Keystone logo
© The University of St Andrews
University of St Andrews

University of St Andrews

University of St Andrews

Bevezetés

St Andrews egy egyedülálló és magával ragadó hely, és az egyetem a varázsának kulcsfontosságú része. Hét évszázados történelem köti össze a diákokat a várossal, ami a ma látható ősi és mégis modern intézményhez vezet.

Azok számára, akiket St Andrewsba látogatnak vagy költöznek, javasoljuk, hogy tekintsenek egy pillantást a város információira, amely leírja a helyi közösség előtt nyitva álló létesítményeket és lehetőségeket. Az alábbi részekben az egyetem irányításáról, történetéről és a jövőre vonatkozó stratégiáról is tájékozódhat.

Campus jellemzői

St Andrews több mint 4000 férőhellyel és fantasztikus szálláskínálattal rendelkezik, amelyek minden ízlésnek és pénztárcának megfelelnek. A leendő hallgatók biztosak lehetnek abban, hogy tanulmányaik során találnak megfelelő szállást.

Kollégiumok

Az egyetem a különböző hallgatói életstílusokhoz illeszkedő szálláslehetőségek széles skáláját kínálja, legyen szó vendéglátásról vagy konyháról, ahol főzhet saját magának, szobatársnak, vagy külön hálószobában.

  Belépők

  Belépési követelmények

  A University of St Andrews számos rugalmas belépési lehetőséget kínál annak biztosítására, hogy ajtóink nyitva maradjanak minden hallgató számára, függetlenül a háttértől vagy a személyes körülményektől.

  Bár a St Andrew's-ba való belépés versenyképes, számos különböző képesítést elismerünk, és figyelembe vesszük jelentkezésének minden szempontját, beleértve a kontextust, a nyilatkozatot és a hivatkozásokat. Az osztályzatok önmagukban nem garantálják a belépést, és a tényleges ajánlatok magasabbak vagy alacsonyabbak lehetnek, mint az egyes programok által előírt minimális osztályzatok.

  Belépési követelményeinkkel kapcsolatos információk megtalálhatók az akadémiai belépés magyarázatában, és az Egyesült Királyságbeli pályázók mutatónkat használhatják, hogy megtudják, melyik felvételi követelményrendszert kell megvizsgálniuk. Minden, nem egyesült királyságbeli székhelyű jelentkezőnek meg kell tekintenie szabványos akadémiai belépési követelményeinket.

  Az Egyetem alternatív beutazási utakat is kínál azoknak a jelentkezőknek, akik olyan területről érkeznek, ahol korlátozott számú jelentkezést kapunk, és nem tudják megszerezni a szükséges osztályzatokat, illetve azoknak, akik hosszabb idő után térnek vissza az oktatásba.

  Angol nyelvi követelmények

  A University of St Andrews szívesen fogad hallgatókat a világ minden tájáról. Annak biztosítása érdekében, hogy minden diákunk teljes mértékben profitálhasson a választott programból, a jelentkezőknek bizonyítékot kell szolgáltatniuk arra, hogy képesek hatékonyan beszélni és írni angolul.

  Az angol nyelvi követelmények és a benyújtandó bizonyítékok típusa attól függ, hogy előképzésre, alapképzésre vagy posztgraduális képzésre jelentkezik-e.

  Vízumkövetelmények

  A nemzetközi hallgatóknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban élhessenek és tanulhassanak. Az, hogy szüksége van-e vízumra vagy sem, és hogy milyen típusú vízumra lesz szüksége, az állampolgárságától és a tanfolyam hosszától függ.

  A látogató akadémikusoknak, tudósoknak és kutatóknak a vízumkérelem benyújtása előtt fel kell venniük a kapcsolatot az Egyetem HR Bevándorlási csapatával vízumkérelemért.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  St Andrews elkötelezett amellett, hogy a legjobb diákokat vonzza, függetlenül az anyagi körülményektől. Az ösztöndíjak az akadémiai kiválóságot jutalmazzák, és célja, hogy segítse a hallgatókat abban, hogy eltartsák magukat az egyetemen töltött idő alatt.

  A menekült státusszal, humanitárius védelemmel, diszkrecionális szabadsággal és menedékkérő státusszal rendelkező pályázók pénzügyi támogatási ösztöndíjra pályázhatnak. A tandíj állapota határozza meg, hogy mely ösztöndíjak állnak rendelkezésre az Ön számára.

  Az ösztöndíjak és finanszírozási katalógus kereshető jegyzéket kínál az egyetem által kínált finanszírozási lehetőségekről a díjak, a megélhetési költségek, az utazások és a kezdeményezések tekintetében.

  A University of St Andrews minden évben számos posztgraduális ösztöndíjat kínál. A finanszírozást kereső posztgraduálisok számára is rendelkezésre állnak források, beleértve az egyetemen kívüli lehetőségeket is. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy az egyetemi hely felajánlása nem jár garanciával az anyagi támogatásra.

  A University of St Andrews posztgraduális ösztöndíjakat és egyéb pénzügyi jutalmakat kínál. Ezeket külső finanszírozáson vagy kormányzati szervtől kapott díjakon kívül is megtarthatják. Ezek fedezhetik (teljesen vagy részben) a tandíjat, a fenntartást (a megélhetési költségeket, beleértve a szállást is), vagy mindkettőt.

  Az ösztöndíjak tanulmányi érdemei és pénzügyi szükségletei alapján állnak rendelkezésre. Mind az otthoni, mind a tengerentúli díj státuszához rendelkezésre állnak ösztöndíjak. Az ösztöndíjas csapat azt javasolja, hogy figyelmesen olvassa el az egyes díjak feltételeit, és pályázzon számos finanszírozási forrásra.

  Posztgraduális ösztöndíjak

  A posztgraduális tanulmány befektetés a szellemi fejlődésedbe és a karrierlehetőségedbe. A University of St Andrews ösztöndíjakat biztosít, hogy a lehető legtöbb hallgatót segítse a felsőoktatásban való továbbképzésben.

  Az ösztöndíj elérhetősége függhet a tanulmányi területétől vagy a befizetési státuszától (például attól, hogy „Otthon” vagy „Tengerentúli” hallgató-e).

  English Language Requirements

  Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.

  Helyszínek

  • Saint Andrews

   St Katharine's West The Scores, KY16 9AJ, Saint Andrews

  Kérdések