MesterképzésPhDJogi tanulmányokBachelor/ AlapképzésMBATanulmányokHealthcareCourses
Keystone logo
Hotelfernschule Poppe+Neumann IHK konyhamesteri tanfolyam
Hotelfernschule Poppe+Neumann

IHK konyhamesteri tanfolyam

Germany Online, Németország

24 up to 30 Months

Német

Teljes idő

Kérelem benyújtásának határideje

Oct 2024

Távoktatás

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Olvass tovább

Bevezetés

Áttekintés

A séf több, mint egy cím. A gasztronómiai mesterképzések közül a leghagyományosabb a sikeres vezetői és menedzseri belépés alapja a szálloda- és vendéglátóiparban, a kommunális vendéglátásban, a vendéglátásban - de az iparban, az oktatásban és sok más területen is. A séf szakma nem csupán vendégközpontú konyhai munkát kínál. A mesterszakácsokat a gasztronómiai termékek és szolgáltatások tervezésének, létrehozásának és marketingjének tökéletes vezetőinek tartják. Számtalan perspektíva és lehetőség nyílik meg előttük a gasztronómián kívül is.

perspektívák

Ma Poppe & Neumann mesterszakács tanfolyamot végzettek világszerte mint

  • menedzser, üzemeltetési vezető
  • Szakácsok, konyhavezetők
  • élelmiszer-tervező
  • tanácsadó, vezetési tanácsadó
  • Értékesítési szakemberek az iparban
  • élelmiszer-ellenőrök
  • Élelmiszer és ital menedzser
  • Szaktanárok szakiskolákban vagy magán- vagy állami oktatási intézményekben

vagy azért tanulnak, mert mesterszakos bizonyítvánnyal egyetemi felvételi képesítést szereztek, vagy sikeresen vezetik saját vállalkozásukat. A mesteri bizonyítvány hazai és nemzetközi viszonylatban is és marad a szakmai jövőjének központi építőköve a szállodai és éttermi kereskedelemben, a kommunális étkeztetésben, a vendéglátásban, az iparban és nem utolsó sorban vezetői/vezetői pozícióban. - a sikeres önálló vállalkozás szilárd alapja.

A tanfolyam célja

Szakképzett szakácsok, pályamódosítók, félig szakképzett és szakképzetlen alkalmazottak és legalább 5 és fél éves konyhai szakmai gyakorlattal rendelkező dolgozó családtagok

tanfolyam tartalom

Az államilag tesztelt és jóváhagyott mesterszakács IHK képzést a jól megtervezett, szakmai gyakorlaton alapuló tanulmányi dokumentumok jellemzik. Mint minden Poppe & Neumann távoktatási tanfolyam, a mesterszakács IHK tanfolyam is úgy van kialakítva, hogy a szakmai tevékenység és a továbbképzés optimálisan kombinálható legyen.

A kurzus tartalmának alapja a Frankfurt am Main Ipari és Kereskedelmi Kamara "Megvizsgázott mesterszakács elismert szakképesítés vizsgáztatási szabályzata".

Ha még nem tetted le az oktatói alkalmassági vizsgát, az a mesterszakács vizsgára való felkészülés része és a felvételi feltételek egyike.

Edzői alkalmassági teszt IHK (AdA)

Az IHK oktatói alkalmassági vizsgára való felkészítés a „szakmai és munkapedagógiai szakképesítések” mestervizsga első részét fedi le, és hét tanulási egységből (tanórából) áll:

  1. bevezető óra
  2. Cselekvési terület: Ellenőrizze a képzési követelményeket és tervezze meg a képzést
  3. Cselekvési terület: Képzés készítése és segítés a gyakornokok felvételében
  4. Cselekvési terület: képzés lebonyolítása I
  5. Cselekvési terület: képzés lebonyolítása II
  6. Cselekvési terület: Teljes képzés
  7. Vizsgaszimuláció Az oktatók képzése

végső projekt

Közvetlenül a vizsga előtt két és fél napos vizsgafokozó szemináriumon, majd írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgán vesznek részt végzőseink az IHK Frankfurt am Main-ban.

