyi területeken, szakmai előmenetelük elősegítése érdekében. Valójában az OUC-nál a felsőoktatás folyamatos folyamat, amely nem szab életkorhatárt, sem pénzügyi, sem társadalmi előfeltételeket. A Open University Of Cyprus küldetése, hogy továbbra is lehetőséget biztosítson hallgatóinak az egész életen át tartó tanulásra, valamint új ismeretek és készségek megszerzésére, amelyek szükségesek szakmai karrierjük megkezdéséhez vagy előrehaladásához, anélkül, hogy tipikus hallgatói munkamódszereket kellene folytatniuk. Az egyetem célja, hogy egyesítse nemzetközi menetrendjét és rugalmas struktúráját, mindkettőt eszközként felhasználva Ciprus regionális oktatási, tudományos kutatási és innovációs központjának létrehozására. Ebbe az irányba az OUC azon dolgozik, hogy bővítse együttműködői hálózatát, és szoros partnerséget alakítson ki a tágabb régióban és azon kívüli más egyetemekkel és kutatóintézetekkel, elősegítve az együttműködést és a bevált gyakorlatok cseréjét, valamint korszerűsítve technológiai e-learning infrastruktúráját.

Helyszínek

  • Cyprus Online

    PO Box 12794, Latsia, 2252, Cyprus Online

Kérdések