Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Bevezetés

Mintegy UUM

UUM

Universiti Utara Malaysia (UUM), amely hivatalosan február 16-án 1984-ben, a hatodik malajziai állami egyetem. Ez az egyetlen egyetem, hogy jött létre, hogy szakosodott kizárólag menedzsment oktatás a kezdetektől a létrehozását.

A tervezés az építési ennek hatodik egyetem kezdődött 1983 augusztusában, amikor az Oktatási Minisztérium Malajzia kezdett, hogy formában, komolyan, hogy az ötlet létrehozásának ezen az egyetemen. Október 19-én 1983-ban a kormány adta a hivatalos jóváhagyást a projekt Kedah. Abban az időben, a projekt címe: "A hatodik Egyetemi Project". Néhány hónappal később, az ideiglenes irodában a hatodik egyetem, hivatalos neve Universiti Utara Malaysia (UUM), hivatalosan is megnyílt február 15-én 1984. Jitra.

Négy hónappal azután, hogy a hivatalos megnyitó, a UUM iroda áthelyezték ideiglenes campus - a Darul Aman Campus - a Jitra, 1984 júniusában, amikor az első fázisban a projekt lezárult. Az áthelyezés végeztük úgy, hogy képes legyen ajtónálló az első tétel a diákok a tanév kezdődött elején június 1984. A Darul Aman Campus volt egy 62 hektáros földdarabon Bandar Darulaman. Ez volt 18 km-re északra Alor Setar és 4,8 km-re Jitra.

UUM

Eközben a tervezés egy állandó campus az egyetem már megkezdődött. Ez az állandó campus volt, hogy épül területe 1061 hektár Sintok (a kerület Kubang Pasu), mintegy 48 km-re északra Alor Setar és 10 km-re keletre Changlun, egy kis város mentén észak-déli autópálya közelében, Malajzia-thai határon.

Az állandó UUM campus, a továbbiakban a Sintok Campus, kezdte meg működését szeptember 15-én 1990-ben. Egy egykori ón bányászati ​​terület, akkor behúzódott egy völgyben buja trópusi erdők ölelésében kék hegyek, és megitatta a két folyók mentén közepén a campus. A folyók, Sungai Sintok és Sungai Badak, töltse ki a festői szépségű természeti környezetben, biztosítva számtalan távlatok a zöldellő pompa.

UUM

A MYR580 millió Sintok Campus hivatalosan is megnyílt február 17-én 2004-ben a királyi kancellár, Őfensége Sultan Abdul Halim Shah Mu'adzam. A fő épület a campus a Sultanah Bahiyah Könyvtár, a Kancellária, a szultán Badlishah mecset, a Mu'adzam Shah Hall, a Tan Sri Othman Hall, a Sports Complex, a Varsity Mall, a Budi Siswa épület, az egyezmény Complex, és az épületek ház a különböző osztályok a egyetemi kollégiumok.

Mivel a campus található távol a város zajától, UUM biztosította, hogy a diákok nem szeretné a megfelelő szállást. Jelenleg UUM 15 Student lakossági Halls (SRH), ami együtt, ház 20.000 diák. A SRHs után nevezték malajziai vállalatok, intézmények és szervezetek a hírnév, azaz MAS, TENAGA Nasional, TRADEWINDS, Petronas, EON, MISC, SIME DARBY, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK MUAMALAT, BANK Rakyat, és SME BANK.

UUM

Ezen kívül UUM is kényelmes szállást a vendégek számára elérhető a University Inn és az EDC-UUM Hotel. Szem előtt tartva a jólét és szükség elhelyezés között a személyzet, az egyetem épített mintegy 600 lakást különböző típusú egy jelentős részét a munkaerő.

UUM nőtte ki magát egy nyitott egyetemen, ahol a kívülállók és a turisták számára megengedett a szabadságot, hogy látogassa meg, és használja a különböző kényelmi belül. Egy terület, amelyen belül 107 hektár erdő került kifejlesztésre a különböző létesítmények mind vonzzák a turistákat, hogy az északi régióban, és megfelelnek a rekreációs igényeit a tagok a campus közösség. Ezek között létesítmények piknikező hely, a kilenc lyukú golfpálya, egy go-kart áramkör, a forgatás és az íjászat tartomány, egy lovas hely, és még sokan mások, amelyek gyorsan egyre népszerűbb a turisták körében, és a tagok a campus közösség számára egyaránt.

2008 januárjában, a szerkezetátalakítási az egyetemi akadémiai rendszer került sor azzal a kifejezett céllal, hogy előkészítsék egy erős szerkezet, amely lehetővé tenné a számának növekedése a posztgraduális hallgatók és az emelési a UUM zászló a nemzetközi tudományos porondon. Az egyetem látja, hogy szükséges a globális gyakorlatban és tartalmát, mivel a tudás generál és purveys meghaladja és messze túlnyúlik a határain Malajziában. Ebben szerkezetátalakítás gyakorlat, 13 karok egyesült, és áramlott be 3 fő egyetemi kollégiumok, nevezetesen UUM COB (UUM College of Business), UUM CAS (UUM College of Arts and Sciences) és UUM COLGIS (UUM College of Law, kormány és a nemzetközi Tanulmányok).

UUM

Ez a lépés összhangban van a kényszerítő megfogalmazott állítások mind a miniszterelnök és a felsőoktatási miniszter, hogy hangsúlyozta, hogy növelni kell a számos posztgraduális hallgatók az országban 100.000 2010. Ez a fő stratégia van ágyazva az Országos Felsőoktatási Stratégiai Terv 2007-2010.

A heraldikus díszítéssel ellát nevének UUM az Annals of tudományos kiválóság, mint egy Eminent Management University és a University Research a társadalomtudományokban, a UUM átalakítási terv indította el a alkancellár UUM professzor Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, összefüggésben a 2011 újévi üzenet január 1-jén 2011-ben a Mua'adzam Shah terem.

A UUM Transformation Plan, amely lényegében egy ütemtervet a jövőben üldözések és törekvéseit UUM, van két szakaszra oszlik. Phase One, amely 2011-től 2015-ig, középpontjában egyértelműen forgalomba UUM a helyi tudományos térkép rendszeres és tervezett módon. Ebben az időszakban, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a sikeres célok elérését az első fázis, míg ugyanabban az időben, tiszteletben tartva a kényszerítő második fázis az átalakítási terv, melyik lesz 2016-tól 2020-ig.

Helyszínek

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések