Keystone logo
USI Università della Svizzera italiana

USI Università della Svizzera italiana

USI Università della Svizzera italiana

Bevezetés

Kik vagyunk

USI. Alkoss szabadon,
cselekedj felelősségteljesen.

Az Università della Svizzera italiana (USI) egyike a 12 hitelesített állami egyetemnek Svájcban és tagja a swissuniversities. Hat karra szerveződik és számos tanulmányi és kutatási területen tevékenykedik, többek között: építészet, kommunikációs tudományok, számítástechnika, adattudomány, közgazdaságtan, egészségügyi tanulmányok, bölcsészettudományok, informatika, jog, orvostudomány és biomedicina.

Az USI egy fiatal és élénk egyetem, a lehetőségek világra nyitott központja ahol a hallgatóknak olyan minőségi interdiszciplináris oktatást kínálnak ahol teljes mértékben részt vehetnek és a középpontba kerülhetnek, és ahol kutatóink számíthatnak arra, hogy teret kapnak kezdeményezésük szabad megvalósítására.

4'190 hallgató és 1'335 oktató és kutató, akik a 115 országból érkeznek, minden nap összegyűlnek a négy campusán Luganóban, Mendrisio-ban és Bellinzonában. A kampuszok viszonylag kis mérete elősegíti az ötletek szabad áramlását és nyílt eszmecseréjét. Az USI ösztönzi az oktatókat, hallgatókat és kutatókat, hogy kibontakoztassák lehetőségeiket, és nagyra értékeli kíváncsiságukat és hajlandóságukat a gondolkodás, a tanulás, a tanítás és a munka új módjainak kikísérletezésére.

Az 1996-ban alapított USI folyamatosan fejlődik, mindig új kihívásokat vállalva, miközben hű marad három vezérelvéhez: minőség, nyitottság és felelősségvállalás.

Miért az USI

Hét ok, amiért az USI-t választotta:

 • A svájci egyetemi rendszer minősége
 • Nemzetközi kar
 • Vezető interdiszciplináris oktatás
 • Tanár/diák arány 1:7
 • Erős kapcsolatok az üzleti világgal
 • Rugalmas felépítés, nyitott az ötletek cseréje előtt
 • Nemzetközi, dinamikus és barátságos környezet

Campus jellemzői

Partnerségek

USI számos nemzetközi, nemzeti és regionális szervezettel működik együtt oktatási, kutatási és ismeretterjesztési tevékenységében.

A kutatási projektek, tanulmányi programok, doktori programok és mobilitási programok Svájcban és máshol egyetemekkel és kutatóközpontokkal együttműködve alkalmazott tanulmányokkal, hallgatók által végzett terepprojektekkel, egyéb oktatási kezdeményezésekkel (például szakmai gyakorlatokkal) és rendezvényekkel párosulnak. intézmények és vállalkozások Svájcban és külföldön.

A tudományos környezetben a USI hálózat a következőkön alapul:

 • keretmegállapodások sorozata (különösen az oktatásról és a mobilitásról);
 • olyan kutatási platformok koordinálása vagy azokban való részvétel, mint a PASC, a Nemzeti Kutatási Kompetencia Központok (NCCR) és a Svájci Energiakutatási Kompetencia Központok;
 • és mindenekelőtt az egyes kutatók tudományos hálózatai, akik a világ minden tájáról kommunikálnak és dolgoznak együtt a kollégákkal projektekben és publikációkban, valamint egyesületek és tudományos szimpóziumok részeként.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Svájcban való tanulásról álmodik, de aggódik a költségek miatt?

  Please check out the university website and find out more about our scholarships.

  Rangsorok

  NEMZETKÖZI RANCSOK

  USI a Times Higher Education-ban (THE) és a Quacquarelli Symonds World University Rankings-ben (QS), amelyek a világ legnépszerűbb és legismertebb globális rangsorai közé tartoznak – a legfrissebb elérhető adatok:

  • QS World University Rankings 2024
   328. világszerte
   (1500 figyelembe vett egyetem közül)
  • THE World University Rankings 2023
   Tartomány 201-250
   (1799 figyelembe vett egyetem közül)
  • THE Young University Rankings 2023
   32. világszerte
   a „fiatal” egyetemek között (50 évnél fiatalabb)
  • A világ legjobb kis egyetemei 2022
   15. világszerte
   kis egyetemek között.
  • QS Top 50 50 alatt 2021
   26. világszerte
   a „fiatal” egyetemek között (50 évnél fiatalabb)

  U-MULTIRANK 2022

  A figyelembe vett mutatók 16 "A" értékével USI a 3. helyen áll a svájci egyetemek rangsorában ( Switzerland Country Report ).

  RENDSZEREZÉS TÉMAKÖRÖK SZERINT

  A globális egyetemi rangsor mellett USI jelentős előrelépést tett a tantárgyi rangsorok terén is:

  • A tantárgyi rangsorok
   jelentős eredményekkel, különösen a számítástechnika, a klinikai és egészségügyi, valamint a közgazdaságtan területén.
  • QS World University Rankings tantárgyak szerint
   különösen a számítástechnika és információs rendszerek, a közgazdaságtan és ökonometria, valamint az orvostudomány területén ért el fontos eredményeket.
  • Forschungsmonitoring
   magas pontszámokkal a közgazdasági kutatások hatását mérő rangsorban, különösen, ha a terület legrangosabb tudományos folyóirataira hivatkozunk.

  Campus élet és felszereltség

  • Lakásszolgáltatás: stresszes lehet a szálláskeresés; a Lakásszolgáltatáson keresztül támogatást kap ebben a folyamatban;
  • Karrierek és öregdiákok: mindig készek javaslatokat tenni tantervének javítására és a munkakutatás támogatására a tanulmányok alatt és után;
  • Sportszolgáltatás: több mint 50 heti tanfolyam és egy edzőterem teljes körűen minden tanuló rendelkezésére áll;
  • Nemzetközi kapcsolatok és mobilitás: a külföldi szemeszter megtervezése jó módja annak, hogy kitűnjön tanulmányi profiljával;
  • Könyvtár: a könyvtár különféle multimédiás eszközöket és átfogó folyóirat-gyűjteményt kínál. Fénymásoló szolgáltatást és egyéni tanulási tereket is biztosít könnyített nyitvatartással.

  Éld a diákéletet 360°-ban: ha szünetre van szüksége a tanulmányaiban, számos lehetőség áll rendelkezésére. A Sportszolgálat hetente több mint 50 bel- és kültéri tevékenységet szervez, több mint 15 diákegyesület teszi lehetővé a hallgatói életben való aktív részvételt, valamint az egyetemek által közvetlenül szervezett több mint 120 nyilvános rendezvény kínál érdekes tanulási lehetőséget. Ha tanulmányai során szeretné fejleszteni nyelvtudását, a heti ingyenes nyelvtanfolyamok segítségével szép pluszt adhat a tananyaghoz.

  Lugano egy gyönyörű város a Luganói-tó partján, hegyekkel körülvéve. A legjobb módja annak, hogy felfedezzék Luganót, ha gyalog vagy nyilvános kerékpárral (tanulók számára vonzó áron). Lugano Svájc olasz nyelvű régiójának legnagyobb városa, és számos szabadidős tevékenységet (sport, wellness, vásárlás és túrák), kulturális tevékenységek széles skáláját, valamint számos ingyenes rendezvényt kínál egész évben.

  Helyszínek

  • Lugano

   Università della Svizzera italiana via Buffi 13, CH-6900, Lugano

  • Mendrisio

   Largo Bernasconi 2, 6850, Mendrisio

   Kérdések