A mesterszakács vizsgára való felkészítés 16 tanórából és egy átfogó kísérőkönyvből áll, és gyakorlatilag a következő tantárgyakkal foglalkozik a DIHK kerettervének megfelelően:

Üzleti képesítések

Az „Üzleti szakképesítések” vizsga része a következő képesítési területekre oszlik:

  • Közgazdaságtan és üzleti adminisztráció
  • könyvelés
  • törvény és adók
  • vezetés

Ebben az összefüggésben a következőket lehet ellenőrizni:

  • Gazdasági alapok
  • Működési funkciók és kölcsönhatásuk
  • Vállalkozásalapítás és társasági jogi formák – cégfúziók
  • számvitel alapvető szempontjai
  • pénzügyi Számviteli
  • Költség és teljesítmény számviteli
  • Az üzleti adatok értékelése
  • tervezési számítás
  • Jogi háttér
  • Adószabályok
  • gazdasági társaság
  • Humán erőforrás menedzsment
  • emberi erőforrás fejlesztés

Cselekvés-specifikus képesítések

Képesítési fókusz: "Alkalmazottak vezetése és előléptetése"

  • Mennyiségi és minőségi személyzeti követelmények meghatározása
  • Követelményprofilok, munkatervek és munkaköri leírások létrehozása
  • Az alkalmazottak kiválasztása, telepítése és motiválása, figyelembe véve alkalmasságukat és működési követelményeiket
  • Ismertesse meg az alkalmazottakkal a felelősségi körüket, adjon ki munkaparancsokat és utasításokat, és ellenőrizze azok megfelelő végrehajtását
  • Képesítést és célzott motivációt szolgáló személyzetfejlesztési intézkedések tervezése és kezdeményezése, figyelembe véve a működési igényeket és a munkavállalói érdekeket
  • Felméri az alkalmazottak teljesítményét és viselkedését, és minősített referenciákat ad ki

Képesítési fókusz: "Folyamatok tervezése, megvalósítása és ellenőrzése"

  • Az élelmiszer- és gasztronómiai szolgáltatások koncepcióinak kidolgozása
  • Vállalati és munkahelyi szervezet kialakítása, az outsourcing lehetőségét is figyelembe véve
  • Készítsen munka- és időtervezést
  • Számolja ki a költségeket és űrlap árakat
  • Biztosítsa a munkabiztonságot, valamint a higiéniai és környezetvédelmi intézkedéseket

Képesítési fókusz: "Termékek beszerzése és karbantartása"

  • Nyissa meg és használja fel az ellátási forrásokat
  • Hasonlítsa össze és értékelje az ajánlatokat
  • Tárolja megfelelően az élelmiszereket
  • A fogyasztási cikkek munkához megfelelő előkészítése és gondozása
  • Alkalmazzon higiéniai és környezetvédelmi intézkedéseket, és használja fel gazdaságosan az energiát
  • Indokolja a szükséges beruházásokat

Képesítési fókusz: "Élelmiszertechnológiai és táplálkozási ismeretek alkalmazása"

  • Nyersanyag, szezonális, vendég, ár és alkalomhoz kapcsolódó étkezések tervezése, magyarázata
  • Értékelje az étkezést az áruköltség és a munkaterhelés alapján
  • Az élelmiszerek mennyiségi és minőségi tápanyagtartalmának felmérése
  • Tápérték megőrzési módszerek alkalmazása, – A fenntartható, egészségtudatos táplálkozáshoz milyen élelmiszerek és a leggyakoribb diétával összefüggő betegségek ismerete

Képesítési fókusz: „tanácsadás a vendégeknek és termékek marketingje”

  • Értékesítési promóciók kidolgozása
  • Készítsen egyedi ajánlatokat különleges alkalmakra
  • Mester prezentációs technikák
  • Konzultáció és értékesítési beszélgetések előkészítése

Felvételi követelmények

Szakács szakképesítéssel rendelkezik.

Oktatói bizonyítvány (AdA) – ha még nincs, akkor ezt a Poppe & Neumann mesterképzés részeként teljesíti

A szakképzés sikeres elvégzése után a vizsga időpontjában legalább 3 év releváns szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Ez azt jelenti: A távoktatást a szakképzést követően mindössze 6 hónappal kezdheti meg, hiszen a tanulmányai alatt tovább dolgozik, így a vizsga letételéig rendelkezik a szükséges szakmai gyakorlattal.

Nincs szakács végzettsége

Oktatói bizonyítvány (AdA) – ha még nincs, akkor ezt a Poppe & Neumann mesterképzés részeként teljesíti

A vizsga időpontjában legalább nyolc év releváns szakmai gyakorlattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 5 és fél éves szakmai gyakorlattal kezdheti meg a távoktatást, hiszen tanulmányai alatt tovább fog dolgozni, így rendelkezik a szükséges szakmai gyakorlattal a vizsgálat időpontja.

A tanulmányok időtartama és költségei

Időbeli vázlat

Távoktatás (30 hónap AdA vizsgával együtt, 24 hónap AdA vizsga nélkül)

A távoktatásnak ebben a szakaszában havonta kapja meg a tanítási leveleit. A tananyag felkészít az IHK mesterszakács vizsgára.

1. szeminárium (oktatói alkalmassági teszt 4 nap)

A „Trénerek képzése” távoktatási kurzus első részének sikeres elvégzése után, a külső ellenőrzési feladatok értékelése és minősítése után 4 napos szeminárium és vizsgablokkra hívjuk Önt.

Ezt a szemináriumot sok éven át Christoph Ladewig, a Hotel Fernschule Poppe & Neumann tulajdonosa és igazgatója vezeti (maga is évek óta vizsgáztató az IHK Frankfurt am Main-nál).

Meghívjuk Önt a Hotel Fernschule Poppe & Neumann oktatószállodájába, és természetesen ügyeltünk arra, hogy a négy napra megfelelő elhelyezést és étkezést kapjon.

A szeminárium és a vizsga a kiképző szállodában zajlik, azaz először két napon keresztül intenzíven készülsz az IHK írásbeli vizsgára, amely a helyszínen zajlik.

Az írásbeli vizsga után a szóbeli vizsga és az oktatás gyakorlása történik, majd a negyedik napon az IHK vizsgabizottsága előtt vizsgázik, aki a kiképzőszállóba utazott.

2. szeminárium (5 nap)

A teljes távoktatási kurzus sikeres elvégzése után, a külső ellenőrzési feladatok értékelése és osztályozása után meghívjuk Önt a vizsgaintenzifikációs szeminárium első részére (látogatási szakasz).

Az 5 napos "Vállalkozási szakképesítés írásbeli vizsgára való felkészítés" blokkban az azt követő "Vállalkozási szakképesítések" írásbeli vizsgára részletesen felkészítenek hozzáértő szakoktatóink - akik sikeres szakértők voltak ipar évek óta. A szemináriumon az írásbeli vizsga tartalmával intenzíven és vizsgaorientáltan foglalkoznak.

Most hat hét áll rendelkezésére, hogy elmélyítse a tanultakat, és kedvet kapjon a következő szemináriumi blokkhoz.

3. szeminárium (5 nap)

A jelenléti szakasz harmadik része az ezt követő „Cselekvési képesítések” írásbeli vizsgára, valamint a gyakorlati és szóbeli vizsga követelményeire való felkészülést szolgálja – ismét oktatóink irányításával.

Hat héttel később (az IHK-nak erre az időre van szüksége az írásbeli vizsgák értékeléséhez) minden résztvevő visszautazik a gyakorlati és szóbeli IHK vizsgára. A tökéletes előkészítésnek és támogatásnak köszönhetően ezután kézműves mesteri bizonyítványát fogja a kezében tartani.

Szemináriumok és vizsgák alkalmával természetesen a szállás- és étkezési lehetőségekről előzetesen tájékoztatunk.

alapvonal

Jelentkezni bármikor lehet – a tanfolyam minden hónap 1. vagy 15. napján indul.

tandíj

Ha részt vesz a tanfolyamon, beleértve az oktatói alkalmassági tesztet is, a tandíj havi 149,00 € (a teljes költség 4470,00 €).

Edzői alkalmassági vizsga nélkül (mert már letetted) a havi tandíj 147,00 € (összesen 3528,00 €).

normál időszakban

A kurzus szokásos tanulmányi ideje, beleértve az oktatói alkalmassági vizsgát is, 30 hónap. Edzői alkalmassági teszt nélkül 24 hónap.

Természetesen - további költségek nélkül - egyénileg is rövidítheti vagy meghosszabbíthatja a távoktatási tanfolyamot. Minden attól függ, hogy mennyi időd van a tanulásra, és természetesen attól, hogy a vizsga időpontjában megfelelsz-e a felvételi követelményeknek.

finanszírozás és finanszírozás

Havi fizetés

A Poppe & Neumann-nál kényelmesen, havi részletekben fizetheti be a tandíjat.

megtakarítani az adókat

A Poppe & Neumann-nál végzett továbbképzéséért akár 4000,00 €-t is igényelhet évente bevételhez kapcsolódó kiadásként. A naptári év lejárta után igazolást kap tőlünk az éves béradó-módosításról.

végzettség ellenőrzése

A szakképzett munkaerő közelgő hiányának ellensúlyozása érdekében számos szövetségi állam hozott létre saját támogatási programot az Európai Szociális Alap forrásaiból. Elismert oktatási intézményként részesülhet ebből a speciális támogatásból a továbbtanulás költségeire.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • Catering & Cooking Course
    • Online
  • A digitális eszközök idegenforgalmi és gasztronómiai újságírás szakértője a Rey Juan Carlos Egyetemről: A közösségi hálózatoktól a neuromarketingig
    • Alcorcón, Spanyolország
    • Municipality of Fuenlabrada, Spanyolország
    • + 2 több
  • Egyetemi bővítő tanfolyam Laktózmentes menük tervezése éttermekben
    • Madrid, Spanyolország
    • Alcorcón, Spanyolország
    • + 3 több